EK sāk izmeklēšanu pret Baltijas dzelzceļa kravu pārvadātājiem • IR.lv

EK sāk izmeklēšanu pret Baltijas dzelzceļa kravu pārvadātājiem

30
Evija Trifanova, LETA

Komisija norāda, ka iestāžu pārbaudes vēl nenozīmē, ka tās vainojamas pārkāpumos

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu pret dzelzceļa kravu pārvadātājiem Baltijas valstīs saistībā ar aizdomām, ka tie varētu būt pārkāpuši konkurences noteikumus, vēsta aģentūra LETA.

“EK ir iemesls uzskatīt, ka iesaistītās kompānijas varētu būt pārkāpušas Eiropas Savienības (ES) pretmonopolu regulas, kas aizliedz karteļu veidošanu, ierobežojošu biznesa pasākumu īstenošanu un/vai dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu,” norāda komisija. Tās eksperti veikuši nepieteiktas pārbaudes Baltijas valstu dzelzceļa kravu sektorā strādājošo kompāniju telpās, gan nenorādot, kuras kompānijas iesaistītas izmeklēšanā.

Latvijas mediji iepriekš ziņoja, ka ar negaidītu pārbaudi EK darbinieki šonedēļ ieradušies “Latvijas Dzelzceļā” (Ldz). Faktu, ka pārbaude notikusi, apstiprinājusi EK pārstāvniecības vadītāja Iveta Šulca.

“Fakts, ka komisija veic šādas pārbaudes, nenozīmē, ka kompānijas ir vainīgas konkurences noteikumu pārkāpumos un nerada pamatus pieņemt pāragrus pieņēmumus,” teikts EK paziņojumā.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu