Reģionālās TV, LTV un padome vienojas par līgumu • IR.lv

Reģionālās TV, LTV un padome vienojas par līgumu

25
Foto: Jānis Saliņš, F64

Reģionālās programmas bez maksas LTV7 translēs no 1.februāra

Reģionālās televīzijas (TV), Latvijas Televīzija (LTV) un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) panākuši vienošanos par savstarpējā līguma nosacījumiem, kas paredz reģionālo TV programmu pārraidīšanu LTV 7.kanālā (LVT7) no 1.februāra, ziņo biznesa portāls Nozare.lv.

Kā pastāstīja padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, trešdienas tikšanās piedalījušies visu iesaistīto reģionālo TV – Vidzemes TV, Latgales Reģionālās TV, "Vidusdaugavas TV, "TV Kurzeme", Kurzemes TV, ''Ģimenes TV", Jelgavas TV un Ogres TV – pārstāvji, kā arī LTV un NEPLP vadība.

"Izskatījām visus trīs līgumus – tehnisko, ētera nomas un ziņu sižetu pirkšanas – un vienojāmies par samaksas principiem, kas nosaka, ka reģionālās televīzijas faktiski neko nemaksā, jo samaksātos līdzekļus tās saņems atpakaļ kā sižetu pasūtījumu no LTV. Šodien un rīt visas formalitātes būs sakārtotas, un visiem ir skaidrs, kā kas jādara," vēsta Buceniece.

Puses vienojušās arī par samaksu, kas paredz, ka katrai apraides zonai būs jāmaksā 16 santīmi par vienu minūti. Līgumā paredzēts, ka reģionālās un vietējās televīzijas savu programmu varēs pārraidīt trīs reizes darbdienās no plkst.6.45 līdz 7.30, no plkst.12.30 līdz 13.15 un no plkst.22.10 līdz 22.55, kā arī vienu reizi sestdienās no plkst.19.30 līdz 20. Kopumā tās būs nedaudz vairāk nekā 13 stundas nedēļā, kas vienai apraides zonai izmaksās nedaudz vairāk kā 500 latus mēnesī.

Latvijas Reģionālo TV asociācijas priekšsēdētājs un divu reģionālo TV līdzīpašnieks un vadītājs Jānis Galviņš atzina, ka sarunas bijušas konstruktīvas. "Sarunas par līguma nosacījumiem bija pozitīvas, taču piedāvātie raidlaiki tomēr ir samērā nabadzīgi. Taču tas ir pagaidu risinājums. Patlaban to nevar uzskatīt par apraidi. Piemēram, Kurzemē vakara raidlaiks, kas ir visizdevīgākais, tiks sadalīts starp četrām televīzijām. Savukārt piedāvātajos rīta un dienas laikos reitingi praktiski nav nekādi," stāsta Galviņš.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots norādīja, ka ir rasts pietiekami skaidrs savstarpējs kompromiss un risinājums, kā strādāt tālāk. "Šis ir ļoti labs variants. T televīziju auditorijai radīs skatīšanās paradumu izmaiņas, taču vienmēr visu nevar gribēt," secina Kots.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu