Nepieņem personas prasību atzīt viņu par Visuma īpašnieku • IR.lv

Nepieņem personas prasību atzīt viņu par Visuma īpašnieku

23
Ieva Čīka, LETA

Bičkovičs: Likums tagadējā redakcijā liek atbildēt Visuma īpašniekiem un citiem dīvaiņiem

Augstākā tiesa (AT) nosūtījusi atpakaļ iesniedzējam viņa prasības pieteikumu, kurā bija lūgts atzīt viņu par vienīgo Visuma īpašnieku, norādot, ka šāda satura pieteikumu izskatīšana nav tās kompetencē, aģentūru LETA informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Kāda privātpersona kopā ar iesniegumu atzīt viņu par vienīgo Visuma īpašnieku bija nosūtījusi AT arī kvīti par 444 latu valsts nodevas samaksu. Turklāt, iesniegums bija rakstīts krieviski. Saskaņā ar Valsts valodas likuma 10. panta 2.daļu tiesa no personām pieņem un izskata dokumentus tikai valsts valodā.

Zvejniece papildināja, ka valsts nodevas maksājums par pieteikumu veikts Valsts kasē, nevis AT, taču situācijās, ja pieteikums tiek atdots atpakaļ tā autoram, tad pēc atbilstoša iesnieguma saņemšanas ar lūgumu samaksāto valsts nodevu tā tiek atmaksāta.

Kā ziņots, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs AT plēnumā sacīja, ka nepieciešams sākt darbu pie patlaban spēkā esošā Iesniegumu likuma uzlabošanas. Bičkovičs atzina, ka tagadējā redakcijā likums liek nodarboties ar saraksti “ar Visuma īpašniekiem un citiem dīvaiņiem”, un pat tad, ja šie cilvēki “raksta neko”, uz iesniegumu ir jāatbild, rakstot, ka iesniegums netiks izskatīts, lai gan tas jau ir skatīts. Viņaprāt, problēma ar šādiem un līdzīga rakstura iesniegumiem esot un tādus saņemot ne tikai AT, bet arī citas tiesas un valsts pārvaldes iestādes.

Attiecībā uz konkrēto iesniegumu tiks lemts jautājums arī par to, ko darīt ar samaksāto valsts nodevu. Bičkovičs gan uzsvēra, ka viņa vadītā tiesa netaisās iedzīvoties uz “šādu cilvēku rēķina”. Patlaban iesniegums gan nav izskatīts.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu