Apsītim pēdējā darbdiena tiesībsarga amatā • IR.lv

Apsītim pēdējā darbdiena tiesībsarga amatā

32
Romāns Apsītis (K) un Velga Slaidiņa. Foto: Ieva Čīka, LETA

Līdz jauna tiesībsarga apstiprināšanai pienākumus pildīs padomniece Velga Slaidiņa

Romānam Apsītim pirmdien ir pēdējā darba diena tiesībsarga amatā. Kamēr tiks iecelts jaunais tiesībsargs, šīs amatpersonas pienākumus pildīs viņa padomniece Velga Slaidiņa, vēsta aģentūra BNS.

Balsojums Saeimā par jauno tiesībsargu paredzēts šo ceturtdien, 3.martā. Jau vēstīts, ka amatam nosaukti divi kandidāti – "Saskaņas centra" virzītais un Zaļo un zemnieku savienības atbalstītais jurists, "Rīgas slimokases" likvidators Juris Jansons, kā arī "Vienotības" virzītā Administratīvās rajona tiesas tiesnese Anita Kovaļevska.

Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kūtris pirmdien intervijā Latvijas Radio atturējās nosaukt savu favorītu, atzīstot, ka abiem ir priekšrocības un trūkumi, taču viņam nav pilnīgas informācijas par kandidātu kompetenci. Viņš uzskata, ka tiesībsarga kandidāts būtu jānosauc Valsts prezidentam, jo pašreizējā kārtība ar izvirzīšanu no partijām neradot ētisku diskusiju.

Savukārt Apsītis, kurš pirms četriem gadiem amatu uzņēmās pēc ilgākām pārdomām, pagājušo ceturtdien Saeimā atskaitoties par paveikto, pauda viedokli, ka paies gadu desmiti, līdz tiesībsargs Latvijā kļūs par cienītu amatpersonu, kāda tā ir Ziemeļvalstīs, kur ombuda institūcijas darbojas vairākus desmitus vai pat simts gadu.

Viņš atzina, ka daudzos gadījumos tiesībsarga ieteikumi un atzinumi tiek ņemti vērā, un tiesībsarga popularitāte lēnām aug. Esot vērojama pozitīva tendence – palielinās iedzīvotāju izpratne par to, kādos jautājumos lūgt tiesībsarga palīdzību.

Komentāri (32)

janazakovica 28.02.2011. 12.24

maksligi radita institucija nepelniti sanemta alga.

+1
-2
Atbildēt

0

janazakovica 28.02.2011. 22.51

vareja apsitis izpirkt vainu un demonstrativi passadedzinaties pie brivibas pieminekla.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu