Latvijas operatori līdz rudenim atcēluši ceļojumus uz Ēģipti • IR.lv

Latvijas operatori līdz rudenim atcēluši ceļojumus uz Ēģipti

30

Ceļotgribētāji braucienus pārcēluši uz citiem kūrortiem vasarā vai saņēmuši naudu atpakaļ

Latvijas tūroperatori braucienus uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu pavasara sezonā vairs neplāno organizēt, tā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja aptaujātie tūrisma operatoru pārstāvji.

Tūrisma firmas "Alīda Tūrs" vadītājs Arno Ter-Saakovs, lēmums par ceļojumu atcelšanu uz Ēģipti pieņemts gan nemierīgās situācijas, gan samērā mazās tūristu intereses dēļ. "Parasti lielākais pieprasījums par ceļojumiem uz Ēģipti ir skolēnu brīvlaikā. Taču tā kā interese pirms un pēc tā bija salīdzinoši neliela, mums nebija izdevīgi organizēt reisus uz šo valsti," skaidro uzņēmuma vadītājs.

Ter-Saakovs stāsta, ka aptuveni 75% līdz 80% tūristu izvēlās ceļojumus pārcelt uz vasaras periodu, bet pārējie – vai nu saņemt samaksāto naudu atpakaļ, vai atstāt to pagaidām tūroperatora rīcībā, lai izmantotu brīdī, kad būs tāda iespēja.

Ter-Saakovs aprēķinājis, ka tūroperatoram būs aptuveni 70 tūkstošu latu zaudējumi – gan izmaksas par tūristu izvešanu no Ēģiptes, gan negūtā peļņa.

Lēmumu par ceļojumu atcelšanu pieņēmis arī tūroperators "Tez Tour", kura direktors Konstantīns Paļgovs atzina, ka patlaban lidot uz Ēģipti būtu avantūra. "Ņemto vērā situācijas nestabilitāti, pieņēmām lēmumu atcelt čarterlidojumus uz šo valsti līdz 1.oktobrim. Zaudējumi būs, bet neesam vēl aprēķinājuši, tas būs zināms tikai gada beigās," skaidro Paļgovs.

Aptuveni 40% "Tez Tour" klientu, kuriem bija paredzēti ceļojumi uz Ēģiptes kūrortiem pavasara sezonā, izvēlējušies tos pārcelt uz kādu no vasaras galamērķiem, 30% – saņemt naudu atpakaļ un tikpat nolēma doties ceļojumos uz kādu no februārī, martā vai aprīlī piedāvātajiem galamērķiem. Operatora "Novatours" vadītājs Leonīds Močenovs pastāstīja, ka zaudējumus uzņēmumam patlaban ir gūti aprēķināt: "Tie būs izdevumi par reisiem, ar kuriem izvedām mūsu tūristus no Ēģiptes, bet par to patlaban negribu runāt."

"Novatours" vadītājs atklāja, ka puse klientu ceļojumus pārcēluši uz vasaru uz citiem galamērķiem, no kuriem pieprasītākie ir Turcija, Bulgārija un Krēta, bet otra puse – izteikuši vēlmi saņemt atpakaļ par ceļojumu samaksāto naudu.

Jau ziņots, ka februāra pirmajā nedēļā lielākie tūroperatori "Tez Tour", "Novatours" un "Alīda Tūrs" drošības apsvērumu dēļ nolēma līdz marta sākumam atcelt lidojumus uz Ēģipti. 5.februārī un 6.februārī ar vairākiem avioreisiem no Ēģiptes kūrortu pilsētām Hurgadas un Šarm eš Šeihas mājās  atgriezās Latvijas tūristi.

Tūristi bija spiesti atgriezties, jo valstī janvāra beigās bija sākušies vērienīgi protesti un nemieri, pieprasot prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Mubaraks, kurš pie varas Ēģiptē atradās gandrīz trīs desmitgades, 11.februārī atkāpās no prezidenta amata un nodeva varu armijas rokās.

 

Komentāri (30)

janazakovica 04.03.2011. 17.57

latvijas slauksanas operatori-vai krievu val.operator masinnavo dajenija-visi ka viens atcelusi savus celojumus uz egipti ari 118 operatori noteikti ka filmu operatori un daudzi citi kas lepni sevi latvijaa devee par operatoriem visi ka viens -pec komandas atcelusi celojumus..laikam jau savus celojumus uz egipti..tatad lidz rudenim nevienu operatotu no latvijas egiptee neredzesim..un janu ta ir kada slepta visu pasaules operatoru versta akcija pret egipti tad vispar nevienu operatoru no visas pasaules egiptee neredzesim.loti druma aina izveidojas..lasot tadus zurnalu ir.lv virsrakstus.sadei ir tada dziesma par viltigo operatoru.varbut tas bija iedvesmas avots.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu