Kots iesaka mainīt “Kas notiek Latvijā?” formu • IR.lv

Kots iesaka mainīt “Kas notiek Latvijā?” formu

88
Evija Trifanova, LETA

Domburs uzskata, ka LTV viņa raidījums nav nepieciešams

Žurnālista Jāņa Dombura vadītajam raidījumam "Kas notiek Latvijā?" būtu jāmainās, citādi tas ne tikai vairs īsti nesniedz atbildi uz paša uzdoto jautājumu, bet nereti jau kļūst par tā dalībnieku sabiedrisko attiecību platformu, tā Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots paudis aģentūrai BNS.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgi vēl LTV būs redzams Dombura veidotais raidījums, Kots piebilda, ka vispirms jāsaprot, kādi ir raidījuma autora plāni, bet, "protams, ka, izmantojot šo brīdi, kad līgums beidzas, būtu jābūt sarunām".

Uz jautājumu, cik, viņaprāt, ilgtspējīgs pašreizējā formātā ir Dombura raidījums un vai tam nav pienācis laiks mainīties, LTV ģenerāldirektors atzina: "Vai raidījums visā šajā laikā ir arī sniedzis atbildi? Tas ir tas lielākais jautājums, par kuru man liekas būtu jāsāk arī raidījuma veidotājiem runāt. Man šķiet, ka šis formāts vairs nesniedz būtisko atbildi par to, kas notiek Latvijā," minēja Kots.

Domburs uz Kota teikto atteicis, ka LTV vadītājs nav kompetents spriest par raidījumu saturu. Kota izteikumus Domburs vērtējot kā signālu, ka LTV šāds politisko debašu raidījums nav nepieciešams. “Šis ir stāsts par to, ka medija vadītājs, kuram nav nekādas kvalifikācijas un pieredzes žurnālistiskā, spriedelē par to, kā jātaisa žurnālistika,” sacīja Domburs.

Viņaprāt, "ja Kots aicina caur medijiem runāt par to, ka raidījumam jāmainās, mēs varam parunāt arī par Kota atrašanos Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatā". Žurnālists uzskata, ka Kota izteikumi atklāj bardaku LTV saistībā ar raidījumu satura izvērtēšanu. “Ja kāds ielien manā desmit gadu koptajā laukā un iebradā vienā dobē, rodas jautājums, vai lauks ir vajadzīgs, vai augļi ir vajadzīgi? Vispirms formulējam, ko vēlamies, un tad runājam tālāk,” sprieda Domburs.

Domburs neatbildēja uz jautājumu, vai, viņaprāt, ir pamats runāt par nepieciešamām izmaiņām viņa vadītajā raidījumā. "Ar sportisku interesi gaidīšu, kas notiek tālāk. Gribu redzēt, vai Latvijas Televīzijai ir priekšlikums par nākotni? Gribu redzēt, kas ir nosacījums, kāds ir pamatojums.”

Jāpiebilst, ka jūnijā beigsies LTV līgums ar Domburu, tāpēc februārī būtu jāsākas sarunām par tā pārslēgšanu. Iepriekš tas izraisījis plašas diskusijas un publiskus abu pušu izteikumus.

Komentāri (88)

Eliks 04.02.2011. 16.24

Politisko diskusiju raidījums citādā formā mums jau ir – 100.panta preses klubs. Šarmanti smaidošs un žestikulējošs vadītājs, kurš savu vadītāja funkciju diemžēl nav spējīgs veikt profesionāli, plus sagrābstīti, nekopetenti, bieži vien angažēti žurnālisti, kuri nu pa visiem kopā cenšas piespēlēt šādus tādus jautājumus uzaicinātajiem viesiem. Viesu izvēle arī visai dīvaina – kāpēc, piemēram, šobrīd bija nepieciešams raidījums par tautas tiesībām vēlēt prezidentu? Lai dotu tribīni Grūtupam? Skaidrāks par skaidru, ka šoreiz prezidentu vēlēs Saeima. Bez tam pašreizējā brīdī ir daudz aktuālāku jautājumu, kurus pārspriest. Ne jau par formas maiņu domā Kots, bet gan par kompetenta žurnālista apklusināšanu. Jā, es ne vienmēr piekrītu Domburam, jā, varbūt raidījuma tēmas reizēm ir “vidējam” TV skatītājam pārāk sarežģītas, jā, varbūt viņš reizēm ir pārāk lecīgs, bet Domburs nekad nav nekompetents, un tāda “kalibra” žurnālisti mums ir retums. TV3 vadības vietā es ar steigu censtos Domburu pārpirkt.

+18
-2
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 04.02.2011. 16.45

Pamainīties jau derētu gan.Bieži vien pasākums pārvēršas par vieglo braucienu- Jānis gatavojies ar ntajiem jautājumiem,cilvēku daudz- visu cenšās pajautāt, bet atbildes -kādas nu ir,būs labi,braucam tālāk.
Cita lieta,ka Kotaprāt ,jaunais formāts sapņu līmenī ,laikam jau nozīmē “bez Dombura” :) Un tas jau pavisam cits stāsts.

+15
0
Atbildēt

0

mario1 04.02.2011. 16.44

Vērtīgāk būtu nomainīt LTV vadību, lai Vecgada naktī pulksten 12 pie LTV ekrāna nav jājūtas kā Pīzdopropaščenskas sādžā.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu