KNAB politizēšana • IR.lv

KNAB politizēšana

8
Aivars Ozoliņš

Saeimai pēc iespējas drīz jālemj par jaunu KNAB vadītāju

Valda Zatlera lēmums ierosināt Saeimas atlaišanu sasniegs mērķi – no oligarhiem brīvu politiku -, ja tas paliks galvenais temats arī pirmstermiņa vēlēšanās septembrī. Uzturēt šo mērķi vislabāk var nevis ar «priekšvēlēšanu retoriku», bet gan ar darbiem. Viens no tādiem būtu jauna Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka iecelšana.

Jautājums par KNAB priekšnieku vienmēr ir bijis un paliek «politisks». Jau tāpēc vien, ka galavārds pieder Saeimai. Taču pirmām kārtām tāpēc, ka jauna priekšnieka iecelšana padzītā KNAB likvidatora Normunda Vilnīša vietā parādīs, kādai Saeimas vairākuma ieskatā jābūt korupcijas apkarošanas politikai.

Diemžēl pēc Vilnīša atlaišanas uzvirmojušajās diskusijās jautājums par nepieciešamību pilnveidot biroja priekšnieka meklēšanas procedūru tiek jaukts kopā ar jautājumu par to, vai šai Saeimai ir gana «leģitimitātes», lai lemtu par jaunu KNAB priekšnieku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu