Garāku nagu asākai skaņai • IR.lv

Garāku nagu asākai skaņai

5
Foto — Kaspars Krafts, F64
Ieva Alberte

Festivālā Ad Lucem Laima Jansone improvizēs ar trim koklēm. Pirmoreiz ar kanteli – somu kokli. Laima ir arī vienīgā latviete, kura spēlēs prestižajā WOMEX Dānijā 

Laima Jansone patlaban ir «meinstrīms». Ar viņu grib muzicēt Skyforger, Latvijas Radio koris un Igo. Pat Privātā Dzīve ieradās uz viņas bakalaura izlaidumu un pēcāk ziņoja, ka Jansone bija tērpusies dizainētās drānās. 

Tāda publicitāte Laimai bija pirmo reizi. Negaidīta. Vēl pārsteigtāka Laima bija pirms pāris nedēļām, kad uzzināja, ka būs viena no 30 mūziķiem, kas oktobrī muzicēs starptautiskajā pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX Dānijā. Viņa izturēja konkursu ar 750 pieteikumiem. «Kad uzzināju, ka esmu tikusi, nevarēju parunāt,» Laima atceras. Līdz šim Latvijas mūzika WOMEX prezentēta tikai ar stendu un iegūt tiesības uzstāties nebija izdevies nevienam mūziķim. 

Pirms došanās uz Dāniju Laima septembrī uzstāsies Sibēliusa akadēmijas jaunās ēkas atklāšanā Somijā un džeza festivālā Beļģijā. Šovasar Latvijā paredzētas dažādas uzstāšanās kopprojektos, taču solokoncerts būs viens – Introvertās mūzikas festivālā Ad Lucem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu