Uz vēlēšanu laiku LPP/LC kļūst par Šlesera reformu partiju • IR.lv

Uz vēlēšanu laiku LPP/LC kļūst par Šlesera reformu partiju

56
Ainārs Šlesers LPP/LC ārkārtas kongresā Mazajā Ģildē. Foto: Inga Nestere, F64

Jau priekšvēlēšanu programmā LPP/LC dēvēta par Šlesera reformu partiju 

Piektdien LPP/LC ārkārtas kongresā 110 delegāti nobalsoja par partijas pārdēvēšanu, nosaucot to par Šlesera reformu partiju/LPP/LC. Pret balsoja 46, bet atturējās pieci delegāti.

Partijas LPP/LC līderis Ainārs Šlesers ārkārtas kongresā piektdien piedāvāja pārdēvēt politisko spēku par “Šlesera Reformu partiju LPP/LC” un to kongresa delegāti apsveica ar aplausiem, pret to bija ekspremjers Ivars Godmanis. 

Viņš, uzsitot ar dūri galdā, stingri noraidīja partijas nosaukuma maiņu, nodēvējot tās par bērnu spēlītēm, kā arī aicināja svītrot šo jautājumu no darba kārtības, raksta BNS. 

“Esmu gatavs, lai partijas nosaukums tiek koriģēts uz nākamo vēlēšanu laiku,” kongresā teica Šlesers.

Piektdien ārkārtas kongresā apstiprinātajā 4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā LPP/LC tiek dēvēta par Šlesera reformu partiju. Programmā LPP/LC norāda, ka tās pamatvērtības ir stipras ģimenes, kristīgās vērtības, darba vietas un ekonomiskā izaugsme. Partija piedāvā profesionāļu valdību, jo Latvijai jācīnās par vietu globālajā ekonomikā, tāpēc nav laika eksperimentiem. Latvijai esot nepieciešami valstsvīri, kuri prot ne tikai griezt budžetu, bet arī vairot un palielināt valsts ienākumus. “Pelnīt, nevis tikai taupīt” – tāda ir LPP/LC devīze, raksta LETA. 

Ministru prezidenta amatam LPP/LC piedāvā Aināru Šleseru, kurš sola radikālas reformas valsts pārvaldē un padarīt Latviju par izcilāko mazo ekonomiku Eiropā. Ārlietu ministra amatam tiek virzīts Jānis Jurkāns, finanšu un ekonomikas ministra amatam – bijušais premjers Andris Bērziņš, satiksmes ministra amatā – Vitālijs Aizbalts, labklājības ministrs – Ainars Baštiks, aizsardzības un iekšlietu ministrs – Dainis Turlais, izglītības un kultūras ministre – Eiženija Aldermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre – Rita Strode, tieslietu ministrs – Juris Radzevičs, veselības ministrs – Jānis Zaržeckis. Zemkopības ministra amata kandidātu LPP/LC neizvirza. Pēc Šlesera teiktā, pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) strādā pietiekami labi, lai turpinātu darbu arī nākamajā valdībā.

Šlesers, uzrunājot LPP/LC biedrus partijas kongresā, pauda viedokli, ka “mēs dzīvojam valstī, kur operatīvie dienesti ietekmē politiku”. Par to Šleseru pārliecinājušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas neilgi pirms Valsts prezidenta vēlēšanām, gan “Jaunā viļņa” organizētāju Igora Krutoja un Aleksandra Šenkmana nopratināšana. 

No LPP/LC līdera teiktā bija saprotams, ka viņš arī ir pārliecināts – KNAB pirms vēlēšanām mēģinās ne reizi vien rīkot šovu, jo ir jāaizstāv darba devējs – “Vienotība”. “Mēs nevaram pieļaut to, ka represīvās struktūras vada šo valsti, tāpēc es aicinu represīvo struktūru pārstāvjus priekšvēlēšanu laikā nejaukties politikā. Ja ir būtiski pārkāpumi, bet nelieniet politikā un nemēģiniet ietekmēt vēlēšanu rezultātus,” brīdināja Šlesers. 

Kā raksta BNS, lielu daļu savas runas LPP/LC līderis veltīja arī eksprezidenta Valda Zatlera kritizēšanai. Tieši viņš Šleseru nosauca par vienu no Latvijas oligarhiem.

Komentāri (56)

LAURIS 05.08.2011. 13.14

Satiek Šlesers Stendzenieku ar kokaīnā nosmērētu degunu. Stendzenieks: “Man tikko prātā iešāvās ģeniala ideja vēlēšanām”.
Šlesers: “Klāj vaļā”. Tālāk var izlasīt šajā rakstā.

+36
-2
Atbildēt

6

    kristaps_drone > LAURIS 05.08.2011. 15.21

    Gribēju Arguneti ielikt plusiņu, bet IR, kā parasti tādos gadījumos, kad kāds kritizē vienotību vai Zatlera partiju, vai ir pret multikulturālismu, nobloķēja iespēju ielikt plusu, un ļauj likt tikai mīnusus. “Objektīvais” gaismas nesējs IR!

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Andris > LAURIS 05.08.2011. 13.24

    Varbūt tomēr tas notika pie galdiņa Jaunajā vilnī? Zatlers vaicāja “Klau, kā tev patika mans triks ar uzvārdu partijas nosaukumā? Saeimā taču visi ir lohi – viņi domāja, ka likums pret lokomotīvēm darbosies. Bet mēs taču gudri vīri, jebkuru likumu apiet ar līkumu. No tevis viens konjaks par labu ideju, starp citu.”

    +15
    -17
    Atbildēt

    0

    LAURIS > LAURIS 05.08.2011. 15.53

    Eu bet tiešam nevar plusiņu ielikt :D :D labs.
    Bat var noņemt savu mīnusiņu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > LAURIS 08.08.2011. 13.24

    Tas, ka kaut kas ir lietots, ir skaidrs, jo minēt Aldermani kā kultūras ministra amata kandidāti, ir kaut kas ļoti īpašs! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > LAURIS 05.08.2011. 16.15

    @POLIITIKA: Ar tiem +/- var būt vienkāršāks izskaidrojums, vnk īsi pirms atzīmes likšanas tu redzi uz ekrāna vecākus datus par +/-, nekā tie patiesībā uz to brīdi ir. Tiklīdz tu liec atzīmi, tavs ekrāns refrešejas un tu ieraugi izmaiņas ne tikai no sava klikšķa, bet arī no citu cilvēku klikšķiem. Piemēram, ja tu liki “+”, bet, kāmēr tu lasīji komentu, citi cilvēki paspēja ielikt divus “-“, tad pēc tava “+” likšanas izskatās, ka “+” pārvēršas par “-“.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > LAURIS 05.08.2011. 15.40

    Paldies, Tipiņ!
    Esmu gan no vīriešu dzimtes, bet es nemaz neapvainojos, kad mani nodevē par sievieti, jo to neļauj mana reliģija – Flying Spaghetti Monster. Kā zināms, viens no šī dieva galveniem principiem ir “Man = person. Woman = person”.
    Vēl gribu piebilst, ka šādu notikumu attīstību esmu paredzējis jau 2. augustā, kad rakstīju, ka pēc ZRP pārauga parādīsies “Lemberga zemnieku partija”, “Šlesera pirmā partija”, “Ušakova saskaņas centrs”. Šo manu komentu var viegli atrast arhīvā. Šlesers pat pārspēja manu pareģojumu un izdomāja vēl veiklāku nosaukumu.
    Vispār es brīnos – mītam par Pandoras lādi jau ir vairāki tūkstoši gadu, bet vēl joprojām atrodas idioti (= Zatlera padomnieki), kas to lādi vēr vaļa!
    Visskumjākais ir tas, ka par Latviju drīz visur sāks smieties, jo cilvēku vārdus neliek partiju nosaukumos par visdrūmākās Āfrikas un Āzijas valstīs.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Aga, Čirka 05.08.2011. 14.01

 
“Šlesers, uzrunājot LPP/LC biedrus partijas kongresā, pauda viedokli, ka “mēs dzīvojam valstī, kur operatīvie dienesti ietekmē politiku”.”
Viņam labāk pie sirds iet laiki, kad politiķi ietekmē operatīvos dienestus.

+21
0
Atbildēt

0

kkristaps 05.08.2011. 14.03

Manuprāt, to šoferdēlu un zijvuzagļu bariņu var saukt kaut vai par Kristāla kupola partiju, nekas tai blēžu varzas Par izzagtu Latviju atliekai vairs nespīd.

+20
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu