ES prezidents slavē Latviju par reformām • IR.lv

ES prezidents slavē Latviju par reformām

17
Hermans van Rompejs (K) un Valdis Dombrovskis. Foto: Jānis Saliņš, F64

Rompejs prognozē Latvijas uzņemšanu eirozonā, cik drīz vien iespējams

Eiropas Savienības (ES) prezidents Hermans van Rompejs (Herman Van Rompuy) ceturtdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (“Vienotība'', JL) uzslavējis Latviju par ilgtermiņa strukturālajām reformām un nozīmīgu budžeta konsolidāciju, kas valstij ļāvuši atgriezties uz izaugsmes ceļa, ziņo aģentūra LETA.

ES prezidents prognozē, ka Latvija eirozonā tiks uzņemta, cik drīz vien iespējams. Viņš norādīja, ka pašlaik visā ES ekonomiskā izaugsme ir labāka nekā prognozēts.

Van Rompejs sarunas laikā uzklausījis Latvijas premjera viedokli par par ES politiku un Latvijas nostāju tajā, kā arī ārpolitikas jautājumiem, tostarp attiecībām ar Krieviju. Kā informēja Dombrovskis, nākamās finanšu perspektīvas kontekstā tika runāts par kohēzijas fondu izlietošanu, lai mazinātu attīstības līmeņa atšķirības starp ES reģioniem. Premjers uzsvēra Latvijas pozīciju kopējā lauksaimniecības politikā – pēc iespējas izlīdzināt maksājumus starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm.

Sarunas laikā pārrunāti Eiropas enerģētikas politikas jautājumi, tostarp nepieciešamība līdz 2015.gadam atteikties no enerģētikas "salām". Dombrovska ieskatā visām dalībvalstīm līdz šim laikam ir jābūt pilnībā integrētām ES gāzes un elektroenerģijas tirgū. Amatpersonas apsprieda ES Austrumu partnerības jautājumus un investīciju piesaisti Latvijas infrastruktūrai no ES fondiem.

Ar Rompeju ceturtdien tikās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, lai pārrunātu ES ekonomiskās vadības jautājumus, īpaši pievēršoties jautājumam par eirozonas un Eiropas līmeņa finanšu kontroles attīstību.

Komentāri (17)

janis 18.02.2011. 10.34

Šis kungs ir ieradies, lai turpinātu realizēt veco eiropas valstu plānu kolonizēt jaunajās dalībvalstis un kas var būt labāks par slavēšanu un eiropas naudas grūšanu mistiskos projektos utt.,tādējādi dodot iemeslu plēsties savā starpā par svešu naudu, kamēr mums lēnām ar gādīgām eiropas rokām tiek nogriesta jelkāda iespēja ekonomiski izaugt pašiem ar saviem resursiem. EU stipra LV nav vajadzīga, viņiem vajag labi izaudzinātus dzimtcilvēkus (75% latviešu), kuri savās mājās ar savu centību neko nevar nopelnīt un brauc pie viņiem darīt visus melnos darbus, jo kā zināms latvieši, strādnieku vidū, visā eiropā ir visatzītākie darbinieki (paklausīgi,lielākā daļa runā svešvalodās, maz ēd, daudz neprasa, ir “baltie” utt.)
Ja reiz EU būtu ieinteresēta mūsu izaugsmē, tad sen šie vaidi par brīvo tirgu, kuru nav iespējams regulēt un ietekmēt, būtu izskausti un kāda no lielajām valstīm dotu dažādus pasūtījumus LV, lai mēs paši ar savu darbu un pievienoto vērtību sakārtotu pašmāju ekonomiku. Jo vissliktākās ko var izdarīt ir dot grašus izdzīvošanai bet nedot darbu un lēni visu degradēt.

+4
-1
Atbildēt

2

    piziks > janis 18.02.2011. 11.17

    Būtu labāk atbraucis tas jefiņš, monetārais sekretārs/komisārs, kurš, tikko te krīze sākās, sūtija valdībai vēstuli, lai te kāds neiedomājoties savu ekonomiku sildīt!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > janis 18.02.2011. 10.46

    Pareiz!Pareiz! Man bija viens soms ciemos. Viņš Vecrīgā fotogrāfēja Rols Roisu, Teica ka Somijā nekad neesot redzējis. Tā kā tā izaugsme jau mums ir laba, pat teicama, bet tie vaidi tā kā drusku no krieviem nāk: O, bože moi! Čto s nami budet? Ne dadut otprazdnovatj! To pēdējo frāzi dzirdēju no krievietes, kad viņa gatavojās ar Ķīnu karot, pirms Lielā Oktobra gadadienas. Mēs činkstam labi! Un pieprasam visu ko, toļko podavai!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 18.02.2011. 10.28

Te nu jāsaka, ka uzslavas ir pilnīgi pamatotas. Tagad Rompejam jābrauc uz Igauniju un jāsaka lielais “Fui!”, jo viņi nejēdz kā Latvija iet uz arvien dziļākā pakaļā. Augsts dzīves līmenis Baltijā Eiropai nav izdevīgs, jo tad mēs paši sāksim sevi apgādāt, bet tā viņiem vismaz ir kur savus mēslus notirgot bez muitas šķēršļiem un vietējā tirgus aizsardzības.

+4
-1
Atbildēt

0

janis 18.02.2011. 11.17

Eiroparlamenta deputātiem šajā sakarā tagad būtu jāsaņemās drosme(apsverot iespēju zaudēt ~7800EUR mēnesī+dažādi bonusi), jāceļas kājās un no tribīnes jāuzrunā visu valstu kolēģi ar jautājumiem, par to, kāda tad ir tā mūsu kopējā politika un kāds atbalsts tiek sniegts jaunajām dalībvalstīm ar nestabilu ekonomiku, jo ja jau brīvais tirgus un cenu izlīdzināšanās, tad uz priekšu, kur ir tie mehānismi, kas ļautu arī izlīdzināt atalgojuma sistēmu. Domāju, ka pavisam drīz arī uzrastos dzirdīgas ausis un līdzīgas problēmas no citām jaunjām un vājajām dalībvalstīm, kuru problēmu risināšanai vajag veco eiropas valstu politisko gribu. Ja tāda plāna nemaz nav, tad jautājums, kas ir mūsu ieguvumi, ka esam savienībā(OK brīva ceļošana)? Tikpat labi arī saprotu drošības jautājumus un būtu vērtīgi palikt NATO. Tāču neskaitāmās regulas par to un šito un vēl to, neiedziļinoties katras valsts individuālajās īpatnībās ir “kolonizācija”, kuru īsteno ar nepārtrauktiem maksājumiem, kurus atļauj, gan nozagt, gan tērēt pēc saviem ieskatiem. Tā lūk man tas viss bēdīgi krāsojas.

+2
0
Atbildēt

1

    dace_ampermane > janis 18.02.2011. 11.43

    Un tās dārgās mašīnas uz katra stūra? Eiropā tādas nav :) Iztērēts, jāatmaksā. Piedirš bikses, jāmazgā…. :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu