Nākamnedēļ sals mīsies ar atkusni • IR.lv

Nākamnedēļ sals mīsies ar atkusni

16
Foto: Lauris Vīksna, F64

Nedēļas sākumā gaisa temperatūra var noslīdēt līdz mīnus 22 grādiem, bet trešdien atkal gaidāms atkusnis

Nākamajā nedēļā Latvijā pieturēsies sals, bet, sākot ar trešdienu, jūras piekrastē gaisa temperatūra pakāpies virs nulle grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Kā ziņo aģentūra LETA, brīvdienās laika apstākļus Baltijā noteiks zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, līdz ar to Latvijā gaidāms neliels sniegs, dienas laikā piekrastes rajonos arī slapjš sniegs.

Pūtīs mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas svētdien iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem. Sestdien un naktī uz svētdienu jūras piekrastē gaidāmas brāzmas 15 līdz 17 metri sekundē (m/s), savukārt gaisa temperatūra nakts stundās būs no mīnus 4 līdz mīnus 9 grādiem, bet svētdien austrumos no mīnus 10 līdz mīnus 15 grādiem, savukārt dienas laikā gaisa temperatūra pakāpsies vien par 2 līdz 4 grādiem.

Nākamās nedēļas sakumā virs Baltijas jūras reģiona atmosfēras spiediens paaugstināsies, līdz ar to pirmdien Latvijā īslaicīgi laiks uzlabosies, nokrišņi mitēsies, vējš pierims, tomēr sals pastiprināsies un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pazemināsies par 3 līdz 5 grādiem.

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra būs no mīnus 15 līdz mīnus 20 grādiem, Kurzemes piekrastē – no mīnus 9 līdz mīnus 14 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 10 līdz mīnus 15 grādiem, bet piekrastē – no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra vēl par pāris grādiem nokritīsies, austrumu rajonos sasniedzot mīnus 17 līdz mīnus 22 grādus, piekrastē – mīnus 6 līdz mīnus 11 grādus, bet pārējā Latvijā – mīnus 12 līdz mīnus 17 grādus, savukārt otrdien pa dienu austrumu rajonos gaisa temperatūra būs no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem, citviet Latvijā gaisa temperatūra būs līdz mīnus 4 grādiem, bet piekrastes rajonos gaiss var iesilt līdz plus 1 grādam.

Turpmāk darba nedēļas gaitā no rietumiem, ziemeļrietumiem Latvijai atkal tuvosies jaunas nokrišņu zonas, gandrīz katru dienu kādā no Latvijas reģioniem snigs. Pūtīs mērens dienvidaustrumu, dienvidu, bet turpmāk arī dienvidrietumu vējš, līdz ar to gaisa temperatūra atkal pakāpeniski paaugstināsies, tomēr saglabāsies zem nulle grādiem, vien piekrastē būs siltāk, kur iespējams atkusnis.

 

Komentāri (16)

Mad 25.08.2016. 18.11

Spams, nevis raksts, ar vienīgo mērķi atstāt saiti uz kredit.lv

Ko tāds nepamatotas īdēšanas un reklāmraksts dara IR pirmajā lapā?

+1
0
Atbildēt

0

Raicha 24.08.2016. 23.47

Nav raksts diez ko izdevies. Sākums par vienu problēmu, izvirzīta hipotēze, kura netiek iztirzāta/pierādīta, tad autors pārmetas uz citu tematu utt.

Kā tad, ir tas kreditēšanas pieaugums reāls, vai nē? No raksta sākumā paustajām tēzēm liekas, ka autors apšauba tos ciparus…

P.s. Līdz nekustekļa “burbulim” LV šobrīd tikpat tālu, kā līdz Mēnesim. Toties Zviedrijā gan situācija ir gana satraucoša, un “sprāgšanas” gadījumā var ietekmēt arī mūs.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 23.01.2011. 00.50

pilsonis sals pagaidam mak mities tikai ar divriteni kas zi cik talu aizmisies..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu