EP satricina korupcijas skandāls • IR.lv

EP satricina korupcijas skandāls

14
Raitis Plauks, F64

Deputāti lobējuši noteiktus uzņēmumus un nozares apmaiņā pret dāsniem kukuļiem

Eiropas Parlamentu (EP) pēdējās nedēļās satricinājis korupcijas skandāls, kad atklātībā nonākusi informācija par krāpšanos ar deputātiem izmaksātajām kompensācijām, vēsta aģentūra LETA.

Britu laikraksts “Sunday Times” atklātībā nodeva informāciju, ka eiroparlamentārieši no Austrijas, Rumānijas un Slovēnijas piekrituši 100 000 eiro (70 280 latu) lielam kukulim. Trīs likumdevējiem no šīm valstīm draud izmeklēšana. Izskanējušas apsūdzības, ka deputāti lobējuši noteiktus uzņēmumus un nozares apmaiņā pret dāsniem kukuļiem.

Savukārt tikai nedēļu iepriekš Eiropas Savienības Tiesa lika bijušajam EP deputātam britam Denam Doveram atmaksāt 400 000 eiro. Bet Austriju pārstāvošā deputāte Hella Rānere pagājušajā nedēļā atteicās no sava mandāta pēc aizdomām, ka viņa plānojusi atmaksāt septiņu miljonu eiro lielo uzņēmuma parādu, izmantojot biroja uzturēšanai plānotos līdzekļus.

“Nevajadzētu pieļaut ne mazāko iecietību pret jebkādām korupcijas izpausmēm,” paziņojis parlamenta prezidents Ježijs Buzeks. Reaģējot uz EP reputācijai neglaimojošajiem gadījumiem, Buzeks rosinājis “lobistu obligātā reģistra” izveidi, kurā tiktu apkopotas ziņas par aptuveni 5000 akreditēto lobistu.

Komentāri (14)

Janka, Janic 31.03.2011. 15.09

muusu Minhauzens tomeer ieliek visiem lobeetaajiem eiropaa , viens pats divu gadu laikaa samaksaajis saeimas deputaatiem 7 milljonus ls aci nepiemiedzis , par ko tagad juutas drošs savaa seedeklii blakus premjeram , no premjera kreesla atsakoties , jo tagad var tracinaat sabiedriibu neparko atbildiibu nenesot , ko Eiropa ar šitaadu viireli izdariitu , neba uz mieta uzseedinaatu

+3
0
Atbildēt

1

mary75 31.03.2011. 14.22

Nu nē, pašā krīzes plaikumā eiroparlamentqa deputāti nobalsoja par savu izdevumu palielināšanu, un dzaīvo viņi tur vareni izšķērdīgi, kā jebkura starptautiskā birokrātija.

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 31.03.2011. 14.19

bernu darza summas un skandali salidzinot ar vienu vilkastes epizodi par mijonu euro..sini jomaa mes esam loti stigri prieksaa visiem.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu