Uz Grobiņas-Ventspils ceļa atkal apgāžas automašīna • IR.lv

Uz Grobiņas-Ventspils ceļa atkal apgāžas automašīna

28
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Autovadītāji protesta akcijā savākuši vairāk nekā 100 parakstu ar lūgumu situāciju uzlabot

Uz sliktā stāvoklī esošā Grobiņas-Ventspils autoceļa, par kura traģisko stāvokli piektdien piketēja autovadītāji, pirmdienas naktī atkal apgāzusies automašīna, vēsta aģentūra BNS.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse pavēstīja, ka ap pulksten vieniem naktī kāds vīrietis vadījis automašīnu “Mercedes Benz Vito” Pāvilostas novadā, Vērgales pagastā. Ceļa posmā starp Ziemupi un Saraiķiem viņš zaudēja vadību pār transporta līdzekli, automašīna nobraukusi no ceļa un grāvī apgāzusies.

Pēdējā laikā šis nav vienīgais gadījums, ka uz sabrūkošā autoceļa Grobiņa-Ventspils notiek negadījumi. Aprīļa beigās uz šī ceļa negadījumā cieta Liepājas simfoniskā orķestra vijolniece Elvita Polloka un viņas bērni. Sievietes automašīnai uz ceļa bedrē pārsista riepa, viņa zaudēja automašīnas vadību, un transporta līdzeklis apgāzās.

Piektdien notika autovadītāju pikets par autoceļa Grobiņa-Ventspils traģisko stāvokli. Tā laikā vāca parakstus atklātai vēstulei Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kurā izvirzītas vairākas prasības. Vēstulē pieprasīts valdībai pievērst uzmanību apstākļiem, ka konkrētais autoceļš ir būtiski svarīgs Pāvilostas novada iedzīvotājiem kā reģiona attīstības pamatelements.

Vēstulē pieprasīts izvērtēt arī valsts uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi”, it īpaši “Latvijas Valsts ceļi” Kurzemes reģiona, vadības atbildību par autoceļa nepietiekamu uzturēšanu, kā arī izteiktas citas prasības. Atklāto vēstuli piketa laikā parakstīja vairāk nekā simts cilvēku.

Žurnāls “Ir” aprīlī vēstīja, ka patlaban sabrukuma stāvoklī ir trešdaļa visu valsts autoceļu un ap 700 kilometru jeb 40% galveno asfaltēto autoceļu, liecina Latvijas Pašvaldību savienības dati.

Komentāri (28)

Janka, Janic 16.05.2011. 18.21

redakcijai… kur Juus to raavaat , tas gabals ir taalu nost no Grobiņa Ventspils ceļa un ir granteeta ceļa posms Liepaaja Šķeede Ziemupe , palasiet liepajniekiem.lv…
šii ziņa pilniibaa atsaucama , vismaz virsrakstu nomainiet

0
0
Atbildēt

2

    evija dindone > Janka, Janic 16.05.2011. 20.04

    Tas tomēr neatceļ faktu, ka Latvijas ceļi tiešām ir drausmīgā stāvoklī. Drīz avāriju novēršanai būs jāsauc eksorcistu, jo ceļus nelabos un tādu avāriju būs arvien vairāk. Vietējās nozīmes ceļi jau daudz kur kļūst neizbraucami, par tādi sīkumu, kā māju pagalmi un mazās ieliņas vispār nerunājot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 17.05.2011. 06.07

    bet tas nedod tiesiibas rakstiit aplamiibas , tad jau jebkuru apgaaztu auto mees varam mieriigi piešuut Grobiņas Ventspils šosejai … taapat uz granteeta ceļa var apgaazties jebkurš nemaakuliigi vadiits autiņš, iipaši jau nekontroleejot braukšanas aatrumu , šii ” sensaacija ” taadaa pašaa veidaa tika sniegta pat televiizijaa , tas ir absurdi, publiceet aplamiibas , kaartiibai tomeer jaabuut.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 16.05.2011. 18.21

redakcijai… kur Juus to raavaat , tas gabals ir taalu nost no Grobiņa Ventspils ceļa un ir granteeta ceļa posms Liepaaja Šķeede Ziemupe , palasiet liepajniekiem.lv…
šii ziņa pilniibaa atsaucama , vismaz virsrakstu nomainiet

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu