ASV vienojas maksātnespējas novēršanai • IR.lv

ASV vienojas maksātnespējas novēršanai

28
Foto: Atis Ieviņš, F64

Desmit gadu laikā samazinās aizsardzības budžetu 

ASV prezidents Baraks Obama svētdien paziņoja, ka viņš un vadošie likumdevēji panākuši vienošanos, kas ļaus valstij izvairīties no maksātnespējas, ziņo AFP. 

“Es vēlos paziņot, ka abu partiju līderi abās palātās ir panākuši vienošanos, kas samazinās deficītu un izvairīsies no maksātnespējas, kam būtu postoša ietekme uz mūsu ekonomiku,” pavēstīja Obama. 

Likumdevējiem vienošanās par parādu griestu palielināšanu no pašreizējiem 14,3 triljoniem ASV dolāru jānoslēdz līdz 2.augusta pusnaktij, kad izsīks līdzekļi federālās valdības tēriņu apmaksai. 

ASV desmit gadu laikā aizsardzības budžetu samazinās par 350 miljardiem dolāru, paredz ASV likumdevēju un prezidenta panāktā vienošanās, kas ļaus valstij izvairīties no maksātnespējas, raksta lenta.ru. 

Likumdevēju kompromisa vienošanās paredz parāda griestu palielināšanu par 2,4 triljoniem ASV dolāru (1,176 triljoniem latu), kam vajadzētu pietikt, lai nodrošinātu ASV maksātspēju vismaz līdz 2012.gada beigām. 

Parāda griesti tiks palielināti divos piegājienos, kas notiks automātiski. Tā ir viena no galvenajām demokrātu prasībām, lai līdz nākamajām vēlēšanām novērstu pašreizējās krīzes atkārtošanos, ziņo sarunām tuvi avoti.

Komentāri (28)

LAURIS 01.08.2011. 09.25

republikāņi izrādījušies mīkstie, būtu nospieduši obamu uz ceļiem un pārmācījuši savu resnuļu tautu dzīvot pēc līdzekļiem. Bet arī ASV konservatīvie ir tādi paši populisti un mīkstmieši, kā Latvijā. Tādi viņi ir gandrīz visur.

+1
-4
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu