Ķuža vietā iecelts Grišins • IR.lv

Ķuža vietā iecelts Grišins

24
Andrejs Grišins. Foto: Ieva Čīka, LETA

Svarīga bijusi Grišina operatīvā un vadības darba pieredze

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka (RRP) amatā apstiprināts līdzšinējais Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Andrejs Grišins, aģentūru LETA informēja VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska. 

Grišins RRP priekšnieka amatā tika iecelts piektdien, 5.augustā. Divas dienas pirms iecelšanas, 3.augustā, VP priekšnieks Ints Ķuzis parakstījis pavēli par Grišina iecelšanu par RRP priekšnieka amata pienākumu izpildītāju. 

Savukārt RRP Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka pienākumus no pirmdienas uzdots pildīt līdzšinējam Grišina vietniekam pulkvežleitnantam Andrejam Sozinovam. 

Ķuzis skaidroja, ka, izvērtējot kandidātus minētajam amatam, par svarīgu faktoru tika uzskatīta tieši operatīvā un vadības darba pieredze, personiskās īpašības un VP RRP darba specifikas pārzināšana, kas šī reģiona pārvaldes priekšniekam ir ļoti svarīga. 

Grišins dienestu sāka 1993.gadā kā Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.nodaļas jaunākais inspektors. 2003.gadā viņš pakāpies līdz Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka un vēlāk līdz priekšnieka amatam. 1996.gadā Grišins absolvēja Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot jurista kvalifikāciju, savukārt 2008.gadā ir ieguva profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Policijas akadēmijā. Tāpat jaunais VP RRP priekšnieks dienesta laikā vairākkārt ticis apbalvots ar VP un Iekšlietu ministrijas apbalvojumiem. 

Kā ziņots, 2.augustā valdība apstiprināja līdzšinējo RRP priekšnieku Ķuzi VP priekšnieka amatā, līdz ar to palika vakants RRP priekšnieka amats.

 

Komentāri (24)

Inga Vītola 08.08.2011. 17.35

Grišins noteikti ir laba izvēle. Mierīgs, zinošs un inteliģents. Gados samērā jauns, viņu nekādi neviens nevarēs nosaukt par padomju milicijas reliktu, tomēr pietiekami pieredzējis un Rīgā ieguvis autoritāti. Vienīgais mīnuss – darbojies līdz šim tikai kā kriminālpolicists un var pietiekami nepārzināt citu policijas dienestu nianses.
Lai izdodas!

+4
0
Atbildēt

1

    piziks > Inga Vītola 08.08.2011. 19.40

    Lai veicas Grišinam, un — lai jau uzreiz sāk mācīties izprast visu sev vēl nezināmo!

    Mazliet izgāzties tikko izdevies svaigi paaugstinātajam ģenerālim Ķuzim:

    http://www.apollo.lv/portal/news/articles/246255/?comm_page=6

    Nabaga ģenrālis mēģinājis atkārtot žurnālistiem TV visvairāk zīmulīgā Zivtiņa pasakas un slalomējis par Ceļu Policijas plāniem sodīšanā. Plānu neesot, bet esot jābūt rezultātam. Pateica un apmierināts ģenerālis. Toties net-a komentrakstītāji arī apollo veikli precizēja dažas patiesības, — apollo niks “demagogs” tikpat veikls statistikā un skaitļos kā IR-ša ZanE: pērn CP soda naudās budžetā bijis jāieskaita 5 999 021 latu, šogad = ap Ls 5 300 000 … :) Nemāk ģenerālis Ķuzis adaptēties virtuālās vides iespējām…

    Nekas, gan jau satrenēsies, tomēr pievērsties veidiem, kā ceļu polistu formas valkātāji, atškirībā no īstiem ceļu policistiem, organizē rezultātus/taisa paši pārkāpējus, lai būtu, ko sodīt, nevis pākāpējus ķer par reāliem pārkāpumiem… to nu gan ģenerālim vajadzētu papētīt un kaut mazliet izskaust.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 08.08.2011. 22.10

Izskatās, ka Artis Velšs ir nopietni traucējis padumjiem miličiem, kas kalpo Solncevas brigādēm, izplest spārnus un tādēļ Šļopenbergs pēc savu domubiedru, SC, prasības to aizrotēja tālāk, lai netraucē Latvijas integrāciju “vienotā un nedalāmā”

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu