Mubaraks un viņa dēli aizturēti uz 15 dienām • IR.lv

Mubaraks un viņa dēli aizturēti uz 15 dienām

28
Mubaraka dēli Alaa (K) un Gamals (L). Avots: AFP/LETA

Ēģiptes bijušais līderis pēc sirdslēkmes pratināšanas laikā ievietots slimnīcā

Gāztais Ēģiptes prezidents Hosnī Mubaraks un viņa dēli Alaa un Gamals ir aizturēti uz 15 dienām saistībā ar izmeklēšanu, trešdien paziņoja ģenerālprokurors, vēsta aģentūra BNS.

Izmeklēšana tiek veikta par apsūdzībām korupcijā, valsts naudas izšķiešanu un amata ļaunprātīgu izmantošanu personīga labuma gūšanai, teikts ģenerālprokuratūras paziņojumā.

Prezidenta dēli trešdienas rītā tika nopratināti un aizturēti Sarkanās jūras kūrortpilsētā Šalmelšeihā, bet pēc tam pārvesti uz Kairu.

82 gadus vecais Mubaraks otrdienas vakarā tika ievietots Šarmelšeihas slimnīcā intensīvās aprūpes režīmā pēc sirdslēkmes, kuru viņš pārcieta otrdien pratināšanas laikā. Domājams, ka aizturēšanas laiku viņš pavadīs slimnīcā.

Pret lielāko daļu no bijušā Mubaraka režīma augstākajām amatpersonām notiek izmeklēšana par apsūdzībām korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā. Mubaraks ar ģimeni dzīvoja Šarmelšeihā, kopš viņš februārī atkāpās tautas protestu dēļ.

Ziņu aģentūra MENA svētdien vēstīja, ka Mubaraks tiks nopratināts par iespējamu saistību ar noziegumiem pret demonstrantiem un par korupciju. Tautas nemieru gaitā sadursmēs starp protestētājiem, policiju un Mubaraka atbalstītājiem gājuši bojā ap 800 cilvēku un ievainoti vairāk nekā 6000.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu