Par "Estonian Air" vadītāju kļūst Taskila no "airBaltic" • IR.lv

Par “Estonian Air” vadītāju kļūst Taskila no “airBaltic”

23
Avots: "Wikipedia.com", Dmitriy Pichugin

Jaunā stratēģija bijušajam “airBaltic” komercdirektoram jāsagatavo līdz septembrim

Igaunijas nacionālās lidsabiedrības “Estonian Air” prezidenta amatā stājies Tero Taskila, kurš līdz iepriekš ieņēma Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” komercdirektora amatu, Igaunijas laikraksta “Postimees” vēstīto citē aģentūra LETA.

“”Estonian Air” ir uz jaunu laiku sliekšņa, jo kompānijas vadītāja amatā stājas persona ar ļoti lielu starptautisko pieredzi. Tāpēc es esmu ļoti priecīgs šodien iepazīstināt ar Tero Taskilu,” paziņoja Heleniuss.

“”Estonian Air” spēcīgi pārvarējis lielāko krīzi vēsturē, kas ietekmēja aviāciju, un ir labā pozīcijā biznesa attīstīšanai. Mēs sāksim attīstīt mūsu tīklu, nodrošinot vairāk tiešus savienojumus no un uz Igauniju,” pavēstīja Taskila.

Jaunais kompānijas vadītājs žurnālistiem sacīja, ka vēl ir par ātru runāt par izmaiņām kompānijas stratēģijā vai vadībā, pie tām plānots strādāt tuvākajās nedēļās. Septembrī Taskila “Estonian Air” akcionārus iepazīstinās ar jauno kompānijas stratēģiju.

Soms Taskila maija sākumā atkāpās no amata kompānijā “airBaltic”, kur viņš strādāja divus gadus. Karjeru aviācijas industrijā viņš sāka Somijas lidsabiedrībā “Finnair”, strādājot vairākās svarīgās nodaļās, kā apkalpošana lidostās, informācijas tehnoloģijas, tīklu plānošana, tostarp Eiropas un Āzijas tīkla stratēģijas izstrādē. Pēc tam viņš ieņēma vadošā konsultanta amatu “Lufthansa Consulting”.

Taskila ir arī strādājis restrukturizācijas projektos visā pasaulē. Pirms pievienošanās “Estonian Air”, pēdējos piecus gadus Taskila strādājos vadošos amatos tādās lidsabiedrībās, kā “Qatar Airways”, “Gulf Air” un “airBaltic”.

2010.gadā “Estonian Air” Īslandes vulkānisko pelnu un augsto degvielas cenu dēļ radās zaudējumi, tomēr kompānija strādāja labāk nekā vēl gadu iepriekš. Igaunijas valsts pagājušā gada rudenī pārņēma 90% “Estonian Air” akciju, bet līdzšinējais īpašnieks SAS paturēja 10%.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu