ALA un PBLA izsaka atbalstu Zatlera atkārtotai ievēlēšanai • IR.lv

ALA un PBLA izsaka atbalstu Zatlera atkārtotai ievēlēšanai

67
Foto: Jānis Saliņš, F64

ALA pārstāvji uzskata, ka situācija Latvijā uzlabojas pateicoties Zatleram un Dombrovskim

Amerikas latviešu apvienība (ALA) un Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes priekšsēdis Mārtiņš Sausiņš izteikuši atbalstu Latvijas prezidentam Valdim Zatleram atkārtotai dalībai gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Amerikas latviešu apvienības (ALA) augstākā pārvaldes orgāna – 60.jubilejas kongresā 15.maijā pieņēmuši rezolūciju, izsakot stingru un nepārprotamu ASV latviešu atbalstu Valsts prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanai amatā, paziņojusi ALA.

“Uzskatot Valdi Zatleru par labāko garantu Latvijas valsts stabilitātei un atbalstu Latvijas valdības sekmīgai darbībai šajā pēckrīzes laikā, ALAs 60.kongress izsaka vienprātīgu atbalstu Zatlera atkārtotai ievēlēšanai Latvijas Valsts prezidenta amatā,” pausts rezolūcijā. Kongresā tika pārstāvētas gandrīz 100 latviešu organizācijas no visas ASV.

Paziņojumā teikts, ka apvienība atbalsta Zatlera ievēlēšanu uz otro termiņu ne tikai tāpēc, ka viņš šajos četros gados ir “ieaudzis” amatā un paveicis daudz Latvijas labā, bet arī tāpēc, ka “mēs zinām, ka viņam likums, morāle un ētika nav sveši jēdzieni”. Paziņojumu parakstījis valdes priekšsēdētājs Juris Mežinskis un informācijas nozares vadītājs Jānis Kukainis.

Viena no ALA pašreizējām prioritātēm šajā kritiskajā pēckrīzes laikā ir palīdzēt Latvijai tās ekonomiskajā attīstībā, veicinot sakarus starp Latvijas un ASV uzņēmējiem. “Diemžēl mēs daudz laika pavadām, spodrinot Latvijas tēlu, jo rietumos tomēr vēl pastāv uzskats, ka Latvijā valda naudas, ne likuma vara.”

ALA pārstāvji uzskata, ka ekonomiskā situācija Latvijā pakāpeniski uzlabojas, pateicoties Zatlera un premjera Valda Dombrovska principiālajai un noteiktajai rīcībai. “Lai krīzi pilnībā pārvarētu un lai mūsu valsts varētu nostāties uz ekonomiskās augšupejas takas, rietumvalstu ieguldījums ir ļoti svarīgs. ASV uzņēmējiem un investoriem ir svarīga valsts politiskā stabilitāte. To Latvijai sniedz Valsts prezidents un stabila, rīcībspējīga valdība,” teikts paziņojumā.

PBLA prezidents Mārtiņš Sausiņš apsveicis Zatleru ar lēmumu kandidēt otrreiz un paziņojumā prezidentu sauc par starptautiski respektētu un politiski no saviem ievēlētājiem neatkarīgu valstsvīru. Sausiņš arī atzinis Zatlera nostāju ar Latvijas medijiem runāt latviski, vienlaikus intervijās uzsverot, ka latviešu valoda vieno visu Latvijas sabiedrību.

Apvienības prezidents arī pozitīvi raksturojis Zatlera atsaucību pret latviešiem, daudzkārt tiekoties citās viņu mītnes zemēs, kā arī atbalstot dubultpilsonības atjaunošanu latviešiem ārzemēs, Okupācijas muzeju, Likteņdārzu, Latvijas vēstures kā atsevišķa mācību priekšmeta mācīšanu Latvijas skolās, Z.A. Meierovica bulvāra nosaukuma atjaunošanu un citus.

Kā ziņots, gan apvienības “Vienotība” frakcija, gan “Par labu Latviju” (PLL) frakcija 19.maijā Saeimas kancelejā iesniedza prezidijam adresētu paziņojumu par Valda Zatlera izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Kandidātus Valsts prezidenta vēlēšanām varēs pieteikt līdz 24.maijam.

Komentāri (67)

Una Grinberga 20.05.2011. 09.50

Jo vairāk slavēs Zatleru, jo mazākas izredzes viņam būs. Sarkanais kvadrāts nepieļaus šādu iznākumu – viņiem izdevīgs ir vājš kandidāts un izputināta valsts!

+13
0
Atbildēt

0

dro 20.05.2011. 11.42

Cik stulbiem gan jābūt cilvēkiem, lai fanotu par Sudrabu? Laikam tikpat kā tiem, kuri vēlas koalīciju ar SC, kuri Rīgas budžetam jau radījuši deficītu 14% apmērā un jau tuvākā pusgadā būs vajadzīgs aizņēmums… To var saņemt tikai ar finansu ministrijas atļauju. Kā glābt Rīgu un tās saimniekus? Tikai ar jaunu valdības koalīciju:))

+10
-1
Atbildēt

7

    Dina Repša > dro 20.05.2011. 13.28

    Kāpēc “fanot”? Uz vispārējā fona Sudraba ir vismaz interesanta. LV politikā ir tik daudz melīgi muļķīgas garlaicības…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 20.05.2011. 13.17

    uz Nothing spešal
    Nevajag aizmirst, ka valdība, lai apmaksātu Dimanta pils celtniecību, ir gatava atņemt pensijas “bagātajiem” latviešu pensionāriem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dro 20.05.2011. 14.05

    to andza
    Lai arī Birks tikai formāli bija Rīgas mērs, tomēr traucēja Ģinēvičam un Amerikam visu izvazāt. Tagad visi apgrūtinājumi noņemti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 20.05.2011. 13.15

    to Ino
    Izrādās, ka sliktais Birks no vēl sliktākās TB tomēr ir bijis labs saimnieks, ja reiz sarūpējis tolerantajam, konstruktīvajam un uz sadarbību vienmēr gatavajam Saskaņas Centram vairākus 10 miljonus naudiņas ko tagad tērēt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 20.05.2011. 17.00

    @andza
    Pasaki, paldies, Latvijas kultūras kanonam – Stikla pils Helēnai, kura paspēja vēl savārīt mēslus par modernās mākslas muzeju, par ko tagad KM tiesājas par 0.5 milj Ls. Labi, ka Ūdens pili Valdis paspēja ātri apturēt pirms sākās kaut kāda tiesvedība.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 20.05.2011. 14.48

    idaho!
    Tas nav teātris un skatuve uz kuras var uzlaist uzpucēto un nosmiņķēto Sudrabu. Latvijas valsts šo bezģimenes sievieti diezin vai izturēs, jo viņai ir Stepašins un ne vienu reiz vien viņa ar viņu ir tikusies! To ir novērtējusi pat NATO, bet mums te daži tēlo vai arī ir muļķīši.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 20.05.2011. 11.57

    Neaizsmirsti arī, ka Dimanta tilta cēlāji gaida savu pirmo naudiņu – tur laikam bija tas 1 miljr. jeb 1/4 no valsts budžeta parāda.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 20.05.2011. 10.10

Šajā draņķa situācijā Vienotībai ir tikai viena izeja, kā palielināt Zatlera izredzes tikt pārvēlētam un arī pašiem nesasmērēties ejot cauri tai netīrajai vēlēšanu procedūrai. Vienotībai ir jānobalso atklāti, kā to izdarīt – ir taču izstrādāti dažādi paņēmieni – krāsainas pildspalvas utt:) Protams,to var izdarīt tikai tad, ja daļa no Vienotības deputātiem paši neplāno noslēpties zem aizklātas balsošanas ” brunčiem” :) .

+8
0
Atbildēt

5

    Roberts Gūtšmits > buchamona 20.05.2011. 10.32

    >> riņķī apkārt
    Da viņi kaut uz baznīcu atkal var jozt un zvērēt (ja viņus tur vēl kāds laidīs iekšā), karogu bučot, kaut uz galvas stāvēt, kaut svītrot savas lapiņas trīs zvērinātu liecinieku klātbūtnē – neviens šiem liekuļiem sen vairs netic un kandidātam, kuru izvēlas jenotība, nav ne mazāko cerību. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka jenoti paši sevi ir uzsēdinājuši tajā Marmora Tronī un paši ir izrakuši dziļum-dziļu grāvi starp sevi – “godīgajiem un tiesiskajiem” un pārējiem, kuri esot negodīgi un netiesiski … Tāpēc tie pārējie kaut kā var vienoties un vienmēr atrast kompromisu, bet jenoti vīsdegunīgi sēdēs savā Tronī un gaidīs, kamēr kāds nāks pie viņiem klanīties. Zatleram cerība ir tikai tajā gadījumā, ja zemnieki un/vai PLL, teletūbiji un saskaņieši izrēķinās, ka viņiem ir IZDEVĪGI viņu tur ielikt uz otro termiņu. Izdevīgi – tas nozīmē – labi VIŅIEM. Kas visticamāk nozīmēs, ka slikti jenotiem … :)))

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > buchamona 20.05.2011. 13.43

    to Kurmītis
    “Da viņi kaut uz baznīcu atkal var jozt un zvērēt (ja viņus tur vēl kāds laidīs iekšā)”

    Kurš kārtīgs cilvēks zvērēs baznīcā, ko apgānījis Vanags, uzaicinot tur čekistus, pederastus, komuņagas, krievu armijniekus, sātanistus un citus sabiedrības ienaidniekus?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 20.05.2011. 14.42

    Kurmīt, baznīca jau stāvgrūdām pilna ar tādiem liekuļiem kā buldozers&co.
    Kā tur bija ar to ūdens dalīšanu Aglonā tikai uz vēlēšanu gadu un ar Šlosa dāvanu Pujatam – kondicionieri.
    Šitos liekuļus neviens nevar pārspēt.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 20.05.2011. 12.08

    Brīnums, ka Vienotībai un VL/LNNK tas nav ienācis prātā, demonstratīvi visos aizklātos balsojumos balsot atklāti, ja jau abas šīs apvienības ir par to, lai visi balsojumi notiktu atklāti. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 20.05.2011. 10.39

    Riņķī apkārt – Tā ir laba ideja, es pilnībā to atbalstu!
    Savādāk, ja Zatleri neievēlēs, teiks, ka pati V vainīga, utt.
    Es to ieteiktu izdarīt arī VL, tad viņi, vienreiz, būtu izdarījuši ko jēdzīgu.
    Un tad visiem viss būs skaidrs.
    Nedomāju, ka kādi likumi to aizliedz darīt brīvprātīgā kārtā.
    Ja V un VL tā darītu visos slēgtajos balsojumos, tad arī PLL, SC, ZZS savus balsojumus, faktiski, noslēpt nevarētu.

    Kurmīti – sen neviens, izņemot sevišķi “apdāvinātos”, netic tavai PLL, V vēl tic.
    Sleseris par premjeru tāpat netiks, par velti vāries.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu