“Vienotība” un PLL izvirza Zatleru • IR.lv

“Vienotība” un PLL izvirza Zatleru

22
Foto: Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Šlesers izvirza ultimātu Zatleram, prasot sniegt skaidru nostāju jautājumā par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju

Apvienības “Vienotība” un “Par labu Latviju” (PLL) Saeimas frakciju deputāti ceturtdien no rīta Saeimas prezidijam iesnieguši paziņojumu par Valda Zatlera atkārtotu virzīšanu Valsts prezidenta amatam.

Lai arī PLL frakcijas vadītāja Edgara Zalāna parakstīts iesniegums par Zatlera izvirzīšanu iesniegts Saeimas prezidijam, PLL deputāts – LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers ceturtdien no rīta žurnālistiem paziņoja, ka nezina, vai varēs atbalstīt Zatleru – tas esot atkarīgs no prezidenta nostājas jautājumā par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju.

Kā uzsvēra Šlesers, vakar viņam bijusi telefonsaruna ar prezidentu, kurā viņš lūdzis viņu līdz 2.jūnijam, kad varētu būt Valsts prezidenta vēlēšanas, sniegt savu viedokli šajā LPP/LC principiāli svarīgajā jautājumā. Pēc Šlesera teiktā, PLL kategoriski nav pieņemama likumdošanas mīkstināšana šajā jautājumā.

Savukārt apvienības “Vienotība” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Ir.lv atzina, ka šobrīd pārliecības par Saeimas vairākuma atbalstu Zatlera apstiprināšanai nav, tomēr “Vienotība” turot savu vārdu – iesniegumu par Zatlera izvirzīšanu ir parakstījuši visi 33 deputāti, un viņi arī balsošot par viņu.

Komentāri (22)

austrisv 19.05.2011. 10.24

Tam, ka PLL balsos par Zatleru, neticu!!!
Manuprāt Zalāna petīcija par Zatleru, kā prezidenta kandidātu, ir tikai māņu gājiens, jo PLL balsos par Sudrabu, jo , manuprāt, tas jau pasen aizkulisēs ir saskaņots ar kremli un kremļa pakalpiņiem Latvijā.
Viņi izvirza Zatleru tāpēc, lai pēc nebalsošanas, jo tā ir aizklāta, atkal paziņotu melojot, ka viņi lūk ir izvirzījuši Zatleru, bet nebalsotāji ir Vienotības deputāti. Vai tad nu par velti izlaista pīle, ka uz prezidenta amatu cielējot Āboltiņa! ha, priekš muļķiem. Loģisks cilvēks te visu var labi vērot un saprast, ko kurš darīs, bet kurš melo ar Savicka pieskatīšanu.
Un Šleseraizteikumi jau to rāda un izmuldas.

+5
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 19.05.2011. 09.56

Ķeriet zagli, iekliedzās zaglis.

+5
0
Atbildēt

0

marčiks 19.05.2011. 10.47

Kārtējā ciniskā prezidenta “vēlēšanu” lohotrona kārta. Sektantu uznāciens.

Pirmkārt, ja Šleseram tiešām “viendzimuma partnerattiecību” jautājums ir tik svarīgs, ka aizēno valsts budžetu, ārpolitiku, enerģētisko politiku u.c. lietas, par kurām it kā īpašu domstarpību ar Zatleru neesot, tad “Buldozers” ir ar steigu jāved uz “kapitālo remontu” Tvaika ielā.

Otrkārt, skaidrs, ka “pederasti” ir tikai kārtējās blēņas, iegansts un iespēja pozicionēties. Šī nav pirmā reize, kad Zatlers izsaka atbalstu viendzimuma pāru tiesību sakārtošanai, sk. interviju NRA 2008.gadā, īsi pirms Draudzības dienām. Turklāt, ja šis jautājums Šleseram / pārējiem PLL sektantiem būtu TIK svarīgs, viņi to nešaubīgi būtu pajautājuši Zatleram jau tikšanās laikā, nevis tagad būtu pēkšņā “šokā”.

Lai nu kā, nedomāju, ka PLL kaut ko īpaši izšķirs šajās vēlēšanās – kā hūtainis rietumkrastā teiks, tā arī būs.

+6
-1
Atbildēt

1

    Sanšains > marčiks 19.05.2011. 15.28

    ja Šleseram tiešām “viendzimuma partnerattiecību” jautājums ir tik svarīgs, ka aizēno valsts budžetu, ārpolitiku, enerģētisko politiku u.c. lietas
    =================================
    Savulaik Ēlertei & Co (“Iras” komandas kodolam) bija tieši tāda paša indeve:
    “viendzimuma partnerattiecību” jautājums bija tik svarīgs, ka tam tika pakļauta gan “Dienas” reputācija, gan attiecīgi tās iespaids uz ļaužu prātiem, no kuriem daudzi tika aizbaidīti ar šķebīgi uzbāzīgo pediņu reklamēšanu. Tik ļoti, ka bizness pat sāka klibot un redaktrisei nācās aiziet.

    Galu galā – kā filmā “homo.lv” atzīmē Arta Ģiga, “Dienas” pārmērīgā centība būtībā izraisīja-iesāka pretpediņu aktivitātes.:)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu