Latvijas U-18 hokeja izlase izcīna iespēju spēlēt A grupā • IR.lv

Latvijas U-18 hokeja izlase izcīna iespēju spēlēt A grupā

27
U-18 hokeja izlase pēc spēles ar Ungāriju. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Jaunieši pasaules čempionāta pirmās divīzijas pēdējā spēlē pārliecinoši uzvar Ungāriju

Latvijas U-18 hokeja izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā divīzijā A grupas turnīra pēdējā, ceturtajā spēlē svētdien ar rezultātu 5:0 pārliecinoši uzvarēja Ungārijas vienaudžus, vēsta aģentūra LETA.

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Teodors Bļugers, bet pa reizei precīzi meta Kristaps Nīmanis, Nikolajs Jeļisejevs un Roberts Lipsbergs.

Latvijas U-18 izlase jau pirms šī mača bija garantējusi pirmo vietu grupā un dalību nākamās sezonas A divīzijas turnīrā. A grupas noslēguma kopvērtējumā izlase ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņēma pirmo vietu, otrajā vietā ar deviņiem punktiem ierindojās Itālijas komanda, bet trešajā pozīcijā – Kazahstāna.

Pagaidām nav skaidrība, vai pēdējās vietas ieguvēja – Lielbritānija – izkritīs uz otrās divīzijas turnīru, jo sacensībās bija jāspēlē arī Japānas izlasei, kas valstī notikušās dabas katastrofas dēļ savu dalību atsauca.

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī atgriešanos A divīzijā sev garantēja arī Latvijas U-20 hokeja izlase, līdz ar to nākamajā sezonā abas valstsvienības atkal spēlēs spēcīgāko komandu vidū. Pirmoreiz gan U-18, gan U-20 izlase A divīzijā spēlēja pagājušajā sezonā, bet toreiz neviena nespēja noturēties spēcīgāko komandu vidū.

Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta spēcīgākajā – A divīzijā – spēlēs trešo reizi vēsturē. Pirmoreiz tas notika 2007.gadā, un arī toreiz latvieši nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Komentāri (27)

ivetao2007 18.04.2011. 19.08

AtkaL KADS MILJONSA LATU TIKS ATŅEMTI PENSIONĀRIEM, SKOLOTĀJIEM, ĀRSTIEM, LAI TIE PARAZĪTI VAREĒTU ATMAZGĀT MELNO NAUDU. tAS TAČU NAV TAUTAS SPORTS, BET IEMESLS LAI TAUTA NODZERAS AR ARLDARI.

0
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu