Līdz 2014.gadam sola nepaaugstināt galvenos nodokļus • IR.lv

Līdz 2014.gadam sola nepaaugstināt galvenos nodokļus

35
Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Bez plašām debatēm apstiprina Dombrovska valdības rīcības plānu

Valdība otrdien atbalstīja premjera Valda Dombrovska (JL, "Vienotība" ) valdības darba plānu, kas cita starpā paredz apņemšanos saglabāt Latvijā relatīvi zemu nodokļu sistēmu, kā arī līdz 2014.gadam nepaaugstināt galvenos nodokļus.

Valdības darba plāns, kas sagatavots uz 380 lapaspusēm, paredz virkni deklarācijā doto uzdevumu izpildi konkrētos termiņos, nosakot arī par jautājumu virzību atbildīgās iestādes.

Jautājumā par nodokļiem valdības darba plānā pausta apņemšanās līdz 2014.gadam nodrošināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa, pievienotās vērtības nodokļa pamatlikmju un valsts obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksu likmju nepaaugstināšanu virs 2011.gadā noteiktā līmeņa. Līdz ar to valdība izpildītu tās deklarācijā minēto, ka valstī saglabājas relatīvi zems nodokļus slogs – apmēram vienas trešdaļas apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Šīs valdības darba plānā ir arī lemt par sociālās drošības tīkla stratēģijas darbības turpināšanu pēc 2011.gada, tāpat valdības darba uzdevumā Labklājības ministrijai arī minēts: “Izvēlēties minimālās mēneša darba algas noteikšanas un pārskatīšanas pamatprincipus, atbilstoši kuriem normāla darba laika ietvaros tiktu garantēta tāda minimālā mēneša darba alga, kura ir samērīga Latvijas materiālās labklājības līmenim un ekonomiskajai situācijai, kā arī būtu sociāli taisnīga un nodrošinātu pēc iespējas augstu nodarbinātības līmeni. “

Valdības darba plānā arī virkne citu uzdevumu, tajā skaitā Saeimā tiek solīts sagatvaot izmaiņas Saeimas vēlēšanu kārtībā, palielinot vēlēšanu apgabalu skaitu, tiek solīts ieviest elektronisko vēlēšanu platformu, pilnveidot Vēlētāju reģistru, līdz 2014.gadam, izstrādāt lobēšanas likumu, pēc 2012.gada turpināt maternitātes un paternitātes pabalstu piešķirt 80% apmērā, bet no 2014.gada janvāra mainīt piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām izmaksas avotu uz pamatbudžetu, kā arī daudzi citi.

 

 

Komentāri (35)

silvija_vitina 15.02.2011. 17.01

bez dažiem galvenajiem nodokļiem ir vesela virkne visdažādāko “negalveno” nodokļu. Galvenais, lai būtu pietiekami spilgta fantāzija. Un Latvenergo jauno tarifu aprēķināšanas sistēmu par nodokli jau nu ar nenosauksi, bet vai dzīvot (un strādāt!) kļūs vieglāk?

+4
0
Atbildēt

0

lailabidzane 15.02.2011. 16.55

.
Kā var nesolīt!

;)))

+7
-4
Atbildēt

2

anita_meistere 15.02.2011. 17.17

Sola necel nodokļus??? Lai zvēr atkāpties, ja nespēs pildīt šo solījumu! ta visi šie tie valdības solījumi nav nekā vērti!

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu