Īpatnējais gads • IR.lv

Īpatnējais gads

5
Nākamā sezona Dailes teātrī aktierim, kurš pēc operācijas palicis bez daļas kuņģa, sola sākties ar pirmizrādi.
Anda Burve-Rozīte

Aktieris Harijs Spanovskis (53) šopavasar piedzīvoja nopietnu operāciju. Tagad kopā ar kolēģi Andri Bērziņu viņš apbraukā Latvijas dziedniekus, jo top jauna spēlfilma par šo tēmu 

Svelmainajā jūlija pirmdienā aktieris Harijs Spanovskis strādāt sāka pirms desmitiem no rīta, bet mājup devās septiņos vakarā. «Tāda gara diena sanāca,» viņš atzīst, tiekoties lielveikalā netālu no AB dambja, kur todien noritējusi filmēšanās. Kalsns, sirms, vasarīgā kreklā, aktieris vingriem soļiem dodas uz pārtikas nodaļu pēc saldējuma, lai pēc tam piesēstu nelielā kafejnīcā un kopā ar tasīti baltas kafijas intervijas laikā to notiesātu. 

Šopavasar Spanovskis nonāca mediju uzmanības lokā, jo pēkšņi tika ievietots slimnīca ar asām vēdersāpēm. Tika operēts. Drīz pēc tam atkal bija redzams uz skatuves dziedam, spēlējam. Nu top arī filma. Cits pēc tik nopietnas saslimšanas, kādu Spanovskim atklāja pavasarī, atpūstos un saudzētu sevi, bet Dailes teātra aktieris un daudzu iemīļotais šlāgerdziesmu izpildītājs atzīst, ka mierā nevar nosēdēt. «Arī tagad ne,» viņš pajoko. Dzerot kafiju un ēdot saldējumu, Spanovskis atbild uz jautājumiem, un visu laiku tricina vienu kāju. 

Referenduma vasarā Spanovskis kopā ar aktieri Jāni Paukštello paguvis uzstāties Ventspilī un intervijā velta gūzmu slavinošu vārdu tās mēram Aivaram Lembergam. AB dambī, kur patlaban norit režisores Unas Celmas jaunās spēlfilmas uzņemšanas viens posms – divu aktieru, Harija un Andra, vizītes pie dziedniekiem -, nesen notika Oligarhu kapusvētki, kur sanākušie izteica «nē!» sadarbībai ar negodīgiem naudasmaisiem. Spanovskis par to pasmejas – bļaujot tie, kuri paši saistīti ar vēl lielākiem oligarhiem! Politikā aktieris iesaistītos, ja vien atrastos kāds, kurš par to maksā ļoti daudz (nav īsti saprotams: viņš ironizē vai domā to nopietni). Nākamā sezona Dailes teātrī aktierim, kurš pēc operācijas palicis bez daļas kuņģa, sola sākties ar pirmizrādi – viņš spēlēs režisora Dž.Dž.Džilindžera izrādē, kuras nosaukumu pagaidām vēlas paturēt noslēpumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu