“Vienotība” virzīs Zatleru atkārtotai apstiprināšanai • IR.lv

“Vienotība” virzīs Zatleru atkārtotai apstiprināšanai

54
Foto:Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Arī bez stingra ZZS atbalsta Zatlera kandidatūra tiks izvirzīta

Apvienība “Vienotība” aprīļa sākumā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru izvirzīs viņu atkārtotai apstiprināšanai šajā amatā pat, ja Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vēl nebūs gatava paust skaidru atbildi par atbalstu Zatleram, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Oficiāli “Vienotības” politiķi norāda, ka pēc tikšanās ar Zatleru tikšot pieņemts lēmums, taču vairāki partijas “Jaunais laiks”, “Pilsoniskā savienība” un “Sabiedrības citai politikai” pārstāvji atzina, ka “nav variantu – nevirzīt Zatleru”.

Lai arī “Vienotība” joprojām cer vienoties ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) par atbalstu Zatleram, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis vairākkārtīgi ir norādījis, ka ZZS nesteigsies ar kādām atbildēm līdz pat maija vidum. “Viņi nebūs tik drosmīgi, lai arī atklāti pateiktu, kāpēc Zatlers neder, ” norādīja kāda “Vienotības” politiķe, uzsverot, ka līdz ar Zatlera izvirzīšanu notiks “aktīva pagrīdes darbība”, uzrunājot katru potenciālo Zatlera atbalstītāju ne vien pie ZZS, bet arī opozīcijas partijām.

Savukārt kāds cits “Vienotības” politiķis uzsvēra, ka ZZS tikšot atgādināts publiski paustais atbalsts Zatleram. “Mēs turēsim pie vārda.”

Savukārt Brigmanis lūgts vērtēt šādu iespējamo “Vienotības” rīcību uzsvēra: “Es esmu viens Brigmanis, mums ir četras partijas. Man nav mandāta pateikt kaut ko šajā jautājumā un tas mandāts nebūs ātrāk par maiju, “ sacīja Brigmanis, atkārtoti uzsverot, ka “es nezislēdzu, ka mēs to Zatleru varētu atbalstīt.”

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers ir paziņojis, ka gatavs atkārtotai virzīšanai uz otru pilnvaru termiņu šajā amatā. Kandidatūras šim amatam varēs pieteikt no 19.līdz 24.maijam.

 

Komentāri (54)

kkristaps 25.03.2011. 10.35

Salīdzinājumā ar Daudzi Zatlers ir daudz piemērotāks kandidāts. Salīdzināt Daudzi ar Vairu Vīķi Freibergu ir tas pats, kas salīdzināt bomža džinsus ar Armani uzvalku

+11
-1
Atbildēt

1

    piziks > kkristaps 25.03.2011. 10.38

    Džinsi gan pazemošanu nav pelnījuši. :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 25.03.2011. 10.10

Tas jau sen bija jādara, pie kam konsekventi un bez kādas “saskaņošanas” ar ZZS, kura neko ar V nesaskaņo.
Un būtu labi, ja tā būtu kaut vai reakcija uz Ozoliņa rakstu, ja cilvēki adekvāti reaģē uz kritiku, tad viss vēl nav zaudēts, pēdējā laikā izskatijās, ka V dziļā komā, un reakcijas nav vispār.

+9
-2
Atbildēt

5

    Roberts Gūtšmits > mary75 25.03.2011. 12.47

    >> dzeris

    Japp!
    Parreizzzzzzzi!
    Nav ko neko te skaņot ne ar kādiem zemniekiem. Ja jaunpupiņš, vai solvitiņa nosapņoja, ka tas ir īstais kandidāts, tad par to arī jābalso!
    Un, kad kandidatūra tiks kolektīvi izgāzta Saeimā, jēlie atkal varēs savā firmas stilā staigāt apkārt ķeskas staipīdami un īdēdami, kā tikuši izāzēti, apcelti un nesaprasti … kā tad nu bez kārtējiem „dunčiem mugurā” un bez stāstiņiem par to, kā visa Pasaule pret „tiesiskajiem un godīgajiem” sazvērējusies ??? … :)))

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 25.03.2011. 13.37

    >> dzeris

    Nē, mīļum. As Pasauli es tieši to arī domāju – visu Pasauli. Jo nekad jau nevar zināt, kurā tieši brīdī kādā sūdā jenoti atkal ieliksies ar savu purna ģīmi. Tāpēc jābūt gatavam katru mīļu brīdi vainīgo paša personīgajās klizmās un neveiksmēs sameklēt kaut koalīcijas partnerī, kaut Kremlī, da kaut uz Marsa … :)

    Kas attiecas uz atbalstu Internetā – neglaimo sev un hunveibiniem. Tas, ka šeit – hunveibinu centrālajā propagandas ruporā mans viedoklis ir mazākumā, nebūt nenozīmē, ka tāpat tas ir Delfos vai Apollo. Savukārt tas, ka man patīk tusēt šeit, nevis tur, kur atrodas mani domubiedri, ir saistīts ar to, ka es izjūtu īpašu, neizsakāmu gandarījumu, kad varu iebarot jenotības dakterīšiem tās pašas drapītes (tā saucamos – principus), kurus viņi vienmēr ir izrakstījuši citiem, un pēc tam ar baudu skatīties, kā viņi vaibstās un spļaudās … :)))

    Kas attiecas uz „šiem te jūdasiņiem” – pat visi vecie zagļi kopā ņemti pa visiem tiem gandrīz 20 gadiem, ko bija pie varas, nav nodarījuši valstij tādu ļaunumu, kā šajos pāris gados ir paguvuši „tiesiskie un godīgie” …
    Latvijai NEKAD nav bijuši šādi miljardos mērāmi parādi …
    Latvija NEKAD nav tik pakalpīgi un mērķtiecīgi nīcinājusi PATI savām rokām ārā savu ekonomiku… Latvija NEKAD nav stāvējusi tādas ekonomiskās un demogrāfiskās katastrofas priekšā, kā tagad – kad pie varas tikuši „tiesiskie un godīgie” …
    Esi drošs, pavisam, pavisam drošs, ka šos ļaudis nākamās paaudzes nenolādēs uz mūžu mūžiem ?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > mary75 25.03.2011. 16.50

    Kurmīts kādreiz bija viens no tiem kurš pareģoja, ka CITA DIENA izbeigsies tūlīt pēc vēlēšanām. Viņam neienāca prātā ka viņam nāksies propogandēt oranžo zagļu bandu vēl ilgi pēc vēlēšanām tieši tajā pašā portālā ko viņš žultaini dēvē par hunveibinu orgānu :)))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 25.03.2011. 18.45

    Klejotājs…Precīzi. Kurmīša pareģojumi ne reizi nav piepildījušies. Aizstāvot gāzi grīdā, viņa mantra bija, ka bez inflācijas ES vidējo dzīves līmeni Latvijai nesasniegt:))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 25.03.2011. 13.09

    Ar to “pasauli” tu domā to Lemberga, Šlesera un Šķēles šestjorku baru, kuri tur tēlo, ka viņi drīkst ko patstāvīgi izlemt un balsot?
    Un vēl SC, kas, par atbalstu K-K, kuriem nu atņemta iespēja iedzīvoties, sabrāļojies ar to tavu “pasauli”?
    Izņemot tevi un vēl pāris cilvēku, nav tavai pasaulei internetā nekāda atbalsta, nevienā forumā, jāsecina, ka tā tava pasaule ir galīgi dezorientēta un apmuļķota, jo tai pat internets nav pieejams, tāpēec jau balso par šiem te jūdasiņiem, kas par naudu kalpos kam tik gribi un balsos kā tik vajag.
    Un jūdasiņi paliek jūdasiņi, ja pavēlēs – izgāzis, ko tik vajag, kā tas jau atkārtoti bijis, vai ar viņiem kas ir, vai nav sarunāts.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 25.03.2011. 09.49

Uz reiz tā nevarēja? Vai pašā sākumā jau nebija skaidrs, ka bez Zatlera Vienotībai nav citu kandidatūru, ja nevēlas par prezidentu realitātē ieraudzīt Daudzi, piemēram? Kam bija vajadzīgs viss šis tirgus, pusgada garumā vismaz – politikāņi :) Vienotības vadoņiem uz durakiem ir jāspēlē, nevis jāmēģina Saeimā intrigas dzīt.

+9
-3
Atbildēt

3

    Aivars Krauklis > buchamona 25.03.2011. 13.07

    rinķī apkārt „Uz reiz tā nevarēja?” – Tur jau tas joks, ka uz reizi tā nevarēja vis. Bija savstarpējās krēslu-dibenu attiecības jānoskaidro, kā jau tas visvienotākajā Vienotībā pieklājas. Kamēr apjēdz, ka pašiem un pašām nekas nespīd, laiks paiet.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > buchamona 25.03.2011. 10.19

    nu var paanalizēt, ko zzs dotu urbanovičs, kā premjers..tb ja daudze tiktu prezidentos. parezāk sakot, ko iegūtu vai zaudētu lembergs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 25.03.2011. 09.51

    Gan jau Daudzi ZZS vēl var sarunāt klusiņām aiz muguras ar SC, kā nekā SC jau savu amatpersonu ir dabūjuši- tātad ir parādā ZZS.

    Ka tik nebūs Maizīša ( ne )ievēlēšanas variants!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu