Latvieša dabiskums • IR.lv

Latvieša dabiskums

7
Pauls Bankovskis
Pauls Bankovskis

Šonedēļ sāks ziedēt ievas, nedēļas otrajā pusē kļūs aukstāks, – 25.aprīlī, atsaucoties uz ziņu aģentūru BNS, vēstīja Neatkarīgā Rīta Avīze

Labi, bija pirmdienas rīts, līdz karaliskajām kāzām Anglijā bija jāgaida turpat vai nedēļa, un bija skaidrs, ka nekādu jaunumu kopš svētdienas vakara nedz Latvijā, nedz kaut kur citur tālajā pasaule nav bijis. Dienas otrajā pusē jau rīta agrumā ēterā un visās citās sfērās noplūdušo ziņu ar jaunatklājēja degsmi uztvēra arī Kasjauns.lv: «Šonedēļ sāks ziedēt ievas, laiks kļūs aukstāks.» Vēsā ievziedu laika mierā šīs sensacionālās ziņas fonā turpinājās diskusijas par jaunākajiem sasniegumiem kūlas dedzināšanas un putnu novērošanas jomā. 

Un tikai laiku pa laikam dūmu aizsegam cauri spēja izspraukties kaut kādas runas ne ta par jauna prezidenta vēlēšanām, ne ta par tā pašā vecā – zooloģiskā dārza zvēru un vēl visādu dzīvības formu ķīlnieka – pārvēlēšanu. 

Skaidrs, ka latvietim ir jāturas pie dabas, un tur arī savā vietā un tauvas joslā jāpaliek. Vienalga, vai šī turēšanās izpaustos kā Straumēnos aprakstītā burkānu izmantošana piedauzīgiem žestiem, vai kastaņkociņu stādīšana kopā ar Ulmaņpapu gar Vienības gatves malu, vai pilnīgi pašsaprotamā ikdienas informācija par to, ka šodien, lūk, ir «nelabvēlīga 3.laika prognoze». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu