Pieci soļi līdz kapam • IR.lv

Pieci soļi līdz kapam

3
10.Saeimas portrets — kolāža veidota, kopā sakopējot visu 100 pašreizējās Saeimas deputātu sejas.
Sanita Jemberga

Cik ilgi vēl? Jautājums, kas brēca no daudziem 10.Saeimas «varoņdarbiem», pēc nedēļas būs atbildēts. Deputātu kļūdu saraksts ir iespaidīgs. No tā iegūtās vēlētāju mācības izšķirs, vai deviņos mēnešos sagaidītais oligarhu koalīcijas mironis septembrī nebūs augšāmcēlies 

Saeimas atlaišanas simbolam Aināram Šleseram ir taisnība – viņš, kura glābšanai no KNAB kratīšanas kolēģi zemsavieši un saskaņieši pasniedza salmiņu, kas salauza kamieļa muguru, intervijā žurnālam Ir saka – šis parlaments ieies vēsturē tikai savas atlaišanas dēļ. Bet atlaidīs to īsajā pilnvaru termiņā sastrādātā dēļ. 

Šis ir parlaments, kurā valdošajai koalīcijai nevienā būtiskā tiesiskuma jautājumā nebija vairākuma. Tāpēc ka Aivara Lemberga diriģētie valdības partneri – Zaļo un Zemnieku savienība – balsoja nevis kopā ar Vienotību, bet gan ar opozīciju – Andra Šķēles un Aināra Šlesera Par labu Latviju! un Saskaņas centru. Tiesneša neapstiprināšana, aizklātu balsojumu sargāšana, izvairīšanās no partiju melno kasu kriminalizēšanas, pretošanās sākumdeklarēšanas likumam, Šlesera glābšana, vājākā tiesībsarga un Valsts prezidenta kandidāta ievēlēšana – šie ir spilgtākie ZZS, SC un PLL «otrās koalīcijas» darbi. 

Šis ir parlaments, kurā vēlēšanu uzvarētāja un noteicošā koalīcijas partnere Vienotība tiktu pie olimpiādes godalgām vismaz divās disciplīnās – krupju rīšanā un vēlētāju uzticības zaudēšanas ātrumā, ļaujot ZZS netraucēti rīkoties pretēji Vienotības deklarētajiem principiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu