Belokoņs sācis procesu pret Kirgizstānu • IR.lv

Belokoņs sācis procesu pret Kirgizstānu

32
Valērijs Belokoņs. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Arbitrāžas procesa sākšana neļaus Kirgizstānas augstākām amatpersonām izvairīties no atbildības 

Latvijas uzņēmēju un baņķieri Valēriju Belokoņu pārstāvošie advokāti no “Clifford Chance” iesnieguši Kirgizstānai paziņojumu par starptautiskās arbitrāžas procesa sākšanu, informē uzņēmums AS “Belokon Holdings”. 

Saskaņā ar ANO Starptautiskās tirdzniecības likumdošanas komisijas noteikumiem, pēc kuriem notiks tiesvedība, šāda paziņojuma iesniegšana ir uzskatāma par arbitrāžas procesa sākumu. 

Kā skaidro “Belokon Holdings”, pēc pērnā gada aprīlī notikušās politiskās varas maiņas Kirgizstānā jaunās politiskās varas pārstāvji atņēmuši Belokoņam piederošo Kirgizstānas kredītiestādi “Manas Banka”. Savukārt, lai attaisnotu nelikumīgo īpašuma ekspropriāciju, Kirgizstānas varas pārstāvji ierosinājuši virkni safabricētu lietu pret “Manas Banku” un tās amatpersonām. 

Visus Belokoņa ierosinājumus atrisināt strīdu bez tiesas Kirgizstānas puse esot noraidījusi vai ignorējusi. Līdz pat šim brīdim Kirgizstāna neesot iesniegusi arī sarunās ar Belokoņu to pārstāvošās juridiskās kompānijas pilnvaru. 

Belokoņs uzskata, ka arbitrāžas procesa sākšanas rezultātā Kirgizstānas augstākās amatpersonas nevarēs turpināt izvairīties risināt jautājumu par notikušo ārvalstu investora tiesību rupju pārkāpumu.

Belokoņam piederošā “Manas Bank” bija viena no Kirgizstānas bankām, pār kuru kontroli 2010.gada pavasarī pārņēma pagaidu valdība. Plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka pagaidu valdība tā rīkojās, jo no bankas varētu būt aizplūduši gāztajam prezidentam Kurmanbekam Bakijevam pietuvinātu personu finanšu līdzekļi.

 

Komentāri (32)

Aga, Čirka 04.08.2011. 07.56

 
“Paziņojuma par starptautiskās arbitrāžas procesa sākšanu iesniegšana ir uzskatāma par arbitrāžas procesa sākumu.”
Jā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu