SC un ZZS deputāti sola atbalstu Jansonam • IR.lv

SC un ZZS deputāti sola atbalstu Jansonam

24
Juris Jansons, Foto: Olesja Sokolova, LETA
Indra Sprance

Saeimas komisijā "eksaminē" tiesībsarga amata kandidātus

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāti, otrdien Saeimas cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā uzklausot abus tiesībsarga amata kandidātus – Juri Jansonu un Anitu Kovaļevsku, nesliecās mainīt savas domas par piemērotāko kandidātu šim amatam, līdz ar to Jansona apstiprināšanai šobrīd vismaz publiski tiek solīts Saeimas vairākuma atbalsts.

Deputāte Dace Reinika (ZZS) žurnālistiem pēc komisijas sēdes atzina, ka par Jansonu jau no pirmās reizes ir palicis "ļoti pozitīvs iespaids un šodien, klausoties abus vienlaicīgi, es domāju [viņi ir] ļoti līdzvērtīgi kandidāti, bet viennozīmīgi vadošā darba pieredze ir augstāka Jansona kungam. " "Ja cilvēktiesību jautājumos vairāk specializējusies Anita Kovaļevska, tad katrā ziņā šos jautājumus Jansons var arī apgūt savā darba gaitā, " sacīja Reinika, viņa gan norādīja, ka par tiesībsarga kandidatūrām vēl būs sarunas ZZS frakcijā. Savukārt ZZS deputāts Jānis Vucāns Ir.lv sacīja, ka "abi kandidāti ir profesionāli, absolūti identiski un manā skatījumā šeit ir jāvērtē pēc citiem kritērijiem." Viņš neprecizēja – kādiem.

Savukārt deputāts Aleksejs Holostovs (SC) Ir.lv sacīja, ka "man patika abas kandidatūras, bet, cik es zinu, prioritāte mums ir Jansons. "

Kā novēroja Ir.lv, komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL, "Vienotība") tiesībsarga kandidātus "eksaminēja", uzdodot specifiskus jautājumus par tiesību jomām, savukārt citi deputāti vairāk interesējās par kandidātu prioritātēm, līdzšinējo darba pieredzi un nākotnes plāniem.

Saeima par tiesībsargu lems, visticamāk, nākamceturtdien.

Jau vēstīts, ka SC šim amatam ir izvījusi juristu, "Rīgas slimokases" likvidatoru Juri Jansonu, ko atbalsta arī ZZS, savukārt "Vienotība" šim amatam ir izvirzījusi tiesnesi Anitu Kovaļevsku.

 

Komentāri (24)

mary75 22.02.2011. 12.02

Ja ir jāizvēlas starp godīgu un neaptraipītu cilvēku, un cilvēku, kurš jau ir sasmērējies, kā Jansons, ZZS, neapšaubāmi, atbalstīs otro.
Un tas nekas, ka pirmo it kā izvirza koalīcijas partneri, otro – opozīcija, un, ka pirmais ir profesionālis taisni šinīs jautājumos.
ZZS nepalaidīs garām izdevību nodemonstrēt savas prioriritātes. attieksmi pret koal. līgumu, un ierādīt V tās vietu, pie kam demonstratīvi.
Mūļķuzeme kārtējo reizi izcelsies – tiesībsargs ar aptraipītu reputāciju, bez kādas autoritātes, bez specialām zināšanām, toties līdz mūža galam pateicīgs Hūtem, un viņa tiesības aizstāvēs pilnā sparā, tas nu ir fakts.

+17
-1
Atbildēt

0

janazakovica 22.02.2011. 11.51

slimokases likvidators-nolikvides ari tiestibsargu.vilnits jau diezgan atri tuvojas sadam merkim.no kurienes vini dabun so salasnas-varbut Latvijaa ir kas rezervats kur vini varojas vai tiek pavairoti.

+14
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > janazakovica 22.02.2011. 17.21

    Vairojas viņi no tām aprindām kas ir piezīdušās pie valsts budžeta – tieši valdēs un padomēs, netieši dažādās firmelēs kas vienā laidā saņem dažādus pasūtījumus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

IneseT 22.02.2011. 12.29

pa radio dzirdēju, ka uz jautājumu par prēmijām, kas maksātas darbiniekiem laikā, kad valsts&pašvaldību iestādēm bij liegtas šādas darbības, JJ atbildējis, ka tās nebij prēmijas bet materiāls stimuls. tad nu varēs tagad stimulēties uz pilnu klapi. pēc 5 gadiem, pavadītiem tiesībsarga krēslā, varēs bēdāties ka neko jēdzīgu izdarījis nav, bet vismaz ir sakārtojis biroja darbinieku materiālo ieinteresētību..
nu viens riktīgs ZZS vērtību komplekts!

+10
-1
Atbildēt

2

    viesturs > IneseT 22.02.2011. 14.35

    Tā domā visi pingvīni, bet gudrie dara kā grib pēc principa,ja nav aizliegts,tad ir atļauts!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > IneseT 22.02.2011. 13.59

    Tas par tām prēmijām gan ir smieklīgi, jo cik zinu, tad prēmijas ir tieši materiālās stimulēšana sveids! es citus materīlos stimulēšanas veidus nezinu, ja nu vienīgi dāvanas!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu