Apstiprināšanai SPRK virza “Vienotības” un ZZS cilvēkus • IR.lv

Apstiprināšanai SPRK virza “Vienotības” un ZZS cilvēkus

45
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Valdība virza apstiprināšanai Saeimā politiskajām apvienībām pietuvinātus kandidātus

Valdība otrdien atbalstījusi konkursa komisijas izvēlētos, Ekonomikas ministrijas (EM) virzītos kandidātus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), tās priekšēdētāja amatam aicinot Saeimu apstiprināt Eiropas kustības Latvijā viceprezidentu, uzņēmēju, savulaik "Jaunā laika" atbalstītāju Valdi Lokenbahu.

Apstiprināšanai SPRK padomē valdība virzīs juristu, partijas "Pilsoniskā savienība" valdes locekli Rolandu Irkli, savulaik Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sarakstā startējušo ekonomistu Gintu Zeltiņu, kurš jau šobrīd pilda SPRK padomes locekļa pienākumus, ZZS ministra Raimonda Vējoņa pārraudzītajā ministrijā strādājošo vecāko konsultanti, pēc izglītības ekonomisti Inesi Ikstenu, kā arī savulaik Ventspils tranzīta kompānijā "LSF Holdings" un Ventspils domē strādājušo Andri Aniņu.

Lokenbahs, kura kandidatūru šodien atbalstīja valdība, žurnālistiem teica, ka Latvija ir maza valsts un viņš pazīstot daudzus, vēstī aģentūra LETA.Sākotnēji, lūgts komentēt virzīšanu SPRK vadītāja amatam un saistību ar JL, viņš norādīja, ka uz šādu jautājumu ir "fantastiski grūti atbildēt". "Dzīvojam ļoti specifiskā zemē, šeit ir šausmīgi maz iedzīvotāju," teica Lokenbahs un piebilda, ka pazīstot visus, kas šodien sēdēja valdības sēžu zālē.

Lokenbahs pazīstot arī Ventspils mēru Aivaru Lembergu un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli, bet tagad, viņaprāt, sākas raganu medības.

Ekonomikas ministrijāa Ir.lv informēja, ka EM kandidātus SPRK padomes locekļa un priekšsēdētāja amatam izvēlējās konkursa kārtībā. Padomes locekļa amatam bija pieteikušies 25 pretendenti, bet priekšsēdētāja amatam 5 cilvēki.

 

Komentāri (45)

andrejs_kirsis 15.02.2011. 15.59

Kārtējo reizi atgādinu, ka visam jānotiek palēnām. Jēzuliņš arī debesīs neuzbrauca ar joni…

+6
-1
Atbildēt

0

dro 15.02.2011. 15.36

Nesaprotu sašutumu. Ja tiek virzīti profesionāļi kā Lokenbahs, tas ir loģiski.

+9
-5
Atbildēt

5

    varbūt ka tā > dro 15.02.2011. 17.03

    Kampars – tas nekas ka es izgāzos masu medijos ar angļu valodu. No mana padomnieka firmas partijai tiek ieskaitīti 10000Ls. Man nav šķērslis ar vai bez konkursa ielikt amatos partijai pietuvātus cilvēkus. Dodam valsts garantijas partijas sponsoru firmai, kurā strādā arī mūsu Titavs. Neapjautu kur aizmuldējos par gāzes tarifiem tiekoties ar Putinu. Mierīgi guļu siltā un gaišā Rīgas dzīvoklī kamēr liela daļa tautas dzīvo tumsā bez elektrības. Esmu aprobežots nezinītis un nezinu kā manā ministrijā pamanījās zinātnes naudu pārvirzīt tranzītbiznesam, savukārt labi zinu kā novirzīt vēja energokvotas savējiem. Latvenergo reklāmas kampaņu par tarifiem veido firma, kuras līdzīpašnieks ir Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis. Tas norāda ka mēs nekaunamies vēl vairāk zagt kā iepriekšējie. Bez tam Regulatora priekšnieka amatam virzam savējo – Lokenbahu, kura firma vistiešākajā veidā ir saistīta caurās VID datu bāzes izstrādi. Tāda ir mūsu morāle.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 15.02.2011. 15.43

    Tomēr vērtēšu ar piesardzību un līdz pirmajiem darbiem. Lai jau nu darbojās, bet savējo likšana nebeigsies šīs valdības un koalīcijas laikā, tas ir skaidrs, runāt var ko grib, bet viņi nav spējīgi uz to….

    Cerams, ka vadība būs politiski neatkarīga un drosmīga diezgan, kā Zariņš epizode ar Kampara zicideju ”uzkrat parādus maksājošiem” !

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 15.02.2011. 23.21

    bimbo1. Mierīgi guļu siltā un gaišā Rīgas dzīvoklī kamēr liela daļa tautas dzīvo tumsā bez elektrības.
    ______________________
    Kampars dzīvo Tukumā, vaidētāj:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 15.02.2011. 15.41

    Ino!
    es gan saprotu sašutumu, jo tā ir pierasts, vienalga, ko ieceļ amatos, tas noteikti būs blēdis vai partiju kalps!
    par ko tad žēlosimies , ja jau piekritīsim arī kādam veiktajam pasākumam. Pierasts, taču, viss slikti, skaties no kuras puses gribi!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 15.02.2011. 16.15

    Bet. Latvieši ne par ko nevar atteikties no padomiskās dzīves uztveres. Gaida, ka Dombrovskis atstieps uz paplātes gaišo nākotni, bet paši neko vairāk nav spējīgi kā tupēt pie TV vai spaidīt klaviatūru. Profesionāli vaidētāji:))

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

kkristaps 15.02.2011. 16.41

Kādreiz bija ļoti populāra bērnu grāmatu sērija par Nezinīti, un vienā no šim grāmatām bija personāžs zirgēzelis Kaligula – prasts, rupjš, zviedzošs deģenerāts. Brīnos, vai tiešām IR nav neviena moderatora, kas varētu ieviest civilizētas uzvedības noteikumus, katrā ziņā ieviest funkciju “REPORT” gan nav nekas sarežģīts, un neviens sevi cienošs portāls nepieļauj prastu apsaukāšanos.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu