"Vienotība" tiesībsarga amatam izvirza tiesnesi Anitu Kovaļevsku • IR.lv

"Vienotība" tiesībsarga amatam izvirza tiesnesi Anitu Kovaļevsku

34
Tiesnese Anita Kovaļevska. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kovaļevska atzīst sliktākas izredzes tikt ievēlētai par tiesībsargu vēlās izvirzīšanas dēļ

Apvienība "Vienotība" tiesībsarga amatam izvirzīs Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kovaļevska ceturtdien saņēmusi vienbalsīgu "Vienotības" Saeimas frakcijas atbalstu.

Kandidāte neizslēdz iespēju, ka viņai izdosies pārliecināt par sevi balsot arī kādu no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem. Tā aģentūrai BNS ceturtdien sacīja Kovaļevska pēc oficiālas izvirzīšanas Tiesībsarga biroja vadītāja amatam. 

Tomēr viņa piekrīt, ka viņas izredzes samazina fakts, ka viņa šim amatam publiski nosaukta vēlāk nekā “Saskaņas centra” (SC) kandidāts Juris Jansons, ar kuru jau tikušies un atbalstu pauduši ZZS. “Pat, ja deputāti domās, ka esmu laba kandidāte, būs grūti, jo “Saskaņas centrs” savu kandidātu jau ir izvirzījis, bet tikšos ar frakcijām un runāšu,” klāstīja Kovaļevska. Pagaidām gan neviena konkrēta tikšanās ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem nav norunāta.

“Mani pārāk nebiedē fakts, ka netikšu ievēlēta, jo ir pietiekami liela iespēja, ka tā notiks. Ievēlēšana man nav pats svarīgākais, svarīga ir konkurence,” uzsvēra kandidāte. Pēc viņas teiktā, nākamajā nedēļā sabiedriskās organizācijas rīkos abu kandidātu diskusijas, kad būs iespēja vairāk uzzināt par abu redzējumu un uzskatiem.

Saeima Kovaļevsku par tiesnesi iecēla 2009.gada oktobrī. Pirms tam viņa bijusi Tiesībsarga biroja cilvēktiesību vadītāja, iepriekš ilgus gadus strādājusi arī Valsts cilvēktiesību birojā (VCB), bijusi VCB Pilsonisko un politisko tiesību daļas vadītāja, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Kā ziņots, "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis iepriekš izteicās, ka viņu kandidāts būšot "galvastiesu pārāks" par apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ieteikto "Rīgas slimokases" (RSK) likvidatoru Juri Jansonu.

Zaķis arī atgādināja par koalīcijas līgumu, kas paredz, ka koalīcijas partneri nedrīkst atbalstīti opozīcijas ierosinājumus bez iepriekšējas saskaņošanas. Tāpēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas lēmums par atbalstu SC kandidātam īsti koalīcijas līgumam neatbilstot.

Jau ziņots, ka SC pēc ZZS atbalsta saņemšanas nolēmusi Jansonu oficiāli virzīt tiesībsarga amatam. SC un ZZS frakcijām Saeimā kopā ir 51 balss, ar ko pietiek Jansona ievēlēšanai par tiesībsargu.

Komentāri (34)

elisabeth_ipsos 17.02.2011. 13.42

V, nominētjot Kovaļevsku tiesībsarga amatam, ir tiešām atradusi galvas tiesas pārāku kandidātu par Jansonu. Tagad tik atliek gaidīt kādas šoreiz būs atrunas Brigmanim. Lai arī tiesībsargam nav reālas varas, šim balsojumam būs principiāla nozīme, kas skaidri parādīs tālāko mūsu valsts attīstības virzienu. Atliek vien pibilst,ka SC sevi ir pamatīgi diskreditējis iesaistoties šajā tirgū.

+18
0
Atbildēt

3

    lailabidzane > elisabeth_ipsos 17.02.2011. 14.01

    .
    Kas rada to pārliecību par pārākumu. Vai prakse tajā kantorī?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > elisabeth_ipsos 18.02.2011. 08.03

    Kādam te vēl bija ilūzijas par SC kā demokrātijas nesēju?
    :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > elisabeth_ipsos 17.02.2011. 15.59

    Atrunas jau izskanēja radio ēterā šodien, kad Vējonis uzstājās: pārāk vēlu esot izvirzīts Vienotības kandidāts, lai gan šodien ir izvirzīšanas pēdējā diena, bet ne jau apstiprināšanas koalīcijā pēdējā diena. ZZS tā ir pārkāpis koalīcijas līgumu, bet, kas šiem no tā, jo Lembis tak noteicēja , kā gribu tā daru un argumentus vienmēr varēs pievilkt vajadzīgā skaitā!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 17.02.2011. 13.36

Kāmēr pār Lembergu karāsies zobeni, viņš darīs absolūti visu, lai nesēdētu. Tai sakarā visi politiskie ZZS lēmumi…

Bet vienalga cieņu kandidātei, ka piekrita. Daudzi atteicās tikai tāpēc, lai netiktu pazemoti.

+17
0
Atbildēt

4

    austrisv > andrisskrastins 17.02.2011. 22.00

    Ebenemezers!
    Kārto, tad kārto, bet jautājums cik ilgi! Ja tautas daļa, kura par viņu jūsmo būs badā, tad viņš kritīs no troņa. Domāju, ka tas nebūs ilgi jāgaida, jo viņš saņems agri vai vēlu sodu!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > andrisskrastins 17.02.2011. 18.46

    >Bet
    Ja vien karjeru nenoteiks tā mafija, kurai normāli cilvēki amatos nav vajadzīgi un AK viņu acīs būs “sasmērējusies” ar Vienotību. No otras puses, kādam bija jāpiekrīt, lai ir arī kāds jēdzīgs kandidāts.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > andrisskrastins 17.02.2011. 19.56

    Lembe nav muļķis , buus sen izkaartojis sev briivlaišanu , to viņš uzsaaka tikliidz no Šveces tika saņemta atbilde ka muusu varas intituucijaam tiks sniegts atbalsts Lembes lietas izmekleešanai , tad arii tika gaadaats un speeciigi maksaats parlamenta deputaatiem , taa saucamajiem stipendiaatiem , 2 gadu laikaa smagos noziegums apsuudzeetais izgaaza 7 000 000 ls , kas deva rezultaatu, tagd tiesaa viņš atklaati ņirgaajas par valsts apsuudzetaaju , paraadiijaas visaadi mutantis mutadi, prokuroru un tiesnešu veeleešanas …tagad smaidiigs seed blakus premjeram kaarto vaalstiskas lietas , tas jaamaak…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 17.02.2011. 15.55

    Šai kundzei ir drosme un par to viņai visu cieņu, jo nebaidās, ka viņu vienkārši neapstirinās vecie komunisti kopā ar kremliniem!Bet nākotne karjerā viņai viss vēl priekšā!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

estranged 17.02.2011. 13.40

Kā pasniedzēja LU Juridskajā fakultāte – Anita Kovaļevska ir zinoša, prasīga! Un droši vien būs arī cīnītāja! Visu cieņu & veiksmi!

+16
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu