No Plaudes-Rēlingeres un Lasmaņa piedzen 18 miljonus • IR.lv

No Plaudes-Rēlingeres un Lasmaņa piedzen 18 miljonus

9
Foto: Lita Krone, LETA

Abi uzņēmēji jau pērn atzīti par maksātnespējīgiem

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja AS “Parex banka” prasību un no Ievas Plaudes-Rēlingeres, uzņēmēja Jāņa Lasmaņa, kā arī AS “DK Holding”, kuras iepriekšējais nosaukums bija AS “Holding Kolonna” un AS “KCG” solidāri piedzina 18,28 miljonus latu, vēstī LETA.

Kā informēja Rīgas apgabaltiesas Kancelejas vadītājs Ingars Sprukts, iepriekšminētajām personām solidāri piedzīti 18 283 116,47 lati, ko veido neatmaksātā parāda pamatsumma, procenti par aizdevuma lietošanu un nokavējuma procenti.

Apgabaltiesa noteikusi, ka piedziņa vēršama arī uz SIA “Kolonna Beauty” komercķīlā ieķīlāto mantu.

Šodien pasludināto spriedumu gan no 5.maija 20 dienu laikā vēl būs iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā apelācijas kārtībā.

“Firmas.lv” pieejamā informācija liecina, ka šā gada 13.aprīlī 2008.gadā reģistrētā AS “Holding Kolonna” mainījusi nosaukumu uz AS “DK Holding”. Tā pieder Menas salā reģistrētajai sabiedrībai “Kolonna Limited”. Sabiedrības valdes priekšsēdētāja ir Plaude-Rēlingere, bet padomē darbojas Ojārs Pētersons un Aldis Pauliņš. Sabiedrība atrodas Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 20.

2008.gadā sabiedrības apgrozījums bijis 69 761 lats, bet gadu tā noslēdza ar 75 282 latu zaudējumiem. Pēdējo gadu peļņas rādītāji “Firmas.lv” nav pieejami.

AS “KCG” līdz 2010.gada aprīlim saucās AS “Kolonna Cosmetic Group”, bet tās vēsturisko nosaukumu skaitā ir arī “Baltic Cosmetic Holding”. Šobrīd kā sabiedrības vienīgais īpašnieks reģistrēta AS “Holding Kolonna”. Starp iepriekšējiem īpašniekiem ir AS “Kolonna” un Plaude-Rēlingere.

Šīs sabiedrības likvidators no 2010.gada septembra ir Ansis Lasmanis. 2009.gadā “KCG” apgrozījusi 651 265 latus, taču tās peļņa vai zaudējumi nav norādīti. 2008.gadu tā noslēgusi ar 1 663 latu zaudējumiem pie 24 807 latu apgrozījuma. Sabiedrības juridiskā adrese ir Cēsīs, Vienības laukumā, bet faktiskā adrese – Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 20, kur reģistrēti arī citi “Kolonnas” grupas uzņēmumi.

2009.gadā reģistrētais skaistumkopšanas uzņēmums SIA “Kolonna Beauty” pilnībā pieder AS “Holding Kolonna”. Tās iepriekšējo īpašnieku skaitā ir SIA “Roehlinger B & V”. Sabiedrība reģistrēta Kr. Valdemāra ielā 20.

2009.gadā tā apgrozījums bija 0,33 miljoni latu un gadu “Kolonna Beauty” noslēdza ar 60 700 latu peļņu. Šai sabiedrībai ir vairākas filiāles dažādās Latvijas pilsētās.

Pēc Tiesu portāla datiem, “Parex banka” prasību pret Plaudi-Rēlingeri, Lasmani un uzņēmumiem apgabaltiesā iesniedza 2010.gada 21.septembrī.

LETA jau ziņoja, ka “Parex banka” pērn novembrī paziņoja, ka sākusi virkni tiesvedību pret atsevišķiem “Kolonnas” grupas uzņēmumiem un arī to dibinātāju un akcionāri Ievu Plaudi-Rēlingeri kā fizisku personu.

“Tiesas procesu laikā mēs vēlētos atturēties no plašākiem komentāriem par apstākļiem, kas tiks vērtēti tiesā attiecīgo lietu izskatīšanas gaitā,” iepriekš uzsvēra bankas pārstāve Marita Ozoliņa-Tumanovska, norādot, ka detalizētākus komentārus par savas rīcības iemesliem un sāktajām tiesvedībām banka pagaidām nesniegs.

Kopš pērnā gada tiesas par maksātnespējīgām atzinušas gan Plaudi-Rēlingeri, gan tagadējo AS “Kolonna Asset Management” valdes priekšsēdētāju uzņēmēju Lasmani.

 

Komentāri (9)

disassociative 21.04.2011. 21.29

Šitādu kredītu miljonāru Latvijā pilna pakaļa un vēl mazliet. Tāpat skaidrs, ka sen jau viss noslēpts drošā vietā ofšoros un neviens ne kapeikai klāt netiks. Latvijas tiesa pagaidām vēl ir pārāk bezzobaina pret lielajām haizivīm, kas vienkārši paņem un uzmet. Tāpat kā Ķirsons, Kargins, Krasovickis u.t.t.

+5
-1
Atbildēt

0

austrisv 22.04.2011. 17.43

Diezin vai no šis smalkās kundzes, kura saņem 600 Ls uz papīra, kaut kādu naudu dabūs?
Par velti jau Plaude neiestājās PLL, tur pilns ar tādiem pat parādniekiem, kas aizņēmās no parekss, bet atdod, lai tauta!

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 21.04.2011. 22.12

PLL izzaga parex ar sevi atbalstosiem uznemejiem un lika tautai samaksaat par to visu uzpiezot nopirkt parex.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu