Kā kļūt par princesi? • IR.lv

Kā kļūt par princesi?

5
Princis Viljams un Katrīna Midltone oficiālajā saderināšanās foto. Kāzas būs 29.aprīlī. Foto — Mario Testino, AFP/LETA

Karalisko kāzu drudža pārņemtajā Lielbritānijā der atvēsināt galvu, uz prinča Viljama un Keitas Midltones attiecībām, precībām un galma tikumiem paskatoties ar nelielu paškritikas un ironijas devu

Viņa ir izmainījusi frizūru! – noburkšķ dzeltenās avīzes Sun veterāns Arturs Edvardss, kura specializācija ir karaliskās ģimenes fotografēšana. «Vakar bija citādi. Mati bija saņemti uz aizmuguri.» Fotogrāfam rokās ir Nikon D2X ar jaudīgu objektīvu, kura apkārtmērs ir tik liels kā mana ciska. Ar to viņš var izpētīt katru Katrīnas Midltones un Velsas prinča Viljama skropstu, kamēr es ar neapbruņotu aci viņus abus tālumā redzu kā mazas lellītes. «Jā, vakar mati izskatījās labāk. Man sanāca ļoti laba bilde. Aristokrātiska.» Veiksmīgs ķēriens Edvardsam sanāca arī pirms 30 gadiem. Viņš pamanīja jaunu sievieti ar zelta burtu «D» kakla piekariņā un atšifrēja, kas viņa ir. «Vai jūs esat lēdija Diāna Spensere? Vai es drīkstu jūs nobildēt?» Viņa atļāva. Toreiz fotogrāfs izmantoja kameru Leica

Tagad Sentendrūsas Universitātes mauriņā sapulcējušies 600 studentu purpursarkanās mantijās, lai sveiktu princi, kas kā patrons ieradies svinīgi atklāt šīs Skotijas pirmās universitātes jubilejas svinības. Tā dibināta 1413.gadā. Pirmajās rindās sēdošajiem savas vietas palaimējās izlozēt loterijā. Mazajā pilsētiņā, kur ir dažas tējnīcas un kafejnīcas, pāris apģērbu veikalu un viduslaiku celtņu, dzīvo 16 000 cilvēku, no kuriem puse ir studenti. Un vēl ir skaista panorāma – skat, skat, jūra! (no kuras pūš sāpīgi auksts vējš). 

Taču tagad visas acis ir pievērstas Katrīnai. «Jā, viņa met izaicinājumu Diānai,» viszinīgi novelk kāda kolēģe, kad pāris pietuvojies līdzi atbraukušajai žurnālistu armijai. Man ir savs spriedums: ai, man ir līdzīgi sarkana jaka un šauri melni svārki kā Katrīnai! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu