Atceļ maksu par bagāžu Rīgas sabiedriskajā transportā • IR.lv

Atceļ maksu par bagāžu Rīgas sabiedriskajā transportā

12
Foto: Jānis Saliņš, F64

Bagāžas biļete būs jāpērk tikai par suņa pārvadāšanu, ja tas atrodas ārpus somas

Rīgas pašvaldības deputāti otrdien domes sēdē pieņēma sasitošos noteikumus, kas paredz atcelt maksu par bagāžas pārvadāšanu sabiedriskajā transporta līdzeklī, vēsta aģentūra LETA.

Ar saistošajiem noteikumiem koriģēti bagāžas pārvadāšanas noteikumi, paredzot, ka bagāžas biļete turpmāk būs jāiegādājas tikai par suņa pārvadāšanu, ja vien tas netiek pārvadāts piemērotā somā vai citādā rokas bagāžas veidā.

Izvērtējot pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” uzkrāto pieredzi, izskatot pasažieru sūdzības un risinot konfliktsituācijas par bagāžas pārvadāšanu, pašvaldība nolēmusi atcelt maksu par sabiedriskajā transporta līdzeklī atļautās bagāžas pārvadāšanu.

Pasažieriem joprojām būs aizliegts pārvadāt ugunsnedrošas, sprāgstošas, indīgas vai kodīgas vielas, asus priekšmetus vai šaujamieročus bez apvalkiem, kā arī smērējošus vai smakojošus priekšmetus.

Bagāžas izmēra pieļaujamais izmērs līdzšinējo 150 centimetru vietā noteikts 180 centimetru apmērā, taču šis ierobežojums neattieksies uz tehniskajiem palīglīdzekļiem personām ar funkcionāliem traucējumiem, grūtniecēm un personām ar maziem bērniem, kā arī palīglīdzekļiem, kas nodrošina pārvietošanos veciem cilvēkiem.

Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Komentāri (12)

mariam 07.06.2011. 15.58

Prātīgs solis. Vēl gan varēja pārskatīt tās mēnešbiļešu cenu proporcijas, citādi izvēloties biļeti ne tikai tramvajam, bet vēl arī autobusam sanāk maksāt pusotru reizi vairāk, Līdz ar to nekāda liela ieguvuma no mēnešbiļetes vairs nav, ja dienā sanāk vien divi braucieni, bet jāizvēlas vai nu viens vai otrs.

+3
-1
Atbildēt

0

Juris Millers 07.06.2011. 15.58

Malači!

+2
-1
Atbildēt

0

www.lhpc.lv 07.06.2011. 16.41

Nepagāja ne 20 gadi…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu