Sadursmē Ķegumā avarējušais vilciens nebija apdrošināts • IR.lv

Sadursmē Ķegumā avarējušais vilciens nebija apdrošināts

25
Raitis Plauks, F64

“Pasažieru vilcienam” avārija varētu izmaksāt vairākus desmitus tūkstošus latu

Uz Ķeguma pārbrauktuves otrdien avarējušais vilciens nav bijis apdrošināts, un sadursme ar baļķvedēju A/S “Pasažieru vilciens” (PV) kopumā varētu izmaksāt vairākus desmitus tūkstošu latu, vēsta laikraksts “Diena”, atsaucoties uz uzņēmuma pārstāvja Egona Ālera teikto.

Ālers atzina, ka vilciens neesot bijis apdrošināts, bet nevarēja atbildēt, vai uzņēmums centīsies panākt zaudējumu piedziņu no automašīnas vadītāja vai firmas, kam auto pieder, jo PV par notikumu vēl veiks iekšējo izmeklēšanu.

Savukārt automašīnas īpašnieka SIA “Stiga AR” valdes locekle Anna Ramoliņa uz jautājumu, kā uzņēmums rīkosies, ja tam pieprasīs kompensācijas, atbildēja: “Vai tik nebūs otrādi? Mūsu vadītājs ir visu darījis atbilstoši likuma prasībām.”

Ramoliņa arī norādīja, ka automašīnai bijusi obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA), bet ne KASKO, un uzņēmums savus zaudējumus segšot no iekšējiem resursiem.

Jau vēstīts, ka otrdienas rīta Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūrās ar kravas auto. Dzelzceļa satiksme līnijā Rīga-Lielvārde uz pus dienu tika slēgta. Avārijā cilvēki necieta.

Policijā sākta administratīvā lietvedība, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus. Baļķvedēja vadītājs un vilciena vadītājs nav bijuši alkohola reibumā, liecina sākotnējā izmeklēšana.

Komentāri (25)

piziks 30.03.2011. 10.49

Pārāk lepni mašīnists to svilpi pūta, kad šofera signālus redzēja, bet neklausīja… Tik lepni vienīgi apdrošinātie var svilpt… :)

+2
0
Atbildēt

1

    lindamarisfam > piziks 30.03.2011. 15.29

    Jāpiekrīt. Tas ir vienīgais ticamais skaidrojums šai situācijai. Kad jāspiež uz bremzēm, šis rauj tauri – ačgārna reakcija.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lindamarisfam 30.03.2011. 15.27

Šoferis šoreiz ar apbrīnojamu precizitāti izpildīja satiksmes noteikumus. (Cik var spriest no atstāstītā.) Savukārt iemesli, kādēļ mašīnists ārkārtas situācijā adekvāti nereaģēja, paliek aizklāti.

PV draud izgāzties ļoti publiski – šī situācija ir apskatīta satiksmes noteikumos, un tā jau nu ir plaši pieejama un daudziem zināma lasāmviela.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu