Vaškevičs paliek apcietinājumā • IR.lv

Vaškevičs paliek apcietinājumā

45
Vladimirs Vaškevičs. Foto: Raitis Plauks, F64

Ietekmīgo amatpersonu atklātā vēstulē aizstāv bijušie skolotāji un klasesbiedri

Kukuļošanas lietā aizturētais, no amata atstādinātais Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pagaidām paliks apcietinājumā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Vaškeviča advokāta Aloiza Važņa sniegto informāciju.

Paturēt Vaškeviču apcietinājumā piektdien nolēma Rīgas apgabaltiesa, izvērtējot Centra rajona tiesas 2.februāra lēmumu, kas paredz Vaškevičam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Par minēto lēmumu sūdzību bija iesniegusi Vaškeviča aizstāvība, taču apgabaltiesa Centra rajona tiesas lēmumu negrozīja.

Vaškeviča advokāti pēc tiesas sēdes žurnālistiem plašākus komentārus nesniedza, savukārt pats Vaškevičs caur publiski pieejamām telpām uz tiesas zāli konvojēts netika.

Kā ziņots, Vaškevičs tika aizturēts 31.janvāra vakarā Rīgā, Duntes ielā, brīdī, kad viņš devās uz advokātu biroju. Aptuveni tai pašā laikā izmeklētāji veica kratīšanas vairākos objektos. Aiznākamajā dienā Vaškevičs tika apcietināts. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Vaškeviču tur aizdomās pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā, vai ja to izdarījusi valsts amatpersona vai personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kā informēja KNAB, šajā kriminālprocesā vairāk nekā 50 000 eiro (35 000 latu) kukulis dots Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu konkrētu personu pārkāpumus.

Kā iepriekš informēja kriminālprocesu uzraugošais prokurors Arvis Miglāns, izmeklēšanas laikā kopš šā gada janvāra ir veiktas vairākas operatīvās darbības, tostarp fiksēts, ka Vaškevičs atkārtoti dod kukuļus. Viņš nenosauca iespējamo kukuļu saņēmēju, tomēr atzina, ka tā ir augsta VID amatpersona. Pēc pagaidām oficiāli neapstiprinātām ziņām, iespējams, Vaškevičs kukuli devis VID Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim.

Portālā Delfi ievietota 30 Vaškeviča bijušo skolotāju, klasesbiedru un draugu atklāta vēstule aizturētās amatpersonas aizstāvībai. Tajā pieprasīts izskaidrot, kāpēc Vaškevičs aizturēts ''tik pēkšņi un agresīvi'', ieslodzīts par to, ka ''lūdzis aizsargāt savu dzīvību''. Kā ziņots, Vaškevičs prokuratūrai bija adresējis lūgumu aizsargāt viņu no iespējamās KNAB provokācijas.

Vēstulē kādreizējās Rīgas 56.vidusskolas skolotājas Izabella Mihailova un Gaļina Verbicka pauž satraukumu par sava bijušā skolnieka likteni, jo, ''neraugoties uz to, ka Vladimirs augstu cēlās pa karjeras kāpnēm, viņš vienmēr palika godprātīgs, labsirdīgs, līdzjūtīgs un visu cienīts cilvēks''. Dokumenta autori Vaškeviča aizturēšanu salīdzina ar ''staļiniskajām represijām'' un vērtē, ka ''notiek godprātīga un tāpēc traucējoša cilvēka iebiedēšana''.

Komentāri (45)

guntis_anita 18.02.2011. 16.52

Skolotājas nemaz nemelo, Vlaģiks tik tiešām ir labsirdīgs ( nav jau grūti to kukuli aiznest un iedot ), iejūtīgs ( bez kukuļošanas ”lielajiam zēniem” būs pamatīgas problēmas ), cienīts ( Mangaļsalas kontrabandas lietā tiesātās kriminālās autoritātes viņu nenodeva ”de jure” un tas jau ir liels cieņas apliecinājums ). Laikam Bosiem bikses tiešām ir pilnas un viss rādās diezgan bezcerīgi, ja jau jāvelk no pagātnes skolotāju atmiņas. Tas nedaudz priecē.

+22
0
Atbildēt

0

Līga Smildziņa-Bērtu 18.02.2011. 15.31

Acīm redzot klases biedri un skolotāji nelasa presi un neklausās ziņas latviešu kanālos,neko nezin par korupciju,pērkamību un pārdošanos!Nu gadās arī tādi skolotāji,diemžēl,ja viss viņiem tik pēkšņi…Iespējams bērnībā mazais Vlaģiks arī bijis balts un pūkains ,baltās zeķītēs un pioniera lakatiņu apsējis,uz skolu gājis,korī dziedājis,SPORTOJIS,uz pieciniekiem matemātiku mācījies!
Ehhh,mēs lielākā daļa tādi bijām,un kas svarīgi,esam palikuši,nevis sasējušies ar aizdomīgiem tipāžiem un bandītiem.Katrs pats dzīvē izdara savu izvēli.

+18
-1
Atbildēt

1

Māris Sprūds 18.02.2011. 15.50

Par Haritōnovu arī rakstija vēstuli, drošvien arī cienijami cilvēki (attiecīgās aprindās)

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu