Palielinās gripas saslimšanu skaits • IR.lv

Palielinās gripas saslimšanu skaits

19
foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Ģimenes ārsta vīzīti uz mājām pie gripas slimnieka apmaksā valsts

Kā šodien ziņo aģentūra LETA, laboratoriski reģistrēti 376 gripas saslimšanas gadījumi, no kuriem apmēram puse reģistrēta tieši pēdējās nedēļas laikā. Tāpēc Valsts operatīvās medicīniskā komisija šodien organizēja sanāksmi, lai pārbaudītu visu dienestu gatavību un koordinētu darbību. Tika secināts, ka medicīniskās palīdzības dienesti ir gatavi gripas saslimstības pieaugumam. 

Veselības Ministrijas (VM) preses pārstāve Ilze Arāja atgādina, ka valsts apmaksā ģimenes ārsta vizīti uz mājām pie gripas slimnieka.  Tiesa, ģimenes ārsts rūpīgi izvērtēs sūdzību raksturu, jo gripas un citu ugšējo elpošanas ceļu infekciju simptomi ir līdzīgi. Ja ārsts būs ieradies pie pacienta, kurš tomēr nav slims ar gripu, šajā gadījumā pacientam būs jāmaksā tikai pacienta iemaksa – 2 lati. 

Speciālisti vēsta, ka šajā gadā slimnieki izslimo gripu vai nu ļoti viegli, vai arī ļoti smagi, kad nepieciešama stacionāra ārstēšana slimnīcā. 

Šai gripai nelīdz plaši pielietotais remantadīns.  Vienīgie veidi kā samazināt saslimšanas risku, ir lietot daudz vitamīnus, bieži mazgāt rokas un censties neuzturēties sabiedriskās vietās.

 

Komentāri (19)

ivetao2007 22.01.2011. 20.14

Ne vasts, neviens cits neko neapmaksā. Tikai kā tas latviešu valodā skan – SAMAKSĀ!

+1
0
Atbildēt

0

elina_rozulapa 21.01.2011. 18.45

Remantadīns kaut kad esot līdzējis… Attīstās viss, arī vīrusi. Pazīst vīrusus jau vairāk kā 2000 gadus un tie sekmīgi samazina cilvēku skaitu jau visus šos gadsimtus. Vitamīni un sēdēšana mājās vien nelīdzēs – nepieciešams kārtīgs uzturs, kāds laikam pieejams tikai lauku cilvēkiem un aktīvs fiziskais darbs. Nekādi citrusi nelīdzēs. Veiksmi.
Galvenais jāatceras – nevienu gripas pandēmiju cilvēces vēsturē nav izdevies apturēt ar jebkādām ārstniecības metodēm. Tātad viss ir laimīgas sagadīšanas, sabiedrības vispārējā veselības stāvokļa vai Dieva rokās … lemj katrs pats.

+2
-1
Atbildēt

1

sigija_spure 23.01.2011. 17.48

ehh.. piektdien nodevu analīzes un man ir ļooti lielas aizdomas, ka rīt daktere mani “iepriecinās” ar diagnozi.
rūpējieties par sevi!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu