Asins pēdas • IR.lv

Asins pēdas

6
Ilustrācija — Ivs Zenne

Jēkabpils spēļu zāles aplaupītāju senās savstarpējās saites liek minēt – vai šis bija viņu pirmais, vai jau kārtējais reids? Savukārt no skopajiem komentāriem var secināt, ka aukstasinīgie uzbrucēji un policista slepkava atzīties negrasās

Kurš no pieciem spēļu zāles Fenikss aplaupītājiem nogalināja Jēkabpils policistu Andri Znotiņu, vēl nav noskaidrots. Neviens no uzbrucējiem nevēlas uzņemties vainu par šo nežēlīgo noziegumu, un tas ir saprotams, jo Andris Znotiņš negāja bojā apšaudē. Ievainoto un tobrīd neapbruņoto policistu nogalināja apzināti: pienāca klāt un tiešā mērķējumā iešāva kaklā, kad viņš bija iztērējis visu sava ieroča aptveri, mēģinot aizturēt bēgošos bandītus. Neoficiāli izskan vairākas versijas par to, kurš no likumu pārkāpušajiem policistiem ir slepkava – varbūt tā bija aukstasinīga vēlme bēgot neatstāt liecinieku, kurš varēja būt atpazinis laupītāju? Varbūt izmisīga atriebība? Tas būs jānoskaidro izmeklēšanā. 

Sadursmei bija liecinieki – pēc drošām, taču neoficiālām ziņām, Znotiņš, kurš no rīta bija iegriezies Jēkabpils policijā tieši brīdī, kad tika izsludināta trauksme, devies uz notikuma vietu vienā mašīnā ar policijas praktikantu un vietējo iecirkņa inspektoru, kuri abi bijuši bez ieročiem, tāpēc uzbrucēji pēc pārmeklēšanas viņus nav aiztikuši. Tomēr patiesības noskaidrošanu var apgrūtināt fakts, ka uzbrucēji bijuši maskās un izmantojuši kopumā deviņus dažādus ieročus, tātad nāksies šķetināt, kurš noziedznieks ar kuru ieroci šāvis. 

Barvedis nepiesakās 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu