Strīķe sniedz pirmo interviju pēc nāves draudiem • IR.lv

Strīķe sniedz pirmo interviju pēc nāves draudiem

32
Lauris Vīksne, F64

KNAB priekšnieka vietniece gaida skaidru valsts atbalstu birojam

Īstermiņā draudi ir novērsti, taču ilgtermiņā jārēķinās: “Ja esi sakritis visiem uz nerviem, tad jāsaprot, ka agri vai vēlu beigu iespējamība pastāv,” savā pirmajā intervijā pēc nāves draudiem un izbraukšanas no valsts KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe atzīst žurnālam „Ir”. Pilns intervijas teksts būs lasāms ceturtdien žurnālā.

Pēc tam, kad 5.februārī izskanēja informācija par Jutas Strīķes slepkavības pasūtīšanu, KNAB otrā persona nebija sasniedzama, bet tagad atklāj, ka pēc Valsts policijas amatpersonu ieteikuma tika iesaistīta īpašā aizsardzības programmā. Tās ietvaros Strīķe arī slepeni atstāja Latviju.

Informāciju par to, ka tiek gatavota izrēķināšanās ar Strīķi saistībā ar viņas dienesta pienākumu veikšanu, policija uzzinājusi operatīvās izziņas ceļā, savukārt pašai Strīķei vai viņas ģimenes locekļiem draudi nav izteikti.

Sīkākus komentārus par apdraudējumu un tā pasūtītājiem Strīķe nav tiesīga paust, jo šobrīd norit izmeklēšana, taču policijas informācija liecinājusi, ka tiek gatavots “veselības un, iespējams, dzīvības apdraudējums. Jēdziens ir plašs — miesas bojājumi, smagi miesas bojājumi, kā rezultātā iestājas nāve…”, žurnālam „Ir” saka Strīķe. Viņai ir vairākas versijas par to, kas varētu būt ieinteresēts ļaunprātībā, tajā skaitā Strīķe neizslēdz arī nesen aizturētā Vladimira Vaškeviča iespējamo saistību.

“KNAB pēdējos septiņos gados ir bijis daudz aizturēšanu, arvien smagākas lietas, un ir loģiski, ka arvien vairojas cilvēku skaits, kam tīri psiholoģiski rodas nepatika vai naids, un tas pats arī viņu ģimenes locekļiem — vēlme mūs neredzēt. Vispār”, saka Strīķe. “Mēs esam pārgājuši citā fāzē, vācam pierādījumus ar smalkākām metodēm un pierādām to, ko nevarējām pirms 5 — 6 gadiem. Tas rada nervozitāti,” apdraudējuma cēloņus komentē KNAB priekšnieka vietniece. 

Strīķe atzīst, ka rēķinās — cīņā pret viņu Krimināllikumā atļautā robeža ir pārkāpta un tas noticis tobrīd, kad no viņas ģimenes draugu, tagad Vienotības politiķu Viņķeļu datora tika nozagtas un vēlāk publiskotas privātas fotogrāfijas.

Strīķe arī kritizē valsts augstāko amatpersonu attieksmi pret KNAB un atzīst, ka biroja darbinieki jūtas vientuļi. “Mēs esam dzirdējuši labus vārdus no sabiedrības, no sadarbības partneriem, bet valsts pozīcija ir: jūs radāt tikai problēmas,” ar rūgtumu atzīst Strīķe. Viņasprāt, nopietna apdraudējuma situācijā tikai valsts spēj garantēt drošību, tāpēc valstij skaidri jāpauž atbalsts pretkorupcijas jomas darbiniekiem: “Tas ir nozīmīgs faktors šādās situācijās, kāda bija man: valstij ir jāpozicionējas. Ja cilvēks strādā priekš valsts, tad tai ir jāpasaka, ka aizsargās un atbalstīs.”

Komentāri (32)

mary75 02.03.2011. 14.04

Personiskie draudi jau netika izteikti ne advokātam Platacim, kas arī esot bijis saistīts ar Vaškevicu, ne tiem, kas daudz zināja par Lembergu un mira pēkšņā nāvē, ne vairākiem dīvainā nāvē mirušajiem triju miļjonu lietā, ne tam tiesnresim Laukrozem, piekrītu “krussttēvs”, operatīvā informācija ir daudz nopietnāka lieta.
Vaškevica arests jau apdraudēja ne tikai latvju amatpersonas un politiķus, kas to piesedza, un pelnīja, bet, arī austrumu puses mafiozos grupējumus, Vaškevics jau esot bijis galvenais dispečeris un starpnieks.
Ja būtu likvidēta vai sakropļota Striķe, diezin vai kāds uzdrošinātos pārāk rakties iekš tās lietas, visi atceras Listcevu, ko nolikvidēja uzreiz pēc tam, kad viņš, naivs būdams, griezās pēc aizsardzības pie Sončika, visi grib mierīgi dzīvot.
Pārāk lielas naudas tur apgrozās.

+33
-2
Atbildēt

7

    kkristaps > mary75 02.03.2011. 16.54

    Lūdzu, norādi linku uz šādu ziņu avotu, citādi tā ir pretīga un cūciska nomelnošana. Ceru, ka Platača kolēģi pratīs Tev aizbāzt netīro muti.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    piziks > mary75 02.03.2011. 14.14

    Liscovu, Dzeri. Listjevu novāca citur, ne Rīgā.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    kkristaps > mary75 02.03.2011. 18.30

    Tātad šis ziņu avots zina, ka Platacis ir noslēpies, nevis nogalināts???? Un policija viņu meklē “pa tukšo”, jo Tavs ziņu avots nav sniedzis viņam zināmo informāciju par Platača atrašanās vietu??? Tu vispār aptver, ko raksti?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    janazakovica > mary75 02.03.2011. 17.55

    zinu avots ir darbinieks-ar kuru ari tika veikts sis tas- kurs kadreiz stradaja plataca birojaa kurs savukart tiesi paslaik ir nra zurnalists.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > mary75 02.03.2011. 21.52

    to abc tev berndarzniek tas likas kas pardabiski sokejos ka zilais platacis ir noslepies..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > mary75 02.03.2011. 21.54

    to abc otkart policija latvijaa parsvaraa dara visu pa tukso-tas ir neko nedara.treskart es neesmu policijas-milicijas paligs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 02.03.2011. 17.50

    optiskais – nu paldies, ka precizēji, kaut arī, domāju, katram skaidrs, par ko es runāju.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 02.03.2011. 13.53

personigi ari netika izteikti draudi augstakas tiesas tiesnesim pirms vinu nogalinaja pie majas..ari bandita ivanova sievai..ar nogalinatajam spirtrupniekam..ari pie dzintaru stacijas kajenaa nosautam..ja noziedziga pasaulee tiek pienemts lemums per personas likvidaciju..neviens pirms tam pavesti neatsuta..

+21
-1
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > janazakovica 03.03.2011. 08.51

    par J.Strīķi var pateikt tikai to ka ja apsūdzēto neizdodas notiesāt, tad mēģina morāli iznīcināt, lai nepaceltu galvu pret KNABu. Būtībā tādai kā Jutai Strīķei nav vietas KNABā

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 03.03.2011. 11.11

    uzradi kadu konkrtetu piemeru..?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Normunds 02.03.2011. 20.54

Būtu brīnums, ja mūsu korumpētajā sistēmā necenstos novākt cilvēku, kurš neprotas, bet patiešām cīnās pret to.

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu