Žurka, kas paspēja aizbēgt • IR.lv

Žurka, kas paspēja aizbēgt

Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Sanita Jemberga

Igaunijas lidsabiedrības Estonian Air jaunais vadītājs Tero Taskila jūt līdzi bijušajiem kolēģiem airBaltic, bet par pārējo klusē

Igaunijas nacionālās lidsabiedrības jaunais vadītājs Tero Taskila ir cilvēks, kas Latvijā kļuva pazīstamāks, tiklīdz bija to pametis. Kad igauņi maijā paziņoja, ka Estonian Air vadīs līdzšinējais airBaltic komercdirektors, kas divus gadus bija atbildīgs par kompānijas stratēģiju, Latvijas interneta komentāros izskanēja žēli secinājumi par profesionāļu zaudēšanu te sliktas valsts, te nacionālā lepnuma nenovērtēšanas, te ienākumu deklarēšanas prasības dēļ. Pašam Taskilam neviens par iemesliem nevaicāja. Neilgi pirms sākās kārtējais tracis ar airBaltic, nolēmu izmēģināt laimi. Viņš atsaucās bez kavēšanās, lai gan Taskilas iepriekšējā darbavietā es varētu būt viens no populārākajiem vudū lelles modeļiem.

Pēc pāris dienām brokastlaikā jau biju Tallinas Swissotel, kuru iecienījuši darījumu cilvēki un kur pagaidām mitinās Taskila. Ģimene vēl nav izlēmusi, kur nobāzēsies, un joprojām atrodas Latvijā, jo sieva studē augstskolā un atvases trenējas Dinamo Rīga bērnu komandā, kurai Igaunijā līdzvērtīgas nav.

Līdz septembrim jaunajam vadītājam ir jāiesniedz Estonian Air attīstības vīzija, lai par to varētu lemt Igaunijas valdība, kam pieder 90% daļu (pērn valsts atpirka daļas no SAS, skandināvi paturēja 10%).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu