"The Gypsy Queens and Kings" šovakar • IR.lv

"The Gypsy Queens and Kings" šovakar

275

Šovakar operā notiks Balkānu čigānu projekta "The Gypsy Queens and Kings" koncerts.

Šovakar plkst.20 Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē notiks Balkānu čigānu projekta "The Gypsy Queens and Kings" koncerts, ziņo aģentūra LETA.

Līdzīgi kā Latvijā labi pazīstamais ansamblis "Buena Vista Social Club" apvieno sava žanra labākos meistarus, "The Gypsy Queens & Kings" ir starptautisks projekts, ko veido 19 mākslinieki no Rumānijas, Maķedonijas, Francijas un Bulgārijas – valstīm, kurās jau daudzus gadsimtus mitinās čigāni.

Projekts "The Gypsy Queens & Kings" ir īpašs ar to, ka apvieno tādas pirmā lieluma čigānu mūzikas zvaigznes kā, piemēram, Esma Redzepova vai Džonijs Ilijevs.

Esmu Redzepovu bieži vien dēvē par "čigānu karalieni". Viņa ir dzimusi nabadzīgā Maķedonijas čigānu ģimenē un dzied jau no 14 gadu vecuma. Viņa ir iekarojusi klausītāju mīlestību vairāk nekā 30 pasaules valstīs, kurās uzstājusies.

Savukārt Džonijs Ilijevs ar savu spēcīgo un ekspresīvo balss tembru valdzinājis klausītājus jau no 10 gadu vecuma. Viņš ir dzimis čigānu geto netālu no Bulgārijas galvaspilsētas Sofijas. Bērnībā piedzīvotā čigānu diskriminācija, kā arī paša pārdzīvotais mudinājis ar mūziku cīnieties pret šo netaisnību.

Projektā piedalās franču grupa "Kaloomé", kas savā daiļradē aktīvi pievērsusies čigānu tradicionālo svētku un kāzu tēmai. Mūziķi jau no bērnības ir auguši vidē, kur šīs tradīcijas ievēro, un tagad šo tautas mantojumu popularizē visā pasaulē.

Tāpat "The Gypsy Queens and Kings" piedalās arī Rumānijas jauniešu grupa "Mahala Rai Banda", kurā enerģiskie un azartiskie jaunieši spēlē tradicionālos čigānu pūšaminstrumentus, vijoli, akordeonu un nereti to sajauc kopā ar dažādu citu stilu mūzikas instrumentiem un elementiem.

 

Komentāri (275)

Zasulaux 06.12.2016. 17.54

Jāatzīst, ka šis triks lib-leftistiem ir izdevies. Paši nespēdami argumentēt un diskutēt, atrod plānprātiņu, tādu “miervaldi”, kas bļaustās apdzērušās tirgusbābas skaļumā un piesmirdina telpu.

+4
-1
Atbildēt

0

andrejs 06.12.2016. 11.35

:)))

bez daktera te tiešām neiztikt. Es IRša redakcijas vietā noskaidrotu “galvas daktera” atrašanās vietu un darītu visu, lai viņam tiktu sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

+3
-1
Atbildēt

0

Ēriks 10.12.2016. 20.25

viņu tradicionālā kristīgā ticība tika izstumta no publiskās telpas

– debilizētais Nikodamfaks drīkst paskaidrot, kā izstumta?

=============

Pats miervaldulis nupat kaut ko jau plāpāja:

Miervaldis Ar ”kristīgās pasaules tradicionālajām vērtībām” tik domāta viduslaiku tumsonības un naida kurināšanas reanimācija? Paldies, labāk iztiksim bez tādām vērtībām!

Jau tik ātri aizmirsās,kristofob,katoļufob un luterāņufob?

Centieni pielīdzināt homoseksuālās attiecības normālām heteroseksuālām attiecībām ir bijušas?IR,tie notiek visu laiku.Un miervaldulis aizrautīgi piedalās šajos centienos.Kad starptautiskā iniciatīvā cilvēki ierosina,ka par laulību vajag saukt tikai vīrieša un sievietes savienību,kā tas ierasts gadsimtiem,miervaldulis to saukā par diskrimināciju un naida kurināšanu,kaut gan pats ir naida kurinātājs pret normālām ģimenēm,cenšoties sabiedrībai uztiept viedokli,ka seksuālo noviržu rezultātā izveidojušos pāru kopdzīvi arī jāsauc par ģimenēm un laulībām.Tradicionālģimeņufobs!

+3
-1
Atbildēt

16

    Miervaldis > Ēriks 10.12.2016. 21.57

    Ko es dzirdu? Bezdievīgais sovoks ērikulis, kam bērnībā mācīja, ka viņš cēlies no mērkaķa un pseidozinātnisko atejismu, tagad ir kristietības etalons?

    Un vispār, no kura laika debilkvekšķim ērikulim ir atļauts piedalīties diskusijā? tavs darbs ir debilkvekšķēt beztēmā!

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 14.09

    Naida runa, pļurkstēšana beztēmā un kretīnšovi (strīdēties par to, ko kurš teica, kad pašam ir 0 komentāri par tēmu) ir debilkvekšķa un padomju atejista, tagad jaunizceptā pseidokristiešu neofīta ērikuļa specialitāte.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 12.12.2016. 14.48

    Tas ir par raksta tēmu,par pareizdomāšanu,par idiotisku pseidovērtību uzspiešanu sabiedrībai,kad valdošajai kultīrmarksistu elitei ir monopols uz informācijas izplatīšanu,un to viņi izmanto,gadu desmitiem stāstot tautai fufeli,līdz tāda zviedru florboliste sāk kaunēties no karsējmeitenēm,sāk uzskatīt to par piedauzību,saskata kaut kādu seksismu,nenopietnu attieksmi pret sievietēm,dzimumu nevienlīdzības pazīmes vienkārši tajā apstāklī,ka karsējmeitenes ģērbtas īsos svārciņos.Tas jau ir kaut kas līdzīgs islāma ekspansijai eiropiešu prātos.Zviedrietēm jau tiktāl sajāta apziņa,ka viņas sāk nodarboties ar pašcenzūru.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 11.12.2016. 15.00

    Kurš ielīda tēmā ar naida runu?Kādi var būt komenti par tēmu,ja viens debīliķis sāk diskusiju ar kretīnisku beziemesla uzbrukumu autoram?!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 16.18

    Speciāli ērikulim kā īpaši debilam atkārtoju – autors melis Nikodamfaks gulagā, kas minēts vietnes nosaukumā Gulags lv, ilgi muti nepalaistu, jo dažās sekundēs aizrītos ar svinu.

    Melis Nikodamfaks pats saprot, ka debili izmelojies, un tur muti, nelien savus bezjēdzīgos melus aizstāvēt. Tosies viņa personiskais krancis debilkvekšķis ērikulis izmisīgi kvekšķ un trako jau nedēļu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 11.12.2016. 21.37

    Nedirs nu,man ir stabila,harmonizēta uzskatu sistēma,un es varu runāt par visu,ko uzskatu par svarīgu.Pagaidām Latvija nav tā sliktākā vieta,mums brīvības pagaidām pietiek,esam Austrumeiropā nesen tikuši brīvībā un tik ātri atpakaļ mūs rāmjos iespiest neizdosies,tas vairāk attiecas uz Rietumeiropu,nesenākais notikums ar zviedru florbolisti un īso svārku pašcenzūru.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 22.03

    Osvencimas komandantam arī bija stabila un harmonizēta uzskatu sistēma, vismaz viņš pats nekad nav apgalvojis pretējo.

    Par zviedru florbolisti, kuru es neesmu pieminējis, debilkvekšķis bēbītis neaizvēršanās šovmenītis ērikulis drīkst pastrīdēties pats ar sevi. Vēlams ārpus komentāriem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 20.43

    Bēbītis ērikulis kunkst ka viņam neļaujot runāt. Pastāsti, kvekšķi, kā izpaužas neļaušana tev, debiliķim, runāt, neskatoties uz to, ka tev nav ko teikt un ir 0 komentāru par tēmu? Kāds ir uzrakstījis vēsturi portāla administrācijai, tu esi vairākas reizes izmests no portāla un visi tavi komentāri dzēsti, bet tu mēģini turpināt jau ar trešo profilu? Vai varbūt esi izsaukts uz policiju un saņēmis brīdinājumu? Gan tev, gan Nikodamfakam ”neļauj runāt” tikai jūsu pašu garīgā atpalicība. Starpība starp Nikodamfaku un tevi ir tikai tāda, ka Nikodamfaks pats sajēdz, ka nav nozīmes līst jau iepriekš zaudētā strīdā, bet tu, debilais bēbīti, nē!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 22.04

    Nestabilais, histēriskais ekstrēmists ērikulis nav varējis NE VĀRDA pateikt par tēmu, tāpēc ir pieteicis debilbļaustīšanās šovu ”Tēma, kurā es jau nedēļu histēriski bļaustos un nevaru pateikt ne vārda, man ir pilnīgi nesvarīga” :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 13.12.2016. 14.15

    Viņas personīgās tiesības jā,bet kā redzams ar to šī florboliste nav apmierinājusies,sacēlusi kājās visu federāciju.Es neteicu,ka pastāv varas monopols,es teicu,ka pastāv varas zināms monopols uz masu mēdijiem,caur kuriem vara izplata sev tīkamu informāciju un idejas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 12.12.2016. 15.57

    Nu un tad? Grib un kaunās. Viņas tiesības kaunēties no karsējmeitenēm ir tikpat likumīgas kā tavas tiesības uz šīm meitenēm dročīt :D Jo vairāk tāpec, ka viņa ir sieviete un skatās uz karsējmeitenēm no otras puses, nevis ar vīrieša acīm kā uz seksa objektu, bet ar jautājumu ”Meitenes, ko jūs vēl dzīvē protat bez izģērbšanās?

    Vienai otrai ”bičvolejbolistei” un arī dažai labai ”karsējmeitenei” tiešām vajadzētu izlemt, kas tad viņa ir, volejboliste, karsējmeitene vai striptīzniece, un strādāt vai nu vienā profesijā vai otrā, bet nemēģināt tās apvienot. Vīriešus dzīvē interesē ne tikai plikas sieviešu pakaļas, vismaz ne vienmēr.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 12.12.2016. 15.50

    Debilkvekšķis ērikulis piesaka debilšovu ”Strīdos pats ar sevi, ka pastāv elite ar varas monopolu,” Nepastāv, debilais bēbīti. Kad izlasīsi manu atbildi, vairs nebūsi bēbītis, bet, kad sapratīsi, nebūsi debils. Audz liels un ārstējies no debilisma!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 11.12.2016. 08.46

    Nedaudz sajauci,tava specialitāte ir naida runa un pļurkstēšana beztēmā,piedēvējot citiem to,ko viņš nav teicis.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 19.26

    Ak tā, debiliķi ērikuli. Ir izmainījusies. Tad, debiliķi spītēšamnās šovmeni kvekšķi, paskaidro, kāpēc ne tu de3bilais bēbīti, ne melis Nikodamfaks nav ne apcietināti, ne ”izstumti” vai pat tikai izmesti no portāla?

    Ir ko atbildēt, sakutais debilais spītbiek? J anav, izbeidz debuilspītēšanās šovu!

    Tieši otrādi, debilais ērikuli bēbīti kvekšķīti, šajā portālā ir jāuzmanās no ekstrēmista Nikodamfaka, valsts nodevēja meliem pretēju uzskatu izteikšanas. Tāpēc ka sākas debilērikuļu, pautgalvju un pidarjāņu debilkvekšķēšanas šovs. Man pietiek izturības paciest debilā bēbīša ērikuļa debilos kvekšķus, es ne tādus vien debiliķus esmu aizvēris. Bet ja manā vietā būtu vidējais statistiskais komentētājs?

    Ko nu, sakautais ekstrēmist debilmeli neaizvēršanās šovmenīti bēbīti?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 11.12.2016. 17.02

    Kā jau autors raksta tālāk, pareizdomāšanas diktēšana ir izmainījusies no staļinistu piekoptās brutālas iznīcināšanas līdz mūsdienu kultūrmarksistu smalkākajām metodēm -izstumšanai no sabiedrības,neļaušanai runāt,rakstīt,saukāšanai par fašistiem,nacistiem,rasistiem,homofobiem,seksistiem utt.,tātad parādība ir apskatīta vēsturiski,attīstībā,meklējot sakarības.Debīla apsaukāšanās,ieraugot divus vārdus,neliecina par saprātu,par kulturālu diskusiju nemaz nerunājot.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ēriks 11.12.2016. 16.30

    Debilais analfabēts ērikulis piesaka debilšovu ”Strīdos pats ar sevi un nesaprotu par ko.” Tas, ka mūsdienās ir izbeigti katoļu un protestantu reliģiskie kari, nenozīmē, ka baznīca ir no kaut kurienes ”izstumta.” Baznīca ir šķirta no valsts un skolas, lai nepieļautu baznīcas mēģinājumus uzkundzēties sabiedrībai un skalot smadzenes bērniem. Un vēl lai novērstu ķīvēšanos un konfliktus dažadu baznīcu un sektu starpā.

    Sēdiet savās kulta telpās un skalojiet smadzenes savas draudzes avīm, ja tās pacieš un nebēg no draudzes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu