Zibens spēriens Īrijā pārtrauc internetpakalpojumus pasaulē • IR.lv

Zibens spēriens Īrijā pārtrauc internetpakalpojumus pasaulē

22
Šis gan nav zibens Īrijā, bet Albānijā. Foto: AFP/LETA

Svētdien uz laiku pārtraukti “Amazon” un “Microsoft” mākoņpakalpojumi

Zibens spēriens 7.augusta vakarā uz vairākām stundām pārtraucis datu centra darbību Īrijā, kur mājo interneta tirgotāja “Amazon” un informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas “Microsoft” tā sauktie mākoņpakalpojumi, ziņo vairāki IT portāli. 

Kā informē portāls “Datacenterknowledge.com”, zibens Dublinas apkaimē iespēris transformatorā, no kura plūst strāva uz vienu no Eiropas lielākajiem datu centriem. Transformators eksplodējis, un, neskatoties uz it kā drošām rezerves sistēmām, elektriskais “triecienvilnis” arī trāpījis datu centra rezerves ģeneratoriem, kaitējot sistēmai, kas parasti automātiski un momentāni sinhronizē strāvas padevi no rezerves iekārtām. Tās bijušas jāstartē manuāli, atjaunojot sinhronizāciju, raksta “Nozare.lv”. 

Uz dažām stundām un dažkārt līdz pat pāris dienām pārtraukti abu kompāniju pakalpojumi, to skaitā “Microsoft” piedāvātais biznesa programmatūras komplekts “Business Productivity Online Suite” (BPOS), kuru veido vairāki elektroniskās sarakstīšanās un kopdarbības rīki. Savukārt “Amazon” zibens spēriena dēļ pārtraukti vairāki mākoņdatošanas nomas pakalpojumi, kurus uzņēmēji izmanto, lai uz laiku iegūtu lielas datu apstrādes un glabāšanas jaudas, piemēram, kādas jaunas programmatūras attīstīšanai un testēšanai ar simulētām slodzēm. 

Uzņēmums saviem klientiem ziņoja, ka dažos gadījumos klientu piekļuve saviem datiem un datu apstrādes resursiem tikšot atjaunota divu dienu laikā, ziņo IT portāls “ZDnet.com”. 

Datu centrs Dublinā galvenokārt apkalpoja “Amazon” Eiropas mākoņdatošanas klientus, taču rezerves datu kapacitātes izmantošana citviet pasaulē, lai palīdzētu atjaunot datus un pakalpojumu sniegšanu Īrijā, esot radījusi traucējumus arī citiem “Amazon” klientiem ārpus Eiropas.

 

Komentāri (22)

dace_ampermane 08.08.2011. 14.48

man pagaidām vēl strādā…

+1
0
Atbildēt

2

Anna Gaigule 08.08.2011. 21.30

Tieši šādi gadījumi ir pamats lokālpatriotismam. Jo tuvāk serviss lietotājiem, jo mazāka varbūtība, ka pa ceļam kaut kas noplīsīs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu