ZZS neiebilst pret komisiju Vilnīša atbilstības vērtēšanai • IR.lv

ZZS neiebilst pret komisiju Vilnīša atbilstības vērtēšanai

21
Indra Sprance

Valdība bez debatēm atbalsta komisijas izveidi

Valdība otrdien bez debatēm atbalstīja speciālas komisijas izveidi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības amatam izvērtēšanai.

Kā novēroja Ir.lv, par komisijas izveidi neviens no ministriem neuzdeva jautājumus, nedz arī vēlējās debatēt.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) pirmdien žurnālistiem atzina, ka komisiju vadīs ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Saskaņā ar likumu tajā strādās arī Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), valdība darbam šajā komisijā deleģēs arī tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu (SCP, “Vienotība”).

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Kalnmeiers informēja premjeru par to, ka pēc prokuratūras domām ir pietiekams pamats Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai.Prokuratūra pie šādiem secinājumiem nonākusi, izvērtējot KNAB darbinieku premjeram un Ģenerālprokuratūrai iesniegto sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām.

TV3 raidījums “Nekā personīga” iepriekš vēstīja, ka Vilnīša darbībā varētu būt vairākas epizodes, kurās viņš varētu būt pārkāpis likumu, – viņš apzināti pieņēmis darbā KNAB personu ar viltus identitāti, otrā epizode saistīta ar kāda fiktīva darbinieka pieņemšanu darbā. Esot aizdomas, ka Vilnītis uzdevis veikt nesankcionētu operatīvo izstrādi par sev interesējošām personām.

Operatīvā izstrāde ir pēdējā no operatīvās darbības stadijām, kuru drīkst izmantot tikai tad, ja cilvēku tur aizdomās par sevišķi smaga nozieguma gatavošanu vai valstij svarīgu interešu apdraudējumu. Tās ietvaros var noklausīties telefonsarunas, kontrolēt korespondenci, izspiegot. Taču pat gadījumos, kad jārīkojas nekavējoties, 24 stundu laikā par to jāziņo prokuroram, bet trīs dienu laikā jāsaņem tiesneša akcepts.Saskaņā ar raidījuma rīcībā esošo informāciju, Vilnīti interesējošās personas izsekotas bez prokuratūras uzraudzības.

 

 

Komentāri (21)

austrisv 15.03.2011. 16.28

Gan jau Daudze tajā komisijā padalīsies atkal ar Strīķes forogrāfijām no Viņķeļu personiskā albuma, lai pie reizes novaktu malā arī Lembergam nīstamo Strīķi! Kas zin, kādus noteikumus izvirzīs Lembis un viņa kabatas partija ZZS! Neko labu no šiem āžiem nesagaidu!

+10
0
Atbildēt

0

mary75 15.03.2011. 14.00

Nu redzēs, vai tā komisija būs spējīga atzīt acīmredzamas lietas, vai atkal viss būs likumīgi, un problēmas būs tikai ar ētiku, kā jau greizo spoguļu karaļvalstī.

+8
0
Atbildēt

1

    Roberts Gūtšmits > mary75 15.03.2011. 14.33

    >> dzeris
    Vauu, nu padalies, padalies – kuras ir tās tev “acīmredzamās” lietas.
    Man piemēram, ir acīmredzams, ka kamēr Knābā atradīsies jēlo partijas ieliktene un marionete Strīķe, tur NEKAD nebūs nedz likumības, nedz korupcijas apkarošanas. Jo viņas primārais mērķis ir nevis ķert blēžus, bet gan rakt bedres jēlo politkonkurentiem.

    Un ar JEBKURU priekšnieku, kurš nebūs ar mieru pievērt acis uz Strīķes pretlikumībām un mest lielu līkumu naudas seifam, kura atslēgas glabājas pie Strīķes, būs skandāli, dumpji un intrigas.
    Tā ir tagad ar Vilnīti, tā bija ar Lupatiņu, kamēr sākotnēji šis savā naivitātē bija iedomājies, ka tieši viņš ir ielikts Knābā par priekšnieku … :)

    0
    -9
    Atbildēt

    0

mxblack 15.03.2011. 13.58

Pūpēdis tik noteica puff un pušu bija. Mazo dūmu mākonīti vējš aizpūta un palika tikai zemē guļoša tukša āda, kura ātri sapuva.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu