Bērziņa kanceleju vadīs Daudze • IR.lv

Bērziņa kanceleju vadīs Daudze

110
Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Jaunā prezidenta komandā būs arī pašreizējais kancelejas vadītāja vietnieks un Zatlera padomnieks ārpolitikas jautājumos

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa kanceleju vadīs bijušais Saeimas priekšsēdētājs, partijas “Latvijai un Ventspilij” biedrs Gundars Daudze,  informē prezidenta preses dienests.

Jaunievēlētais Valsts prezidents atzinīgi vērtējot  Daudzes pieredzi, vadot 9.Saeimas darbu, kas būtu ļoti noderīga, strādājot Valsts prezidenta kancelejā. Pozitīvi tiek vērtēts arī tas, ka Daudze arī agrāk ir ieņēmis vadošus amatus un uzkrājis pieredzi parlamentārajā darbā.
 
Savukārt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks arī turpmāk būšot Ēriks Ozols, tādējādi nodrošinot kancelejas administratīvā darba pēctecību, bet Andris Pelšs ir piekritis turpināt darbu par padomnieku ārpolitikas jautājumos.

Jaunievēlētajam Valsts prezidentam viņa pirmajā preses konferencē Ir.lv vaicāja, vai viņš var solīt, ka viņa komandā nebūs ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītu cilvēku. Bērziņš atbildēja, ka komandā būs tie, kam viņš uzticas.

Daudze pēc profesijas ir ārsts, kopš deviņdesmito gadu sākuma viņš strādā par anesteziologu – reanimatoru Ventspils slimnīcā, profesiju viņš nepameta arī 9.Saeimas laikā, kad pildīja Saeimas priekšsēdētāja pienākumus. Daudze savulaik startējis gan pašvaldību vēlēšanās, bijis Ventspils domes deputāts, gan Saeimas vēlēšanās – pirmoreiz ievēlēts 9.Saeimā. 2007.gada septembrī Daudze apstiprināts par 9.Saeimas priekšsēdētāju un šos pienākumus pildījis līdz darbu uzsāka 10.Saeima. Daudzes vārds iepriekš tika minēts kā viens no tiem, ko Valsts prezidenta amatam kādā no kārtām varētu virzīt Zaļo un Zemnieku savienība. Apvienības iekšienē viņš minēts starp ZZS neformālajam līderim Aivaram Lembergam pietuvinātajām cilvēkiem.

 

Komentāri (110)

Vaira Tempele 13.06.2011. 15.50

Nu vairs nevienam nav shaubas, ka Prezidenta pils kljuus par ZZS midzeni un Beerzinjsh ir tiirs Lemberga ielktniitis. Nekaada cienja man nav un neradiisies pret sho Beerzinju, lai kaa vinjsh censtos. Vaajakais Latvijas prezidents, pat vaajaaks par Kviesi…

+45
0
Atbildēt

6

    oskaar > Vaira Tempele 14.06.2011. 00.44

    “Nekāda cieņa” – arī no manas puses- un “Vājākais prezidents” ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas.
    Kā Lemberga ieliktenis viņš var izrādīties itin stiprs.
    Pilnīgi iespējams, ka viņš izrādīsies ļoti stiprs, ļoti daudzu vēlētāju mazcienījams prezidents. Un tas, manuprāt, Latvijas ļaudīm par labu nenāks.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > Vaira Tempele 13.06.2011. 20.43

    WoW – veltas cerības, ZZS dabūs vismaz savus 15%, ja ne vairāk, tai ir savs dzelzsbetona elektorāts, kura ticību Lembergam un to, ka ZZS ir “par zemniekiem”, pret ļaunajiem zviedriem un citiem ārzemniekiem, un vienīgā partija, kas paglābs Latviju no sorosiešu okupācijas, nekas nespēj satricināt.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Vaira Tempele 13.06.2011. 18.06

    nu redz cik smuki smagajos noziegumos apsuudzeetais ar saviem 145 kriminaallietu seejumiem smalki visus piekaasis , bija kontrolpakete valdiibas koalīķijaa , tagad veel prezidenta kancelejaa , Minhauzenam varees piespraust lielhercoga titulu , un tas cilveekam , kuram vieta buutu aiz resteem pie pirmaa galda blakus parašai!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > Vaira Tempele 13.06.2011. 20.39

    šitas ir apmēram tas pats kas Haritonovu ielikt par ģenerālprokuroru..sviests kaut kāds..bet nu lai savāc vien “komandu”..dies dod prātu Lieģim tur nelīst iekšā..esmu pārliecināts, ka šitam “zemniekam” tas būs pēdējais amats valsts pārvaldē un ne uz ilgu laiku

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > Vaira Tempele 13.06.2011. 16.11

    Ja ārkārtas vēlēšanās būs procentuāli tāds pats sadalījums, kā tagad, tad visu vadīs Lembis.

    Sāk jau likties, ka mūsu valsts var pazaudēt jebkuru perspektīvu attīstīties.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva > Vaira Tempele 13.06.2011. 17.00

    Līdumnieks – Pagaidām viss kas notiek. liekas ka ZZS vispār nesasniegs 5 procentus!

    +11
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 13.06.2011. 16.00

Izlasīju ziņu. Apvēmos. Punkts.

+36
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 13.06.2011. 16.04

Turpinās konsekventa valsts institūciju novājināšana un diskreditācija sabiedrības acīs… tā, lai ir pavisam slikti, un varu valstī varētu pārņemt kāds alkatīgs, varaskārs un autoratīvs izdzimtenis!

+27
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu