Augulis pasažieru pārvadātājiem dotācijas neplāno mazināt • IR.lv

Augulis pasažieru pārvadātājiem dotācijas neplāno mazināt

34
Edijs Pālens, LETA

Finansējuma samazinājums varētu skart dzelzceļa infrastruktūru

Satiksmes ministrija (SM) plāno nesamazināt dotācijas pasažieru pārvadātājiem par trīs miljoniem, kā piedāvāts iepriekš. Tā vietā līdzekļi tiks samazināti dzelzceļa infrastruktūras sakārtošanai, pēc tikšanās ar valsts prezidentu Valdi Zatleru paziņoja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), vesta aģentūra LETA.

“Trīs miljoni latu tiks ietaupīti no dotācijas “Pasažieru vilciens”, kas domāta dzelzceļa infrastruktūras sakārtošanai,” sacīja Augulis. Līdz ar to autobusu reisu skaits netikšot samazināts, izņemot situācijas, kur autobusa maršruti dublējas ar dzelzceļa līnijām.

“Atbalstot dzelzceļa infrastruktūru no Eiropas struktūrfondiem, šim mērķim varētu samazināt izmaksas gan tagad, gan arī nākotnē, jo faktiskā infrastruktūra būs uzlabota un ieguldījumi nebūtu vairs vajadzīgi. Līdz ar to varētu nesamazināt dotāciju autopārvadātājiem,” skaidroja ministrs.

Kā ziņots, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija kopā ar sadarbības partneriem aicina pārvadātājus 24.martā rīkot brīdinājuma protesta akciju, samazinot izpildīto reisu skaitu reģionālajos pārvadājumos par 50%, tādējādi atspoguļojot reālo situāciju sabiedriskajā transportā pēc finansējuma samazinājuma.

Saskaņā ar iespējamo šī gada valsts budžeta finansējuma samazinājumu sabiedrisko transporta pakalpojumu sniedzējiem par 12,2 miljoniem latu un plānoto samazinājumu 2012.gadā par 14,6 miljoniem latu tiek radīti reāli draudi nozares sagraušanai, kā dēļ iedzīvotājiem netiks nodrošināti pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi, teikts asociācijas aicinājumā.

Komentāri (34)

ilmars_slapins 10.03.2011. 21.05

100 000 LVL 100 dienās, nav slikts padarīto darbu kopsavilkums lemberga superstāram. varbūt smagos noziegumos apsūdzētais varētu piemest budžetam no savas cūciņas.

+2
0
Atbildēt

0

austrisv 11.03.2011. 10.11

Es gan apšaubu to milzu summu, kura aiziet transporta dotācijām, jo tā cik atceros bija daudz lielāka nekā treknajos gados!!! Nesen, liekas, IR žurnālā bija publicēta!
Manuprāt tā dotāciju summa ir jāpārskata, jo nevar saņemt tikpat daudz Ls par reisiem labajos maršrutos, cik braucot pa lauku ceļiem ar maz pasažieriem. manuprāt, ne jau par velti Savickis iekārtojies ar Nordic labajos reisos jau Šlesera laikā un tik pumpē naudu sev!

0
0
Atbildēt

0

Diâna Antipova 10.03.2011. 21.03

problēma, ka kaut kur tāpat “jāgriež”. Dzirdēju cilvēku, kas man tā arī teica – redzēs, vai nogriezīs transportam, vai manai sfērai. Sfēra, kurā teicējs strādā, man tāpat likās svarīga.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu