Štokenbergs izvērtēs policijā veiktās reformas • IR.lv

Štokenbergs izvērtēs policijā veiktās reformas

94
Foto: Lauris Vīksne, F64

Mūrniece: Līdz rudenim stingrā roka Iekšlietu ministrijā būs valsts sekretāre Pētersone

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (SCP, “Vienotība”), kurš līdz nākamās Saeimas vēlēšanām pildīs arī iekšlietu ministra pienākumus, apņēmies izvērtēt policijā veiktās reformas, pirmdien vēsta aģentūra LETA.

LNT raidījumā “900 sekundes” Štokenbergs sacīja, ka pirmie jautājumi Iekšlietu ministrijas operatīvajā sanāksmē būs par reformu Valsts policijā, kas bija jāpabeidz līdz 1.jūnijam. “Ir jāizvērtē tās būtība, kā tā saskan ar nacionālās drošības programmu, kādi ir iespējami riski,” sacīja Štokenbergs. Viņš uzsvēra, ka jābūt skaidrībai, cik lielā mērā VP spēj sastrādāties ar citām struktūrām, ja, piemēram, notiek izmaiņas Šengenas zonā, vai ir plāns “B” šādiem gadījumiem.

Viņš ir nolēmis iepazīties un izvērtēt arī iepirkumu konkursus, to rezultātus, kā arī noskaidrot, kāpēc joprojām nav apturēta alkohola, cigarešu kontrabanda. Štokenbergs pieļaujot arī atsevišķu kadru nomaiņu, taču tas būšot atkarīgs no atskaites par veiktajām reformām.

Jau ziņots, ka 21.februārī Dombrovskis pieņēma iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL, “Vienotība”) demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

No 7.jūnija iekšlietu ministra pienākumi valdībā tiks uzticēti tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam. Šāds lēmums pieņemts apvienības “Vienotība” valdes sēdē.

Tikmēr intervijā Latvijas Radio Mūrniece pirmdien izteicās, ka līdz rudenim stingrā roka Iekšlietu ministrijā būs valsts sekretāre Ilze Pētersone. “Štokenbergs varēs piedalīties un pieņemt politiskus lēmumus. Ceru, ka valsts sekretāre varēs viņam izskaidrot situāciju iekšlietu struktūrā,” sacīja Mūrniece.

Mūrniece uzskata, ka bijusi “spēcīga ministre, rinda uz šo amatu neveidojas. Līdz rudenim Iekšlietu ministrija būs pabērna lomā.”

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) esot ar Mūrnieci pārrunājis iespēju atlikt viņas demisiju līdz rudenim, kad notiks jaunās Saeimas vēlēšanas. “Biju sagatavojusies aiziet, bija plāns darbiem līdz 6.jūnijam, to arī esmu izdarījusi. Tas, ko varēju darīt, -ar pašcieņu aiziet no ministra amata un arī no parlamenta,” teica bijusī ministre.

Mūrniece pēc savu pilnvaru beigām 6.jūnijā ir nolēmusi neņemt atpakaļ deputātes mandātu un nelūgt Saeimu apstiprināt viņu par deputāti.

LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” Mūrniece sacīja, ka pagaidām nav izlēmusi, ko darīs turpmāk. “No politikas prom neiešu. Kādu laiku atpūtīšos. Ko darīšu rudenī, pagaidām vēl nezinu. Rīt no rīta pamodīšos un pieņemšu lēmumu par tuvāko nākotni,” sacīja aizejošā ministre.

Komentāri (94)

dro 06.06.2011. 10.20

Štokenbergs pauda pārliecību, ka vēlēšanu dienā vēlētājiem nāksies izvēlēties starp “Vienotību”, “Saskaņas centru” un ZZS. “Nekādas citas izvēles jau reāli nebūs,” politiķis teica un izteica pārliecību, ka šādos apstākļos “Vienotībai” ir labas izredzes.
Komentējot pašā “Vienotībā” notiekošos procesus, Štokenbergs paziņoja, ka no “Vienotības” aizies tie, kuri ir “vairāk ekstrēmi un mazāk domā”.
______________________
Štokenbergs tik daudz domājis, ka aizmirsis VL:)

+8
-2
Atbildēt

20

    mary75 > dro 06.06.2011. 11.08

    Izvēlējās Slesri, jo pierms tam PS bija izvedusi kampaņu pret SC ar kārtējo lozungu “krievi nāk”, tiem jau nekas cits neatlika, kā izvēlēties PLL.
    Kamēr tāda baidīšana ar krieviem notiks, tikmēr tā arī būs, SC izvēlēsies iet ar tiem, kas nebaidīs un neuzstādīs ultimātus.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 06.06.2011. 12.05

    Un tālāk, kāpēc tādi balsojumi bija?
    Tāpēc, ka ZZS apsolīja iet ar SC valdībā, un SCD, savikārt, tāpēc atbalstīja ZZS.
    Ja SC būtu valdībā arV, tas atbalstītu V.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    marčiks > dro 06.06.2011. 11.36

    @lno SC uzvaru 10.Saeimas vēlēšanās, manuprāt, prognozēja vairākums, pat ja reitingi īsi pirms vēlēšanām V un SC bija līdzīgi. Tagad vispār nezinu, kādam brīnumam jānotiek, lai SC neuzvarētu 11.Saeimas vēlēšanās. Savā ziņā V jau nokavējusi vilcienu, pagājušā gada oktobrī tā varēja atļauties daudz ko; iespējams, bija izdevība nodibināt stabilu valdību ar SC uz 4 gadiem. Jā, Šlesers un Lembergs ir “dabiskāki” SC sabiedrotie, tam piekrītu, taču nedomāju, ka kopīga valdība ar V ir tabu priekš SC; ja pat TP ir strādājusi jau 2 valdībās kopā ar JL, tad kur problēma to darīt SC? Arī SCP nav tik stulbi, ka aicinātu veidot koalīciju ar SC, ja saprastu, ka tas nav reāli. SC galvenais mērķis tomēr ir beidzot tikt pie varas.

    V pati galvenokārt ar PS “okupācijas faniem” sevi iedzina Lemberga strupceļā, no kura vienīgā izeja ir – aiztriekt savus hipernacionālistus uz VL! vai atsevišķu partiju un beigt uzstādīt SC politiski neizpildāmas prasības, vienoties par normālu, kopēju nostāju. Es Urbanoviča vietā arī sūtītu pašreizējo V pupās, ja jau nevar saprast, kāda ir apvienības kopējā nostāja un kurš to īsti vada.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    marčiks > dro 06.06.2011. 12.07

    …ja Štokijs kuluāros solīs nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, iesākumam krievu valodu Latgalē…

    Neko tādu nedz Štokijs, nedz Brigmanis nesolīs; SC paši labi saprot, ka tādas lietas nav reālas. Arī ZZS un SCP elektorātam ir savas “sarkanās līnijas”. Varētu būt runa vienīgi par kaut kādām nebūtiskām, formālām izmaiņām likumos, lai SC varētu izrādīties savam elektorātam. Šitā ir veca pesņa – kad TSP un daļēji PCTVL stutēja Emša mazākumvaldību, opozīcija arī biedēja, ka nu tik būšot skolu reforma, divvalodība, bet īstenībā no tā nebija ne miņas – SC grib tikt pie varas, amatiem, ietekmes, labumiem, nevis divvalodības.

    Un, protams, kad SC uzvarēs vēlēšanās un paši varēs izvēlēties sev partnerus, tad kā pirmos atcerēsies ZZS, Šleseru, ne jau Vienotību un Jaunupu, par to jau nestrīdos.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 06.06.2011. 10.57

    Nasing – tu gribi teikt, ka iespējams, ka ZZS “uzmet” SC, un veidos koalīciju ar V, vai, ka iespējamā koalīcija varētu būt ZZS, V, SC?
    Kaut arī, principā, viss būs atkarīgs no vēl. rezultātiem, tas skaidrs.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 06.06.2011. 10.39

    Štokenbergs ir viens no nedaudzajiem, kas tur V spējīgs reāli domāt un spriest, un arī kaut ko arī vadīt.
    Taisni viņš bija par koalīciju ar SC, nevis ar ZZS, un, nezinu, kam vēl jānotiek, lai saprastu, ka viņam bija taisnība, ZZS “uzmetis” V visur, un, sadarb. ar Lembergu, V sakompromitējusires vairāk, nekā būtu sakompromitējusies, sadarbojoties ar SC.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 06.06.2011. 13.42

    Var jau daudz flozofēt, bet reāli ir tā ka SCP ar visu Štokiju priekšgalā, draud pamatīgs ”štoks” vēlēšanās, jau šajās šis TP atlikums ar hronisku tieksmi flirtēt ar soglasņikiem tika aiz matiem Saeimā, un arī pateicoties PS un JL(Dombrovskim). VL! jau Štokijam nešķiet vērā ņemama partija, bet nu nekas, iespējams pēc vēlēšanām vajadzēs no malas paskatīties un padomāt vēlreiz ! Tieši SCP, daudzus, tajā skaitā mani, atbaidīja no V atbalstīšanas, un redzu neesmu nemaz kļūdījies, tā turpinot V tikai pazaudēs vēlētājus, jo PS atbalstītāji nekad neatbalstītu vienu pašu SCP, pat par JL elektorātu neesmu pārliecināts ! Starpība starp SCP un PS ir tāda, ka pirmajiem nav vairs ko zaudēt, bet pēdējiem ir, pirmie tāpēc var pievāvuļot pilnas avīzes un e-telpu !

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 06.06.2011. 14.09

    Reāli rezultāti tādai politikai – nekādu kontaktu ar SC – jau ir redzami katram, kurš grib ko redzēt, nevis bāž galvu smiltīs.
    SC kopā ar ZZS ievēlēja prezidentu, un, visdrīzāk, veidos nākamo valdību.
    Un V ar VL varēs pasēdēt opozīcijā.
    Vienīgais, kam piekrītu – PS jānodalās no JL un SCP.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    disassociative > dro 06.06.2011. 10.44

    Es neizvēlēšos starp SC, ZZS un Vienotību. Šīs partijas un arī PLL noteikti nav manis atbalstīto partiju sarakstā. Manā uztverē visas četras līdzvērtīgas pašlabuma meklētājas.

    Bet, runājot par raksta tēmu, varbūt jāsāk ar radaru konkursa izvērtējumu? Jeb arī Štokenbergam tas ir izdevīgs?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 06.06.2011. 11.20

    @dzeris
    Es gribu pateikt, ka ZZS šantažē V tikai tādēļ, ka tagad nemaz cita varianta nav, bet, ja V parāda, ka ir arī citi varianti kopā ar SC, tad ZZS tomēr “apdomāsies”. Kā redzam, tad ZZS nemaz tik stabila nav – Griguli izmeta, Zaļie nav vienisprātis ar Zemniekiem dažos jautājumos, Vējonis negrib iesaistīties Lemberga varas vertikālē utt. Atstājot ZZS aiz koalīcijas borta, mēs varēsim redzēt, kā tas Lemberga vasaļu pajūgs pajūk, jo tad tas būtu precedents, ka viņi pirmo reizi pēdējos 10 gados nav koalīcijā.

    Visu cieņu Štokenbergam par konsekventu viedokli – viņš nemētājas ar viedokļiem kā Āboltiņa vai Kristovskis. Un tas būtu tikai pareizi, ka V konkrēti definē uz kādiem nosacījumiem viņi sadarbojas ar katru no spēkiem, lai nesanāk, ka vienu dienu nacionālisti ir labi iespējamās koalīcijas kandidāti, bet nākamajā tomēr radikāli ekstrēmisti vai SC ir izskatāma kandidatūra, bet tad atkal “krievi nāk”. Vai tas nav tikai godīgi pret vēlētāju, ka tiek definēta programma un sadarbības iespējas ar katru no pārējām lielākajām partijām vēl pirms vēlēšanām?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dro 06.06.2011. 12.23

    to dzeris49
    Ir Latvijā jāatjauno pants par dzimtenes nodevību un nāvessods. Diez vai Štokenbergs tad uzdrīkstēsies ierosināt čupoties ar cilvēces lielākiem ienaidniekiem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    atispraulins > dro 07.06.2011. 01.04

    Krix, PS atbaida V vēlētājus taisni tāpat, kā SCP.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 06.06.2011. 10.42

    No politiskās retorikas, tas nav nepareizs solis:
    1) V galvenais vadmotīvs vienmēr ir bijis “tiesiskums/anti-korupcija” nevis “nacionālisms”
    2) V grib “pateikt” ZZS, ka sadarbībai ar viņiem tomēr būs alternatīva, jo jau kopš pašiem jaunās Saeimās pirmssākumiem V tika salaulāta ar ZZS, jo citādas politiskās kombinācijas bija maz iespējamas.

    Protams, tas nav viennozīmīgs lēmums attiecībā pret sabiedrības/ iespējamo vēlētāju viedokli!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dro 06.06.2011. 12.30

    to dzeris49
    “Izvēlējās Slesri” tāpēc ka ērti kopā taisīt rebes. Ikviens SC fašists ir sliktāks par Lembergu, tikai viņiem līdz nonākšanai Rīgas Domē vēl nebija iespēja tā zagt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.06.2011. 11.44

    dzeris49…Izvēlējās Slesri, jo pierms tam PS bija izvedusi kampaņu pret SC ar kārtējo lozungu “krievi nāk”
    ______________________
    Kāds šeit sakars ar PS? Runa par SC un JL koalīciju Rīgas domē. Pirms tam JL un SC saeimā bija balsojuši kopā, pat kopīgi devušies uz pili pie Zatlera. Vienotību dibināja vēlāk. Un tu vēl lamā ZZS elektorātu par īso atmiņu?:))

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.06.2011. 11.45

    Alejandro. Sveiciens ZZS elektorātam, ne uzskatu, bet izpratnes un atmiņas ziņā:)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 06.06.2011. 14.17

    Vai nedrīkst lūgt palīdzēt man atsvaidzināt atmiņu: kuras tad bij tās politiski neizpildāmās prasības, kas novestu pie Urbančika politiskās nāves?
    Ja jau čalis un čaļa elektorāts tik vārgs, ka ne vārda izspiest – varbūt nevajag politikā līst?
    Šeku, reku TuBziki 10% Latvijas atsvieda Lielajam Draugam… Vot tas ir kompromiss.
    Urbuļaprāt ievērojams kompromiss ir ka viņš uz 4 gadiem pārstās ar Biškeku draudēt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    juhans > dro 06.06.2011. 11.59

    Dzeris (10:39) – mīļais, neteidzies (tik dikti)! Ar pārmērīgo steigu slavēt SC tu aizmirsi, ka vēl nav paspējušas aizmirsties abas skandalozās SC balsošanas Saeimā. Pacieties mazliet un tad atjauno kampaņu!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.06.2011. 11.52

    Alejandro…Arī SCP nav tik stulbi, ka aicinātu veidot koalīciju ar SC, ja saprastu, ka tas nav reāli.
    ____________________
    Nu šī ir pērle! SCP aicināja SC iesaistīt koalīcijā pēc uzvarētām vēlēšanām, Jaunups aicnāja Ušakovu pirms RD vēlēšanām…Kas ir reāli, to jau uzrakstīju. Protams, ja Štokijs kuluāros solīs nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, iesākumam krievu valodu Latgalē, tad jau viss būs štokos:) Tev to vajag?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 06.06.2011. 11.04

    dzeris49….Slima suņa murgi, dzeri:) SC bija iespēja izveidot koalīciju ar JL Rīgas domē, bet izvēlējās Šleseru. ja būtu iznākusi sadarbība Rīgas domē, loģiski to varētu turpināt saeimā. Neticu, ka tu nesaproti, ka uzvarot SC saeimas ārkārtas vēlēšanās, tas izvēlēsies kampējus ne V. Tātad tavas vaimanas domātas gadījumam, ja uzvarēs Vienotība. SC neapšaubamu uzvaru tu jau prognozēji pagājušajās saeimas vēlēšānās:)

    +12
    0
    Atbildēt

    0

astra_ozo 06.06.2011. 12.11

Andža – laikam aizmirsi, ka osipovieši ir bijušie Dzintara un VL draudziņi,

Nu ja, šie jaunieši reiz tikās un džeri ir radījuši kārtējo mītu, bet no šiem diviem ļoti sliktajiem personāžiem, tieši Osipovs ir normāls, nedaudz huligānisks puisis ( tā urbanovičs). kurš principā pauž mūsu, ušakoviešu, pagaidām slēptās domas.
Dzintars – tas gan ir homofobs un ekstrēmists, vai ne?
p.s. Kā Tu reaģē uz to, ka Dombrovskis tiekas ar Lembergu, Šķēli, Urbanoviču??? Viņi ir “draudziņi”, vai nav?

+7
-1
Atbildēt

9

    mary75 > astra_ozo 06.06.2011. 13.56

    Dzintars pats, acīmredzot, nav, bet viņa partijā tādu ir pietiekami.
    Ja VL atbrīvotos no šī te sava spārna un kļūtu Eiropas tipa nacionalistiskā partija, man pret to nekādi iebildumi nebūtu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    marčiks > astra_ozo 06.06.2011. 14.11

    Vispār der palasīties paša Dzintara sarakstīto grāmatu “Pozitīvais nacionālisms”, lai saprastu, cik “pozitīva” viņu ideoloģija īstenībā ir. Tur ir gan skaidri paziņots, ka tie, kas iebraukuši Latvijā no ārvalstīm, ir vispār “nekas”, gan Latvijas iedzīvotāji visnotaļ skaidri sagrupēti vairākās šķirās, no kuriem latvieši – augstākā, lojālie cittautieši – 2.šķira, utt. Protams, tur ir arī dažas pavisam normālas atziņas, kurām pat es piekrītu. Manuprāt, pretrunīgā VL! retorika ir lielā mērā apzināta, lai neatbaidītu mērenos atbalstītājus un vienlaikus piesaistītu Sluča fanklubu. Muldētspējas ziņā šie daudz neatpaliek no Brigmaņa. Taču jebkurā gadījumā pie labiem secinājumiem nonākt neiespējami – VL! ir vai nu a) vēl viena “siles” partija ar atšķirīgu izkārtni, vai arī b) ja vadonis Dzintars tiešām domā, ko runā, tad VL! ir Latvijai bīstama un tiesībsargājošo iestāžu pastiprināti uzraugāma partija.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > astra_ozo 07.06.2011. 11.09

    to dzeris49
    Triperis arī ir realitāte.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > astra_ozo 07.06.2011. 11.07

    to Alejandro
    “tad VL! ir Latvijai bīstama un tiesībsargājošo iestāžu pastiprināti uzraugāma partija.”

    Vai WWII un staļinisma apoliģēti, SC, jau visi sēž čokā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > astra_ozo 06.06.2011. 14.06

    Ko nozīmē ”eiropas tipa nacionāla partija” ?

    Sāksim ar to, ka Eiropā praktiski nav de facto divkopienu valstis…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > astra_ozo 06.06.2011. 15.46

    Nu un kurš apgalvo, ka SC ir labs?
    Bet, tas ir politiska realitāte, kuras ignorēšana ir vislielākā muļķība.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > astra_ozo 06.06.2011. 15.18

    Tici man, vairums no SC balsotājiem ir daudz lielāki nacionālisti nekā VL! biedri. VL! vēlas,lai latvieši un latviešu valoda dominētu savā zemē, jo tā ir vienīgā vieta pasaulē, kur mūsu mazā tauta var attīstīties. SC vēlas, lai Latvija patiesībā būtu Vitebskas krievu guberņa ES sastāvā. Tāpēc viņi grib uzspiest savu valodu, savu skatījumu uz vēsturi.
    Atņem no “Saskaņas” ideolōģijas nost krievu nacionālismu (patiesībā šovinismu, kas robežojas ar nacionālsociālismu, jo viņi pretendē uz svešām teritorijām, līdzīgi kā Hitlers) – kas no šīs partijas paliek pāri?
    Sociāldemokrātija? :) No šiem nodokļu nemaksātājiem? Nesmīdini… :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > astra_ozo 06.06.2011. 14.34

    Beļgija strauji šķeļās….

    Somijā zviedru ir apmēram 5% un tā zviedru valoda ir tāds kā pagātnes žests

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > astra_ozo 06.06.2011. 14.44

    Sāksim ar to, ka Eiropā praktiski nav de facto divkopienu valstis…

    Beļģijā valdības nav jau vairāk kā gadu tikai tādēļ, ka nevar vienoties kopienas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ﮎandijs Be1t1kﮎ 06.06.2011. 13.11

Alejandro…nevis ieradās te ar patoloģisku naidu pret visu latvisko…
___________________
Laikam esi vēl ļoti jauns…

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu