Piešķir līdzekļus Talsu traģēdijas cietušā kompensācijai • IR.lv

Piešķir līdzekļus Talsu traģēdijas cietušā kompensācijai

30
Aigars Eglīte, F64

Valdība šim mērķim VUGD iedala 100 tūkstoš latu un naudu tiesas izdevumiem

Valdība otrdien vienojusies no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt 100 tūkstošus latu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), lai tas varētu izpildīt Augstākās tiesas (AT) spriedumu un izmaksāt kompensāciju 1997.gada Talsu traģēdijā cietušajam Andrim Zasam, vēsta aģentūra LETA.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam piešķirti arī 1296 lati tiesas izdevumu segšanai.

Jau ziņots, ka AT Senāts 9.februārī atstāja spēkā spriedumu, ar kuru no Latvijas valsts VUGD personā par labu Zasam piedzīta 100 tūkstošu latu kompensācija par 1997.gadā notikušās Talsu traģēdijā radītajām ciešanām. 

Pēc sprieduma publiskošanas VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis paziņoja, ka šo naudu dienests ar Iekšlietu ministrijas starpniecību prasīs piešķirt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Pēc viņa teiktā, dienestam pašam šādu līdzekļu neesot, taču AT Senāta lēmums, protams, tikšot pildīts. "Kā Senāts nolēma, tā būs. [..] Mums pašiem tādas naudas nav un nebūs. 100 000 latu mēs varētu dabūt, ja aizslēgtu apmēram divus ugunsdzēsēju depo un visus cilvēkus palaistu vaļā," salīdzināja Pencis.

Komentāri (30)

janazakovica 22.02.2011. 22.43

tagat mes zinasim cik valsts novertee sakroplosanu 50000 un moralo 50000 ls.bet jekabpili kritusa policista radi par vina dzivibu sanems tikai 50000 ls
kapec tada netaisniba-dzivs bet sakrolots 100 tukst.miris un varonigi cinijies pret banditiem 50 tukst.

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu