Īsti kārdinājumi • IR.lv

Īsti kārdinājumi

5
Nellija Ločmele

Modernās komunikācijas tehnoloģijas pastāvīgi kārdina un izaicina, ļaujot (vai liekot?) izvēlēties, kuru dzīvi katrā mirklī dzīvot – savējo vai kādu svešo. Piemēram, šīs nedēļas noslēgums būs burtiski pasakains

Notikums, kas jau mēnešiem uzkurinājis publiku daudzviet pasaulē, raisot cilvēku līdzpārdzīvojumu un ļaujot uzņēmējiem uz tā rēķina labi nopelnīt, beidzot ir klāt – britu nākamā karaļpāra «jā» televīzijas tiešraidē piektdien vēros miljoni. Lai arī Keita nav nekāda modernā pelnrušķīte, ko princis atpestīs no ķēķa darbiem, tomēr viņas «nearistokrātiskā» izcelsme ir neapgāžams arguments ikvienai jaunkundzei, kas tic, ka arī viņa būtu varējusi stāvēt pie altāra blakus troņmantiniekam. Mēs arī nevarējām atturēties, nepapētot to, kāds ir Keitas pievilcības noslēpums un kā viņas ienākšana karaļnamā varētu ietekmēt tā nākotni.

Arī vīrieši netiks atstāti vieni ar savu ikdienu, jo piektdien sākas pasaules hokeja čempionāts. Kā pusdienu intervijā mums atzīst leģendārais komentētājs Gunārs Jākobsons, hokeja spēle jau arī pasaka vien ir, pareizāk, tā par tādu ir jāpadara. Turpinot no sērijas «kā būtu, ja būtu», esam izveidojoši Latvijas izlases sapņu sastāvu, kas diemžēl nesakrīt ar to, kas ies uz ledus Slovākijā. Sapņi – svešie un savējie – jau tāpēc ir skaisti, lai «pamostoties» gribētos tos īstenot. Bet vislabākā ziņa par svešajiem sapņiem un svešajām dzīvēm ir tā, ka vienmēr iespējams nospiest TV pults vai datora pogu un pārslēgties atpakaļ uz savējo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu