VL-TB/LNNK par prezidentu vēlas cilvēku ar stingrāku nostāju • IR.lv

VL-TB/LNNK par prezidentu vēlas cilvēku ar stingrāku nostāju

115
Imants Parādnieks. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Parādnieks: Zatlera vietā jānāk cilvēkam, kurš spēj "atmodināt latvieša dvēseli"

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savu prezidenta amata kandidātu vēl nav izvēlējusies, taču domā, ka pašreizējā prezidenta Valda Zatlera vietā būtu jānāk cilvēkam, kurš spētu "atmodināt latvieša dvēseli", ziņo aģentūra LETA.

VL-TB/LNNK deputāts Saeimā Imants Parādnieks aģentūrai LETA paudis, ka prezidenta krēslā vēlētos redzēt cilvēku ar stingrāku nostāju un spēcīgāku garu, bet par sliktu Zatleram runājot dažādi iemesli.

"Lai arī Zatlers ir ļoti centies un savā sniegumā četru gadu laikā ir būtiski audzis kā tautas pārstāvis, laikam tomēr ir robeža, līdz kurai var augt, un pašlaik ir vajadzīgs cita veida cilvēks – ar stingrāku stāju, garu un dvēseli, kas spētu cilvēkos atmodināt un pacelt morālo latiņu. Atmodināt latvieša dvēseli," daiļrunīgi skaidrojis Parādnieks.

Arī ar Maskavas brauciena rezultātiem VL-TB/LNNK nav apmierināti, un tas esot viens no iemesliem, kas apvienībai liek nosvērties par labu nepieciešamībai meklēt jaunu prezidenta kandidātu, "kurš būtu cienīgs ieņemt valsts galvas un arī dvēseles vietu". Parādnieks uzsvēra, ka Latvijai patlaban esot nepieciešams garīgais līderis – cilvēks ar augstu pašapziņu un stingru stāju, kas spētu ar savu piemēru cilvēkus iedvesmot.

Šāda kandidāta meklējumos VL-TB/LNNK ir lūgusi iesaistīties sabiedrības inteliģences pārstāvjus, starp viņiem ir Jānis Lejiņš, komponists Pēteris Vasks un sociālantropoloģe Dagmāra Beitnere. Atsaucība esot necerēti liela, un procesa rezultātā VL-TB/LNNK cer marta sākumā noteikt vairākus iespējamos kandidātus, no kuriem sabiedrība spēs izvēlēties vienu sev tīkamāko.

Parādnieka skatījumā, tādā ceļā izraudzītu kandidātu varētu atbalstīt arī citas Saeimā pārstāvētās partijas. Savukārt, ja sabiedrība un inteliģence par labāko nākamo prezidentu uzskatīs Zatleru, tad arī VL-TB/LNNK vērtēs, vai akceptēt to kā savu kandidātu. Taujāts, vai VL-TB/LNNK kolēģi no citām partijām jau ir minējuši kādus prezidenta kandidātus, Parādnieks norādīja, ka nav dzirdējis, "ka kādam būtu jauni kandidāti".

Parādnieks pauda cerību, ka šīs būs pēdējās vēlēšanās, kurās prezidentu ievēlēs Saeima. No nākamā prezidenta VL-TB/LNNK sagaida, ka viņš būs spējīgs līdz galam novest procesu, lai vēl pēc četriem gadiem tauta pati varētu vēlēt valsts prezidentu.

Kā ziņots, Valsts prezidentam Valdim Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā, un saskaņā ar "Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu" Saeimas sēde prezidenta ievēlēšanai ir jāsasauc ne vēlāk kā 30 dienas pirms esošā prezidenta pilnvaru laika beigām. Tas nozīmē, ka prezidenta vēlēšanām paredzētā Saeimas sēde tiks sasaukta ne vēlāk kā 8.jūnijā.

Komentāri (115)

disassociative 12.02.2011. 19.04

Piekrītu, ka Latvijā ir vajadzīgs cits prezidents. Zatlers ir ļoti audzis kopš ievēlēšanas, bet bieži vien gribētos daudz stingrāku nostāju. Nu jā, un prestižs ar tikšanu amatā, palikšanu olimpiskajās spēlēs, kad reāli bija jābūt Gruzijā, leģendārās sievas aktivitātes – prestižs ir kritiski zems.

+22
-6
Atbildēt

0

austrisv 12.02.2011. 19.21

Vispār jau interesanti, ka daudzi ir samierinājušies ar zatlera izvirzīšanu turpmākajam prezidenta amatam, un izvēles jau citas nevar būt, jo, kura partija gan vēl varētu atbalstīt Latvijas pilsoņiem tīkamu uncienījamu prezidentu? taču ne jau ZZS , SC un PLL!
Visvairāk man nav pieņemama tā Zatlera nodokļu nenomaksāšana, jo strādāja tak viņš ARSA, tāpt uz lilita svaŗad bija uzņēmums reģistrēts, ka spiegādāja Traumām protezes! Kaut kā Zatlers mani nepārliecina kā cienījams Latvijas prezidents

+20
-8
Atbildēt

0

Valdis Ādamsons 12.02.2011. 21.30

Edvarta VIRZAS mazmeita, pirmā Latvijas Repubikas vēstniece SOMIJĀ – Anna ŽĪGURE – nākošā Latvijas Valsts Prezidente!
Amen!

+15
-5
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu