Vaikule saņem Krievijas Draudzības ordeni • IR.lv

Vaikule saņem Krievijas Draudzības ordeni

45
Laima Vaikule un Aleksandrs Šenkmans Krievijas vēstniecībā. Foto: Kaspars Krafts, F64

Dziedātāja: Politiķi, kuri mīl mūziku, ir labi cilvēki 

Dziedātāja Laima Vaikule otrdien saņēma Krievijas Draudzības ordeni. Ordeni pasniedz par ieguldījumu tautu draudzības nostiprināšanā. 

Kā vēsta LTV “Panorāma”, konkursa “Jaunais vilnis” žūrijas locekle Vaikule apgalvo, ka viņai esot labas attiecības ar visiem civēkiem, un “politiķi, kuri mīl mūziku, ir labi cilvēki”. 

Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, otrdien pasniedzot Krievijas Draudzības ordeni, norādīja, ka kultūrai nav robežu, raksta BNS. “Kultūrai nekādas robežas netraucē.. Kultūrai nav robežu,” viņš teica. 

Draudzības ordeni saņēma ne tikai dziedātāja Vaikule, bet arī “Jaunā viļņa” organizētājs Aleksandrs Šenkmans. Ordeņu pasniegšanas ceremonijā piedalījās arī vairāki Saeimas deputāti, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kā arī Krievijas miljardieris Pjotrs Avens. 

Krievijas Draudzības ordenis dibināts 1994.gadā. Ordeni saņēmuši vairāki cilvēki Latvijā, piemēram, bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Ainars Pencis, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka un citi.

Komentāri (45)

ievuliitis 02.08.2011. 16.33

“Sergejs Nariškins, otrdien pasniedzot Krievijas Draudzības ordeni, norādīja, ka kultūrai nav robežu, raksta BNS. “Kultūrai nekādas robežas netraucē.. Kultūrai nav robežu,” viņš teica.”
Vai tā попса под фанеру, tas balagāns, kas sevi dēvē par JV, ir kultūra?
Zeme atveries!

+14
-1
Atbildēt

9

    Una Grinberga > ievuliitis 02.08.2011. 16.39

    Nu, JV jau tāda похозуха vien ir, bet Pauls ir sacerējis arī kvalitatīvas kompozīcijas un Vaikule arī ir izpildījusi sakarīgas kompozīcijas, ko var nosaukt par kultūru.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dvija > ievuliitis 02.08.2011. 17.36

    BET, MĪĻO CILVĒK, KAS VAR BŪT VIENKĀRŠĀK – izslēdziet TV un neklausieties (es tā daru), tomēr respektēju citu cilvēku tiesības patērēt tieši šādu kultūru.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    dvija > ievuliitis 02.08.2011. 17.41

    Betij, arī es esmu tumsonīgs, jo man vairāk pie sirds un prāta iet “augstā kultūra”, taču nekoķetējiet – Jūs labi taču zināt, ka arī šādai zemajai kultūrai ir tiesības uz eksistenci. Paši vien esam vainīgi, ka (tā ir mana privāta pārliecība) visādus Jaunos Viļņus ar pārpolitizēšanu un tik milzu uzmanības pievēršanu esam padarījuši par objektu, ko apspriež nopietnos masu medijos. Kā tur bija ar latvju sakāmo – nekustini sūdu, viņš smirdēs!

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > ievuliitis 02.08.2011. 18.46

    Vaikulei ordenis par to, ka mūsu smalkā krogus dziedātāja nenoniecināja krievijas skatuvi un publiku. Vispār jau Latvija varēja sacept tiem vēl pāris simtu ekstra zvaigžņu, pašiem tāda manta vairumā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > ievuliitis 04.08.2011. 11.50

    It kā drazas, sēnalas utt. nevar būt kultūra. Līdzīgi arī slikta filma nepārstāj būt par filmu utt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.08.2011. 19.49

    Normund, vai es koķetēju? Atvainojos. Tie smiekliņi bija lai nepiešķirtu komentāram to pārnopietnu, pārpolitizētu un ažiotāru noskaņu, kas mums visiem nepatīk.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.08.2011. 16.48

    Paldies, Normund (ja drīkstu pēc interneta likumiem uzrunāt uz “tu”)! Tagad zinu, ka manā kultūras izpratnē ir milzīgi robi.
    Nesolos laboties. Palikšu tumsonīga.
    :))

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > ievuliitis 02.08.2011. 16.49

    Bāc Normund,…tieši tā NAV kultūra. Tās ir drazas, subprodukti, sēnalas, masu acu un ausu aizbāžņi, smadzeņu skalojamie līdzekļi…. Bet ,ja NN grib baudīt šāda veida “kultūru”, wellcome. Labāk neest, nekā klausīties Kabzonu un VĒL UZ FONOGRAMMAS.!!!! Kurš viņam atļāva iebraukt valstī???

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    dvija > ievuliitis 02.08.2011. 16.41

    protams, ka tā ir kultūra. gluži tāda pati, kā banālās komerckomēdijas, ko kāliem producē Latvijas teātri (un vasarā teātru aktieri savās kompānijās – es biju šokā, cik daudz ir tādu brigāžu!), kā TV šovi Dziedi ar zvaigzni un ko tik vēl nedari ar tām “zvaigznēm”. Kā seriāli visos Latvijas kanālos, kā Holivudas grāvēji, kas aizņem 95 procentus kinorepertuāra. TĀ VISA IR KULTŪRA – ZEMĀ.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 02.08.2011. 18.29

Nu gan tēma satraukumam – kāda kultūra, tāds ordenis. Kam patīk, lai valkā vienu vai otru, vai abus kopā, ja dabū.
Jā, ar to “nōvaja volna” gan ir problēmas, bet ne jau muzikālas.
„Politiķi, kuri mīl mūziku ir labi cilvēki” – tas jau paliek interesanti, ui, kāds saraksts sanāk. Nepieminot pat vācu 20. gadsimta superzvaigznes Hitleru un co, kam mūzikas mīlestība bija laikam no nacionālā rakstura, atceramies Napoleonu III, kura vajadzībām Parīzes operu uzcēla speciāli tā, lai tālaika atentātus nepieļautu, dzelzs Felikss arī esot muzikāls bijis, par pusmācīto Uļjanovu visādi runā, Dzugašvili ne vien mīlēja, bet pat par kritiķi pa kluso piestrādāja….

+9
0
Atbildēt

3

    ilmisimo > Aivars Krauklis 02.08.2011. 21.30

    ..cieti novarītas olas..
    _______________________________Tad redz no kurienes tas atslēdznieku sauklis!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Aivars Krauklis 02.08.2011. 21.23

    lama…Staļins uztriec baltu kazu uz klints!
    ___________________
    Un ēd cieti novarītas olas Lielā teatra balkonā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Aivars Krauklis 02.08.2011. 21.21

    …20. gadsimta superzvaigznes …
    __________________________________________
    Hitlers glezno Vāgneru, Lēņins dzied Bēthovenu….Staļins uztriec baltu kazu uz klints!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 03.08.2011. 09.40

vakar noskatījos dok.filmu par Gruzijas karu (pareizāk jau Krievijas karu pret G.) Tas, ka Krievija ir ārkārtīgi talantīga savu mērķu īstenotāja, nevienam nav noslēpums. Ir ārkārtīgi plašs instrumentu klāsts, kā panākt citas neatkarīgas valsts aneksiju (vai vismaz pazemošanu, ekonomisko iznīcināšanu) – meli, provokācijas, tautu sanaidošana, militāras operācijas. Tas viss bija šajā šokējošajā filmā. Bet var rīkoties arī citādi – ar naudu, ar meliem, bet citādiem, ar tautu sanaidošanu, bet raustot citas sviras. Tas tiek darīts Latvijā. Šeit jau sen valda Krievijas kapitāls, un Jūrmala ir “pokazuha”, lai arī starptautiski parādītu, ka Krievijas zābaks patiesībā no šejienes nekad nav aizgājis. Tie, kas priecājas, ka Latvijā ieplūst nauda, iespējams, pat neiedomājas, ka patiesībā tā nav ekonomika, bet politika.

+7
-1
Atbildēt

2

    ilmisimo > silvija_vitina 03.08.2011. 12.26

    Tie, kas priecājas, ka Latvijā ieplūst nauda, iespējams, pat neiedomājas, ka patiesībā tā nav ekonomika, bet politika.
    ________________________________________________________
    Mao Ķīna esot finansējusi pat klosterus.Tibetā pirms 1950.g.iebrukuma.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > silvija_vitina 03.08.2011. 15.25

    Jā, arī mani pārņēma nepatīkamas sajūtas pēc tās filmas noskatīšanās. Izskatās, ka 2. pasaules kara kalēji Krievijā ir saglabājuši ļoti labus pierakstus, jo Latvija “pirmo” reizi neatkarību zaudēja arī pēc ļoti smalki izstrādāta un precīza plāna, kura sekas diemžēl ir jūtamas vēl šobrīd. Tā paaudžu nomainīšanās, uz ko mēs tik ļoti cerējām, nenotiks vēl dažus desmitus gadu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu