Vējonis aicina Rīgas domi saglabāt galvenā arhitekta biroju • IR.lv

Vējonis aicina Rīgas domi saglabāt galvenā arhitekta biroju

27
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ministrs aicina uz diskusiju par plānojuma un būvniecības ieceru īstenošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) nosūtījis vēstuli Rīgas domei, aicinot saglabāt Rīgas pilsētas galvenā arhitekta biroju un kopā ar sabiedriskajām organizācijām iesaistīties diskusijā par teritorijas plānojumu un būvniecības ieceru īstenošanu, nezaudējot kultūrvēsturisko mantojumu un ainaviskās vērtības.

“Neatkarīgas ekspertu institūcijas ieguldījums, īstenojot teritorijas plānojumā ietvertās prasības, var palīdzēt saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu un veicināt kvalitatīvas dzīves telpas veidošanu un attīstību,” norāda ministrs. Vējoņa vēstulē norādīts, ka pašvaldībās ne vien jādomā par teritorijas plānu izstrādi, bet arī par to īstenošanu un ieviešanas uzraudzību ilgtermiņā.

Līdz ar to ministrs aicina domi saglabāt Rīgas galvenā arhitekta biroju un kopā ar sabiedriskajām organizācijām, kuru kompetencē ir attīstības plānošana, iesaistīties atklātā diskusijā par to, kādā veidā organizēt plānojumu un būvniecības ieceru īstenošu, lai nepazaudētu kultūrvēsturisko mantojumu, ainaviskās vērtības.

Pilsētas galvenā arhitekta biroja saglabāšanai atbalstu iepriekš izteikusi arī Latvijas Arhitektu savienība. Savienība arī norādīja, ka Rīgas pilsētas arhitekta dienesta izveidošana un darbība ir saskaņā ar valsts arhitektūras politikas pamatnostādnēm 2009.-2015.gadam.

Rīgas dome 28.februārī nepagarināja darba līgumu ar Rīgas pilsētas galveno arhitektu Jāni Dripi, kurš šajā amatā strādāja kopš 2006.gada februāra. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pieļāvis, ka birokrātijas samazināšanas nolūkā Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt pavisam un tā funkcijas deleģēt Pilsētas attīstības departamentam.

Komentāri (27)

dro 05.04.2011. 13.57

Vilnīti par Rīgas galveno arhitektu – tas atbalstīs visus šleseru, koziolu un citu rausēju projektus. Rīgai nav jābūt mazai Parīzei, bet Maskavai un tadēļ mums ļoti noderētu Lužkova pieredze:)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu