Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas • IR.lv

Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas

25

Šovakar kinolektorijs "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt VI. Sievietes sejas" piedāvās kinokritiķes Dairas Āboliņas un Čehijas vēstnieka sociālo zinātņu doktora Tomāša Pštrosa sarunu par 30.gadu čehu kinozvaigzni Adinu Mandlovu, ziņo aģentūra LETA.

Lekcijā tiks stāstīts par spilgto čehu kino 30.gadu zvaigzni aktrisi Mandlovu vienā no labākajām čehu kinokomēdijām "Kristiāns". Režisora Martina Friča filma "Kristiāns", kas tapusi 1939.gadā, pēc lekcijas būs skatāma arī kinoteātrī "Rīga".

Mandlova kopā ar Lidu Barovu bija čehu 30.gadu kino zvaigznes, pārstāvot laikmetu, kas tiek uzskatīts par vienu no spilgtākajiem čehu kino vēsturē. Viņas karjera sākās 30.gadu sākumā, un paralēli pieaugošajai popularitātei un arvien jaunām lomām kino Madlova spēlēja arī teātrī. Viņa bija skaista sieviete, kura ar baudu nodevās sava laika bohēmiskās Prāgas dzīvei. Eiropai atrodoties pirmskara situācijā un Čehoslovākijai nonākot nacistu ietekmē, Mandlovas karjera pārtūka. Viņa īsu laiku filmējās Berlīnē, bet drīz atgriezās savā dzimtenē, kur viņu apsūdzēja kolaboracionismā ar nacistiem.

Mandlovas dzīves un darba gājums spilgti parāda Eiropas pārmaiņu pilno gaisotni un to, cik dramatiski cilvēka dzīvi spēj ietekmēt politiskie notikumi. Friča 1939.gada komēdija "Kristiāns" tiek uzskatīta par Mandlovas karjeras virsotni.

Lekcija par čehu aktrisi Mandlovu notiks kinoteātrī "Rīga" plkst.19.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu